مالکیت شستا باید به زیر ۲۰ درصد برسد/ واگذاریها طی ۳ مرحله اتفاق خواهد افتاد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا سعیدی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) ۲۱ اردیبهشت ماه پس از بازدید از غرفههای شرکتهای تابعه شستا در بیستونهمین بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران گفت: امسال سال سرمایه گذاری برای تولید است و این مهم همواره جزو وظایف شستا بوده است و هم اکنون نیز با دستور مقام معظم رهبری جدیتر شده است. شستا امسال در معرض تحول بزرگی است و ما با بررسی شرکتهای بزرگ مالی دنیا به برآوردهایی برای تحول سبد سرمایه گذاری شستا در جهت برنامه هفتم توسعه رسیدهایم.
وی ادامه داد: شستا خود را موظف به خروج از بنگاه داری و مدیرت کنترلی به سمت سهام داری در جهت تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه میداند. این مهاجرت شامل حرکت به سوی بورسی شدن، تنوع سرمایه، سرمایه گذاری در تکنولوژیهای بالا و جهان شمولی سرمایه گذاری خواهد بود. در این جهت تیم شستا و هلدینگهای تابعه در حال ببرسی شرایط این تحول میباشند. براساس قانون باید در هلدینگهای شستا به مالکیت زیر ۲۰ درصد برسیم، اما این کار ساده نیست و باید به نحوی انجام شود که در بازار سرمایه به سوی پیشرفت در شرکتهای واگذار شده حرکت کنیم. همچنین لازم به ذکر است برای واگذاریها باید بررسی شود که عمق بازار توان خرید دارد یاخیر و با امکان سنجی حرکتی مطمئن داشته باشیم.
سعیدی تاکید کرد: شستا برای بانک رفاه تصمیمی نگرفته است و برای مجموعه خلیج فارس نیز بررسیها انجام شده، اما به جمع بندی نرسیده و در حال بررسی است. برای سایر واگذاری هامطابق با دستور دولت حرکت میکنیم؛ در موضوع تاپیکو نیز به همین صورت در انتظار تعیین زمان از سوی دولت هستیم. تاکید میشود که ما سعی داریم که خصوصی سازی را به شیوه درست و در جهت اهداف رشد و تعالی کشور انجام دهیم؛ از همین رو تمام مجموعهها باید واگذار شود، اما نمیتوان سرمایه گذاری که طی ۴۰ سال انجام شده است را یک شبه واگذار کرد. باید قرارداد این واگذاریها به گونهای انجام شود که به نفع تمام ذینفعان باشد. لازم به ذکر است که اگر تامین اجتماعی شستا را واگذار کند دیگر خصوصی سازی زیر مجموعههای شستا مفهومی ندارد، اما با توجه به شرایط برخی از کسب و کارها استراتژیک محدودیت دارد و به سرعت امکان پذیر نیست.
وی تصریح کرد: طبق قانون ۹ هلدینگ شستا باید واگذار شود و به زیر ۲۰ درصد برسد؛ بنابراین در واگذاریها طی ۳ مرحله اتفاق خواهد افتاد که اولین مرحله واگذاری شستا به صورت یک جا و اگر محقق نشود بعد از آن مراحل بعد خواهد بود. شستا بر واگذاری متعهدانه و منجر به افزایش تولید ناخالص داخلی و شکل گیری شرکتهای ملی تاکید دارد.
سعیدی گفت: واگذاری باید منجر به شکل گیری شرکتهای تعادل بخش در بازار سرمایه باشد؛ همچنین تاکید میشود که دست هر کس که توان خرید در خصوصی سازی شرکتهای شستا را داشته باشد برای خرید در زمان واگذاری باز است چرا که ما واگذاری را سرمایه گذاری برای سرمایه گذاری میدانیم. اعلام میکنیم که هر بخش خصوصی که تمایل به خرید دارد میتواند برای خرید با قیمت عادلانه حاضر شود.