آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۸۹۸
رئیس بانک مرکزی در سی‌و‌دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی:

امسال حذف صفرها را دنبال می‌کنیم/ با حذف دو بانک، میانگین کفایت سرمایه بانک‌ها به بیش از ۶ درصد می‌رسد + فیلم

محمدرضا فرزین، گفت: سال‌ها کفایت سرمایه بانک‌ها منفی بوده است. برنامه ریزی کردیم که تا پایان سال به ۶ برسد همچنین امسال حتما حذف صفر را دنبال می‌کنیم، این تجربه در ۶۰-۷۰ کشور دنیا وجود دارد و یک سیاست ضروری است که باید دنبال شود.

۹۰ درصد بار تامین مالی کشور بر روی دوش نظام بانکی است

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی در سی‌و‌دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی  با شاره به نقش بانک در تامین مالی کشور گفت:  تصویری که از ریال ایران در خارج از کشور وجود دارد درست نیست. ۹۰ درصد بار تامین مالی کشور بر روی دوش نظام بانکی است.امسال حتما حذف صفر را دنبال می‌کنیم، این تجربه در ۶۰-۷۰ کشور دنیا وجود دارد و یک سیاست ضروری است و باید دنبال شود.

 

 

 

 

 

کد ویدیو

وی با ذکر این نکته که سهم بنگاه‌های کوچک در اخذ تسهیلات کم است، گفت: نیمی از منابع بانک مرکزی در اختیار بنگاه‌های بزرگ قرار دارد. ۴۶ درصد تسهیلات بانک‌ها در سال گذشته به ۶۰۰ بنگاه بزرگ اختصاص داده شده است. قصد داریم برای واحد‌های کوچک و متوسط راحتتر تامین مالی ایجاد کنیم. 

 

رئیس بانک مرکزی با ارائه راهکاری برای استان‌های محروم گفت: هرچقدر تسهیلات در استان‌ها کمتر باشد سپرده گذاری نیز کاهش می‌یابد. باید سعی کنیم در استانها به شعب‌ها اختیارات بیشتری دهیم که بتوانند تسهیلات بیشتری بدهند. در استانها محروم حضور خود را پررنگ کنیم تا در چرخه فقر گرفتار نشویم، تسهیلات کم باعث سپرده گذاری کم می‌شود.

کد ویدیو

وی در ادامه گفت: وقتی فضا و تکانه‌ها غیرمنتظره است، سرمایه و ذخیره اهمیت پیدا می‌کند.این دو کار باید انجام شود تا نظام بانکی بهبود یابد. تا پایان سال امیدواریم سرمایه نظام بانکی را  ۱۳۵۰ همت کنیم. سالها کفایت سرمایه بانکها منفی بوده است. برنامه ریزی کردیم که تا پایان سال به ۶ برسد. در حال بهبود وضعیت کفایت سرمایه بانکها هستیم.

کد ویدیو

فرزین با اشاره به لزوم  تقسیم عادلانه تسهیلات در بین استان‌های مختلف گفت: بعضی از استان‌ها نسبت به سهم خود انتقادی دارند. ورود کردیم که تقسیم عادلانه  تسهیلات بین استان‌ها صورت بگیرد. وظیفه داریم سیاستگذاری کنیم. کشور باید برنامه توسعه صنعتی داشته باشد.

کد ویدیو

رئیس بانک مرکزی با اشاره به اینکه بانک‌های تخصصی فقط باید در حوزه تخصصی خود متمرکز شوند؛ گفت: نسبت ذخایر ما افزایش پیدا کرده است. شش نوع بانک از جمله توسعه، قرض‌الحسنه و... خواهیم داشت و بانکها باید در یکی از این چارچوب‌ها قرار بگیرد همچنین بانک تخصصی باید در یک حوزه تخصصی متمرکز شود و بانکهای تجاری باید فعالیت .تجاری انجام دهد. اگر کسی می‌خواهد همه کارها را با هم انجام دهد، باید بانک جامع باشد که در این صورت بانک جامع سرمایه بسیار بالایی خواهد داشت.

 

وی با تاکید بر موضوع پولشویی در نظام بانکی گفت: موضوع پولشویی در نظام بانکی بسیار جدی است؛ ابزارهای آن تقویت شده و روش های آن افزایش پیدا کرده است. بسیاری از افراد حساب خود را به قصد پولشویی اجاره می‌دهند.

 

فرزین با ذکر آمار و ارقام در این باره افزود: در ایران ۶۵۰ میلیون حساب بانکی داریم، یعنی هر فرد بالای ۱۸ سال، ۱۰ حساب بانکی دارد برنامه داریم که که به ۳۰۰ هزار حساب کاهش دهیم.

کد ویدیو

 

 تورم نقطه به نقطه پایان سال ۱۴۰۳ به ۳۹.۷ درصد رسید

رئیس بانک مرکزی در ادامه تورم نقطه به نقطه در سال ۱۴۰۳ را ۳۹.۷ درصد عنوان کرد و گفت: مسیر افزایش تورم نقطه به نقطه از آذر ۱۴۰۳ شروع شد و دلیل اصلی آن افزایش نرخ ارز در سامانه نیما بود. ارز مرکز مرکز مبادله بر روی قیمت کالا تاثیرگذار است. چون این قیمت افزایش پیدا کرد، نرخ تورم نقطه به نقطه نیز افزایش پیدا کرد و از ۳۳.۸ به ۴۱.۴ افزایش . پیدا کرد

 

فرزین از رشد  ۲۹.۱ نقدینگی در اسفند ماه سال گذشته خبر داد و گفت: سال گذشته یکی از پرتلاطم‌ترین سالهای اقتصاد ایران بود و ما برای مدیریت موضوعات پولی، به دلیل نااطمینانی‌های بسیار زیادی که وجود داشت، دچار مشکل می‌شدیم رشد نقدینگی از محدوده هدف فراتر رفت و در اسفندماه به ۲۹.۱ درصد رسید و در ادامه تکانه‌ها غیرقابل پیش‌بینی بود و ما در شرایطی بودیم که باید جوری حرکت میکردیم که دولت دچار مشکل نشود و انسداد نقدینگی ایجاد نشود .

 
کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار