
نشستی در موضوع بازنشستگی مشاغل سخت و افزایش سن بازنشستگی

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران روز شنبه در این نشست اظهار داشت: در کمیسیونهای مختلف این اتاق، مسائل و مشکلات بیمهای کارگران و کارفرمایان در صنایع و رشتههای شغلی مختلف مطرح میشود که نیاز به همفکری و همگرایی با سازمان تامین اجتماعی هستیم.
وی افزود: کارگران تعامل سازمان تامین اجتماعی با جامعه کارگری و کارفرمایی و ارائه راهکار برای حل مشکلات این صنف میتوانند به رفع دغدغه آنان کمک کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: با حضور مصطفی سالاری رئیس سازمان تأمین اجتماعی شاهد ارائه خدمات مناسب به بیمه شدگان و رفع مشکلات آنان هستیم که امیدواریم این خدمات توسعه پیدا کند.
وی خاطر نشان کرد: در کمیسیونهای مختلف اتاق بازرگانی ایران مسائل بیمهای مطرح شده است که در این جلسه با حضور نمایندگان فعالان اقتصادی و سازمان تامین اجتماعی نظرات و پیشنهادها برای رفع موانع اعلام میشود.
تاکید بر ارتباط دوسویه بین سازمان تامین اجتماعی و اتاق بازرگانی
در ادامه این نشست پیام باقری نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهار داشت: جایگاه سازمان تامین اجتماعی در رفاه مردم جامعه و شریک توسعهای در اقتصاد کشور مهم است.
وی ادامه داد: فعالیت مشترکی بین سازمان تامین اجتماعی و فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی است که در جهت بهبود رویه ها، تعاملات و توسعه فعالیتهای اقتصادی این تعاملها بایستی دوسویه شود تا شاهد افزایش سطح رضایتمندیها در جامعه باشیم.
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطر نشان کرد: در این نشست نمایندگان ۲۰ کمیسیون حضور دارند که مباحث بیمهای جامعه کارگری و کارفرمایی را مطرح میکنند این اتاق یک شبکه بسیار گسترده و فراگیر از فعالان اقتصادی در سراسر کشور است که بیش از ۶۰۰ تشکل ملی و استانی زیر نظر این اتاق فعالیت میکنند.
وی با اشاره به قوانین، مقررات، بخشنامهها و آیین نامههای تامین اجتماعی گفت: درک صحیحی از دستورالعملها و آیین نامهها در جامعه وجود ندارد و منجر به بروز مشکلاتی برای جامعه کارگری و کارفرمایی میشود.
باقری عنوان کرد: تغییراتی که در بخش آیین نامهها اتفاق میافتد موجب سردرگمی و اعمال محدودیتها برای بیمه شدگان میشود که نیاز به شفاف سازی و پاسخگویی دارد.
در این نشست، بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور، افزایش سن بازنشستگی، مشکلات مربوط به ارائه لیست بیمه، ضعف در وحدت رویه و شفافیت در محاسبه نرخ حق بیمه قراردادهای پیمانکاری، اختلال سامانهای، مشکلات زیرساختی و رسیدگی به دعاوی کارگران و کارفرمایان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
فقط ۲۰۰ نفر عضو بیمه قالی بافان هستند
در ادامه این نشست، مرتضی حاجیآقا میری رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایعدستی اتاق ایران با اشاره به اینکه بیمه قالی بافان به طور کامل اجرایی نشده است، گفت: ازسال ۸۸ تا ۹۲، تنها ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش این بیمه قرار گرفتند که این افراد به مرور زمان و به خاطر بدهی سنگین دولت به تامین اجتماعی از گردونه بیمه خارج شدند و اکنون تنها ۲۰۰ هزار نفر بیمه هستند.
وی ادامه داد: طبق قانون بیمه بافندگان، ۲۰ درصد سهم بیمه را باید دولت در بودجه سنواتی و هفت درصد را بیمهشده پرداخت کند و اگر کارفرما وجود داشته باشد، سه درصد بیمه بیکاری باید پرداخت کند؛ این در حالی است که تامین اعتبار نشده و اصل بیمه انجام نمیشود.
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایعدستی اتاق ایران اضافه کرد: کارفرما در این زمینه موظف است ۱۶ تا ۲۰ درصد جریمه پرداخت کند که این امر مشکلاتی را برای بافندگان و کارفرما ایجاد کرده است.
مشاغل سخت و زیانآور ظلم به کارفرماست
در بخش دیگر این نشست، محمد لاهوتی رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران با اشاره به اینکه مشاغل سخت و زیانآور ظلم به کارفرماست گفت: بعد از شناسایی شغل سخت و زیانآور و تعیین جریمهها، واحد انتهایی که کارگر مشغول به کار بوده باید جرایم ۲۵ سال گذشته کارگر را پرداخت کند که این امر مشکل ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: کارفرمایان اگر ۲۴ ساعت بیمه را پرداخت نکنند با مشکل روبهرو میشوند و این امر به خاطر سیستم جدید سازمان تامین اجتماعی است که نیاز به اصلاح دارد.
لاهوتی تاکید کرد: در شرایط که کارفرمایان با مشکلات زیادی از جمله ناترازی انرژی روبهرو هستند، باید همراهیهایی لازم از صورت سازمان تامین اجتماعی در پرداخت حق بیمهها صورت بگیرد.