
بیش از ۵۵ هزار تُن برگ سبز چای در گیلان و مازندران برداشت شد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حبیب جهانساز روز سه شنبه در حاشیه بازدید از اراضی کشت چای رامسر در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: خرید برگ سبز چای از اول اردیبهشت آغاز شده و تا پایان مهرماه ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به ورود بهموقع چایکاران به باغها و اعلام آمادگی کارخانهداران برای عقد قرارداد، افزود: تا تاریخ دهم خرداد، افزون بر ۵۵ هزار تن برگ سبز چای از استانهای گیلان و مازندران برداشت شده که ۲ هزار تن آن مربوط به مازندران است.
به گفته جهانساز، ۸۸ درصد برگ سبز خریداریشده درجه یک و ۱۲ درصد درجه ۲ است و ارزش برگ سبز خریداریشده هزار و ۱۲۵ میلیارد تومان برآورد شده که ۷۵ درصد سهم کارخانجات و ۲۵ درصد سهم دولت است.
وی با بیان اینکه ۱۵۸ کارخانه فعال تاکنون قرارداد بسته و خرید برگ سبز را آغاز کردهاند، افزود: تا این لحظه، ۱۰ هزار و ۶۷۶ تن چای خشک تولید شده و کارخانهها بالغ بر ۲۱۲ میلیارد تومان از سهم خود را پرداخت کردهاند.
رئیس سازمان چای کشور گفت: پرداختیهای کارخانههای مازندران نسبت به گیلان وضعیت بهتری دارد و میزان خرید برگ سبز چای تاکنون ۱۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
این مقام مسئول تصریح کرد: سطح زیر کشت چای در استانهای گیلان و مازندران به ۲۲ هزار هکتار رسیده، در حالی که این رقم در سالهای گذشته حدود ۱۵ هزار هکتار بود. در مازندران، ۲ هزار و ۳۵۰ هکتار باغ چای (فعال و غیرفعال) وجود دارد که حدود ۸۰۰ هکتار آن در حال بهرهبرداری است و هزار و ۷۵۰ بهرهبردار در این منطقه از استان مشغول به فعالیت هستند.