آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۲۰۰۶

کشور‌های همسایه وارد کننده نبات‌های باکیفیت مشهد

نبات‌های با کیفیت و سالم که به صورت صنعتی تولید می‌شود، بیشتر از طریق صادرات نصیب کشور‌های همسایه شده و زائران امام رضا (ع) از آن کمتر بهره می‌گیرند
کشور‌های همسایه وارد کننده نبات‌های باکیفیت مشهد

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو؛ دبیر انجمن صنایع همگن تولیدکنندگان نبات، قند و شکر خراسان رضوی روز دوشنبه با اشاره به استفاده برخی تولیدکنندگان سنتی از افزودنی‌های غیرمجاز مانند «بلانکیت» برای رنگ‌بری نبات گفت: نبات‌های تولید شده با این روش که سمی هستند، بیشتر نصیب زائران امام رضا (ع) می‌شوند، در حالی که نبات‌های باکیفیت تولید شده با فناوری‌های نوین به کشور‌های همسایه صادر می‌شود.

رضا بایسته توسن با بیان اینکه مردم نبات را به خاطر سلامت و درمان استفاده می‌کنند، افزود:، اما نبات‌های حاوی بلانکیت نه تنها خاصیت درمانی ندارند، بلکه برای سلامتی مضر هستند.

دبیر انجمن نبات، قند و شکر خراسان رضوی با اشاره به اینکه این انجمن دهمین سال تاسیس خود را پشت سر می‌گذارد، ادامه داد: هدف از تشکیل این انجمن، پیگیری بهبود کیفیت نبات و ترویج تولید نبات سالم بوده است، اما متاسفانه هنوز تولید سنتی نبات در بازار سوغات مشهد رایج است و زائران امام رضا (ع) خرید نبات‌های سنتی را بیشتر از نبات‌های صنعتی انجام می‌دهند.

بایسته گفت: تولیدکنندگان نبات سنتی از یک سری افزودنی‌های غیرمجاز مثل بلانکیت برای رنگ‌بری نبات استفاده می‌کنند، در حالی که با ابداع روش «سیستم خلا» توسط متخصصان داخلی و به تبع آن با آمدن این فناوری و استفاده از مخازن رنگ بر‌های صنعتی، دیگر نیازی به استفاده از رنگ‌بر‌های شیمیایی برای رنگ بری نبات وجود ندارد.

وی افزود: حتماً دیده‌اید که وقتی نبات را در آب یا چای حل می‌کنید، رنگ مایع به زردی می‌گراید، این تغییر رنگ در نبات‌های سنتی به دلیل استفاده از شعله مستقیم آتش در فرآیند تولید است، حرارت زیاد باعث می‌شود شکر به سرعت کاراملیزه شده و قابلیت کریستالیزاسیون خود را از دست بدهد، اینجاست که پای “بلانکیت” یا “جوهر قند” به میان می‌آید.

دبیر انجمن صنایع همگن تولیدکنندگان نبات، قند و شکر خراسان رضوی گفت:تولیدکنندگان متخلف برای جلوگیری از زرد شدن زودهنگام و کدر شدن نبات و همچنین افزایش تعداد دفعات پخت شیره، از این ماده شیمیایی استفاده می‌کنند.

رضا بایسته افزود: بلانکیت دو کار انجام می‌دهد، نخست بلانکیت باعث می‌شود رنگ نبات دیرتر زرد شود و شفافیت خود را حفظ کند، دوم اینکه این ماده از تخریب یا “اینورت” شدن کریستال‌های شکر جلوگیری می‌کند و به تولیدکننده امکان می‌دهد ۲ تا ۳ بار بیشتر از شیره استفاده کند.

فعالیت ۲۷ کارخانه تولید نبات صنعتی در خراسان رضوی

دبیر انجمن نبات، قند و شکر خراسان رضوی در ادامه گفت: ۲۰۰ هزار تن پروانه بهره برداری تولید نبات در کشور توسط وزارت صنعت معدن و تجارت صادر شده که از این تعداد ۲۷ پروانه با ظرفیت ۵۵ هزار تن تولید سالانه مربوط به خراسان رضوی است، در واقع این استان ۲۵ درصد تولید نبات صنعتی کشور را بر عهده دارد.

رضا بایسته توسن افزود: ۷۱ درصد از دارندگان پروانه بهره برداری در این بخش زیر نظر این انجمن هستند که ۳۹ هزار تن تولید نبات صنعتی در سال دارند و برای ۲ هزار نفر به صورت مستقیم و ۶ هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده‌اند.

وی گفت: صادرات نبات صنعتی از خراسان رضوی به کشور‌های عراق، افغانستان، حوزه خلیج فارس، سی آی اس و کشور‌های اروپایی، آمریکایی و آفریقایی صورت می‌گیرد، در یک دهه اخیر ورود فناوری‌های نوین به عرصه تولید نبات، تحولی شگرف ایجاد کرده است.

دبیر انجمن نبات، قند و شکر خراسان رضوی افزود: تولید و صادرات نبات از خراسان رضوی به نسبت ۱۰ سال گذشته رشد ۳۰ درصدی داشته و تقریبا این محصول در کشور‌های دیگر شناخته شده و از آن استقبال شده است.

رضا بایسته توسن گفت: کنترل دقیق شرایط تولید به کمک دستگاه‌های پیشرفته منجر به بهبود چشمگیر کیفیت و شکل ظاهری این محصول شده است، نتیجه این ارتقاء، افزایش چشمگیر ۵۰ درصدی صادرات نبات در پنج سال گذشته بوده است.

افزایش قیمت نبات در فصل کمبود شکر

دبیر انجمن نبات، قند و شکر خراسان رضوی در ادامه گفت: مشکل افزایش قیمت نبات در فصل‌های کمبود شکر داخلی، به خصوص قبل از عید به دلیل افزایش قیمت شکر وارداتی و هزینه‌های حمل و نقل است، این موضوع هر سال تکرار می‌شود و نرخ نبات را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.

رضا بایسته توسن افزود: راهکار پیشنهادی، تسهیل خرید شکر از کارخانجات داخلی و نزدیک به کارخانجات نبات است. این موضوع از طریق رایزنی با جهاد کشاورزی و سامانه بازارگاه دنبال شده است تا کارخانجات بتوانند به‌طور مستقیم از کارخانه‌های شکر استان خودشان، شکر مورد نیازشان را با هزینه حمل کمتر و قیمت مناسب‌تر تهیه کنند.

او گفت: این اقدام می‌تواند از افزایش قیمت نبات به دلیل واردات و هزینه‌های حمل جلوگیری کند.

دبیر انجمن نبات، قند و شکر خراسان رضوی همچنین از رایزنی با جهاد کشاورزی برای خرید شکر از کارخانجات استان به منظور کاهش هزینه‌های حمل و نقل خبر داد و ابراز امیدواری کرد با همکاری اداره استاندارد، بتوان استاندارد ویژه‌ای برای نبات تعریف کرد و نبات سالم‌تری را به بازار عرضه کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار