آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۳۱۲۱

توقف استفاده از هوش مصنوعی در «ویکی‌پدیا»

دانشنامه و دایره المعارف «ویکی‌پدیا» که به تازگی از هوش مصنوعی برای ارائه خلاصه مطالب درباره موضوعات مختلف می‌گرفت، پس از اینکه ویراستاران آن، این ایده را رد کردند، استفاده از هوش مصنوعی را متوقف می‌کند.
توقف استفاده از هوش مصنوعی در «ویکی‌پدیا»

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ، ویکی‌پدیا (Wikipedia) از خلاصه‌های هوش مصنوعی عقب‌نشینی می‌کند.

به نقل از انگجت، این پلتفرم در اوایل ماه جاری، این ویژگی را در اپلیکیشن موبایلی خود به آزمایش گذاشت. اکنون به نظر می‌رسد ویراستاران از این کار استقبال نکرده‌اند و «بنیاد ویکی‌مدیا» (WMF) این آزمایش را متوقف کرده است.

در این حرکت آزمایشی، خلاصه‌های تهیه شده توسط هوش مصنوعی در بالای مقالات ۱۰ درصد از کاربران تلفن همراهی ویکی‌پدیا ظاهر شد. خلاصه‌های ایجاد شده توسط هوش مصنوعی فقط «در مجموعه‌ای از مقالات» برای یک دوره آزمایشی دو هفته‌ای ظاهر شدند.

نظرات سردبیران ویکی‌پدیا متفاوت است. یکی از سردبیران نوشت: فقط به این دلیل که گوگل خلاصه‌های هوش مصنوعی خود را منتشر کرده است، به این معنی نیست که ما نیز باید آنها را استفاده کنیم. من صمیمانه از شما خواهش می‌کنم این را در تلفن همراه یا هر جای دیگری آزمایش نکنید. این آسیب فوری و غیرقابل برگشتی به خوانندگان ما و به شهرت ما به عنوان یک منبع قابل اعتماد و جدی می‌رساند.

یک ویراستار دیگر نوشت: ویکی‌پدیا از جهاتی ملال آور شده است. بیایید به شعور خوانندگان خود توهین نکنیم و به سیل انتشار خلاصه‌های درخشان هوش مصنوعی بپیوندیم.

اعتراض ویراستاران به این ایده محدود نمی‌شد. آنها همچنین از این سازمان غیرانتفاعی به دلیل حذف خود از روند برنامه‌ریزی انتقاد کردند. یکی از سردبیران نوشت: شما می‌گویید که درباره این موضوع «مذاکره» شده است که کاملا خنده‌دار است، زیرا چنین چیزی نبوده و تصمیمی خودسرانه بوده است.

سخنگوی «بنیاد ویکی‌مدیا» (WMF) در بیانیه‌ای گفت که این واکنش بر تصمیم این سازمان تأثیر گذاشته است. وی اظهار داشت: دریافت بازخورد‌های مختلف از داوطلبان امری عادی است و ما آن را در تصمیم گیری‌های خود لحاظ می‌کنیم و گاهی مسیر خود را تغییر می‌دهیم. ما از چنین بازخورد‌های متفکرانه‌ای استقبال می‌کنیم. این همان چیزی است که ویکی‌پدیا را به یک پلتفرم واقعاً مشارکتی دانش بشری تبدیل می‌کند.

این سازمان همچنین توضیح داد که می‌خواهد نیاز‌های مخاطبان خود را نیز برآورده کند. یکی از کارمندان WMF می‌گوید: بسیاری از خوانندگان علاوه بر محتوای اصلی، به متنی ساده نیز نیاز دارند. ما در تحقیقات قبلی شنیدیم که خوانندگان می‌خواهند گزینه‌ای برای دریافت یک نمای کلی و سریع از یک موضوع قبل از شروع به خواندن مقاله به صورت کامل داشته باشند.

این سازمان، استفاده‌های آینده از هوش مصنوعی را رد نکرد، اما اذعان داشت که دفعه بعد نظر ویراستاران را نیز در نظر خواهد گرفت و در تاریکی رها نخواهند شد.

سخنگوی WMF گفت: آوردن هوش مصنوعی مولد به تجربه خواندن ویکی‌پدیا مجموعه‌ای جدی از تصمیم‌ها با پیامد‌های مهم است و ما قصد داریم با آن به این شکل رفتار کنیم. ما هیچ برنامه‌ای برای آوردن ویژگی خلاصه‌ها بدون دخالت ویرایشگران نداریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار