آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۴۲۳۳

غربالگری تنبلی چشم کودکان در زنجان آغاز شد

مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه معلولیت‌های بینایی از شایع‌ترین انواع معلولیت هستند، گفت: تشخیص و درمان به‌موقع اختلالات بینایی به‌ویژه آمبلیوپی، پیش از پنج‌سالگی امکان‌پذیر و بسیار مؤثر است و این موضوع یکی از اولویت‌های اصلی برنامه غربالگری بینایی محسوب می‌شود.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مریم کرمی با اشاره به جمعیت هدف طرح غربالگری تنبلی چشم کودکان در استان زنجان، اظهار کرد: براساس آمار ثبت‌احوال، ۵۱ هزار و ۹۶۶ کودک ۳ تا ۶ سال در استان زنجان سکونت دارند و خانواده‌ها می‌توانند با در دست داشتن شناسنامه فرزند خود برای انجام سنجش بینایی به پایگاه‌های غربالگری مراجعه کنند.

وی با اشاره به عملکرد سال گذشته، افزود: در سال گذشته حدود ۴۶ هزار کودک در طرح پیشگیری از تنبلی چشم توسط بهزیستی مورد غربالگری قرار گرفتند که از این تعداد، ۱۵۶۳ کودک به‌عنوان مشکوک به اختلال بینایی شناسایی و به اپتومتریست‌های طرف قرارداد بهزیستی ارجاع داده شدند.

کرمی ادامه داد: از میان کودکان ارجاع‌شده، ۵۹ کودک مبتلا به آمبلیوپی (تنبلی چشم) شناسایی شدند و سایر کودکان نیز با اختلالاتی نظیر استرابیسم، عیوب انکساری، انحراف چشم و سایر بیماری‌های چشمی تحت درمان قرار گرفتند. همچنین به ۳۱ خانواده برای تهیه عینک، در مجموع حدود ۳۳ میلیون تومان کمک‌هزینه پرداخت شد.

وی در توضیح مراحل اجرای طرح گفت: غربالگری بینایی با دو روش چارت و دستگاه‌های تشخیص عیوب انکساری و با همکاری مربیان آموزش‌دیده از اردیبهشت‌ماه تا پایان اسفندماه ادامه دارد. 

این مسئول افزود: کودکانی که در مرحله نخست نیاز به معاینات تخصصی‌تری دارند، با معرفی‌نامه و کارت سنجش به بینایی‌سنج(سطح دوم) و در صورت لزوم به چشم‌پزشک(سطح سوم) ارجاع می‌شوند تا اقدامات درمانی لازم برای آنان انجام گیرد.

کرمی تأکید کرد: خانواده‌هایی که فرزندان آنان متولد نیمه دوم سال ۱۳۹۸ و سال‌های ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ هستند، هر چه سریع‌تر با همراه داشتن شناسنامه کودک به پایگاه‌های غربالگری مراجعه کرده و از سلامت بینایی فرزند خود اطمینان حاصل کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار