آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۷۶۹۹۷

اختصاص کود یارانه‌ای برای ۲۸۰۰۰ هکتار از مزارع سویا در گلستان

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با اشاره به اختصاص کود یارانه‌ای فسفات و پتاس برای مزارع سویا در این استان گفت: امسال ۲۸۰۰۰ هکتار از مزارع، تحت کشت محصول سویا قرار می‌گیرد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری ،مجید محمدی، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان در گفتگو با خبرنگاران اظهارکرد: امسال بر اساس برنامه الگوی کشت استان، ۲۸۰۰۰ هکتار از مزارع استان گلستان در سال زراعی جاری تحت کشت محصول سویا قرار می‌گیرد.

وی افزود: سطح کشت سویا در سطح ۲۰ هزار هکتار مناطق آبی و هشت هزار هکتار از اراضی آبی انجام می‌شود.

محمدی همچنین به کشاورزان توصیه کرد: اگر تاکنون اقدام به کشت سویا نکرده‌اند می‌توانند برای تهیه کود موردنیاز خود را از کارگزاری‌های ۱۲ شهرستان « گرگان، کردکوی، بندر گز، بندر ترکمن ، آق قلا، گنبد، علی‌آباد کتول،آزادشهر، رامیان، کلاله و مینودشت» تهیه کنند.

وی گفت: طبق برنامه‌ریزی مسئولان کشوری و استانی، کود کشاورزی یارانه‌ای ای فسفات و پتاس هریک به مقدار ۱۰۰ کیلوگرم در اراضی مناطق آبی و‌ هر یک به مقدار ۵۰ کیلوگرم، در اراضی مناطق دیم به در قالب طرح الگوی کشت از طریق سامانه کنترل و پایش مواد کودی در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت تا کشاورزان بتوانند به‌راحتی این محصول را کشت کنند.

محمدی خاطرنشان کرد: امید است بتوانیم با بهره‌گیری از دانش روز دنیا و استفاده از بذر‌های اصلاح شده و تغذیه مناسب میزان تولید این محصول را افزایش دهیم، چون با کشت این محصول در تناوب با گندم، هم در حاصلخیزی خاک مؤثر است و هم درآمد کشاورزان و هم‌افزایش تولید را به همراه دارد. مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت:کشاورزان حتما آزمون خاک را در دستور کار خود قرار دهند تا بر اساس آن نسبت به تهیه کودهای پایه ازت، فسفات و پتاس برای کشت محصولات تابستانه اقدام کنند.

محمدی با اشاره به این که کشاورزان درحال تکاپو آماده سازی بستر برای کشت محصولات تابستانه باشند افزود: برای اینکه تولید و به دنبال آن درآمدشان تحت تاثیر قرار نگیرد، حتما به توصیه‌های فنی و کارشناسی توجه دقیق داشته باشند

وی بیان کرد: برای اینکه محصول خوبی برداشت کنیم باید از نهاده های تولید هم به شکل مطلوب و هم به اندازه استفاده کنیم؛ یکی از این نهاده ها کودهای شیمیایی است.

محمدی ادامه داد: با توجه به اینکه ما در استان گلستان سالانه دوبار محصول کشت می کنیم، خاک نیازمند مواد غذایی است تا بتواند محصول بعدی را به شکل مناسب به ثمر برساند.

وی خاطرنشان کرد: حد مطلوب عناصرغذایی شامل فسفر ۱۲ الی ۱۵پی پی ام،پتاس۲۵۰ الی۳۰۰پی پی ام، ازت کل ۰/۲الی۰/۱۳درصد می باشدکه پائین تر از این میزان حد بحرانی است.

محمدی به کشاورزان توصیه کرد: با انجام آزمون خاک، از وضعیت خاک مزرعه خود مطلع شوند و بر اساس آن نسبت به تهیه کودهای پایه اقدام کنند.

و خاطر نشان کرد: از کشاورزان درخواست داریم کود کشاورزی مورد نیاز خود را حتماً از کارگزاری های مجاز این شرکت تهیه کنند تا دچار ضرر و زیان نشوند

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار