آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۶۳۹۵

۹۹.۸ درصد جمعیت استان قم تحت پوشش خدمات آب قرار دارند/طلب ۱۵۳ میلیارد تومانی آبفای قم از مشترکان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: در حال حاضر ۹۹.۸ درصد جمعیت استان تحت پوشش خدمات آب قرار دارند که در مناطق شهری پوشش کامل و در مناطق روستایی حدود ۷۸ درصد است.

۹۹.۸ درصد جمعیت استان قم تحت پوشش خدمات آب قرار دارند/طلب ۱۵۳ میلیارد تومانی آبفای قم از مشترکان

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اکبر بهنام‌جو، استاندار قم، پس از بازدید از پروژه‌های کنترلی و راهبردی شرکت آب و فاضلاب استان، در نشستی تخصصی با مدیران و کارشناسان حوزه آب استان، به بررسی چالش‌ها و مسائل مرتبط با تأمین و مدیریت منابع آب پرداخت.

استاندار قم در این نشست ضمن قدردانی از خدمات شرکت آب و فاضلاب استان در حوزه‌های مختلف، تأکید کرد که باید با دقت و برنامه‌ریزی منسجم، زیرساخت‌های مورد نیاز در حوزه آب و فاضلاب، به ویژه در نهضت ملی مسکن، هر چه سریع‌تر تکمیل شود.

وی همچنین خواستار برنامه‌ریزی دقیق برای استمرار خدمات مؤثر و به‌کارگیری ظرفیت‌های موجود به منظور ارتقای تاب‌آوری شبکه آبرسانی استان و عبور موفق از فصل تابستان با هم‌افزایی فنی، مدیریتی و فرهنگی شد.

مهدی نظرزاده مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در این نشست گزارشی از آخرین وضعیت خدمات‌رسانی در استان ارائه داد و اظهار کرد: در حال حاضر حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر، معادل ۹۹.۸ درصد جمعیت استان، تحت پوشش خدمات آب قرار دارند که این میزان در مناطق شهری به طور کامل (۱۰۰ درصد) و در مناطق روستایی حدود ۷۸ درصد است.

وی افزود: در حوزه فاضلاب، تنها ۴۲ درصد از جمعیت شهری تحت پوشش شبکه جمع‌آوری و انتقال فاضلاب قرار دارند که افزایش این میزان در دستور کار آبفای استان قرار دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به خدمات غیرحضوری این شرکت اشاره کرد و گفت: سامانه ۱۲۲ به طور میانگین روزانه حدود هزار تماس از سوی مشترکان دریافت می‌کند که همه آن‌ها ثبت، پیگیری و پاسخ داده می‌شوند.

وی با بیان اینکه مرکز ۱۲۲ آبفای قم به عنوان یکی از مراکز برتر کشور در حوزه خدمات غیرحضوری شناخته می‌شود، اظهار داشت: حدود ۳۶ درصد خدمات غیرحضوری شرکت از طریق این سامانه و مابقی از طریق دفاتر پیشخوان دولت ارائه می‌شود.

نظرزاده همچنین به اقدامات این شرکت در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر شرکت، اعم از خورشیدی و برق‌آبی، حدود ۴.۵ مگاوات است که بر اساس برآوردها، معادل حدود ۴۳ درصد از نیاز مصرفی تأسیسات را پوشش می‌دهد.

وی در ادامه از واگذاری پساب تصفیه‌خانه روستای خورآباد به بخش خصوصی برای استفاده در کشت گلخانه‌ای صنعتی به مدت ۲۵ سال خبر داد و یادآور شد که تاکنون ۱۸ میلیون مترمکعب پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهر قم به فضای سبز شهرداری، منابع طبیعی و بخش صنعت واگذار شده است.

نظرزاده با اشاره به امضای تفاهم‌نامه جدید با شهرداری شهر دستجرد برای بهره‌برداری از پساب، خاطرنشان کرد: این اقدامات در راستای استفاده بهینه از منابع، توسعه خدمات در مناطق در حال توسعه و ارتقای بهره‌وری در حوزه آب و فاضلاب استان قم پیگیری می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ۷۳ درصد آب شهر قم از منابع سطحی و ۲۷ درصد از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود، گفت: پروژه انتقال آب از سد کوچری با هدف تأمین آب با کیفیت مطلوب برای شهر قم طراحی شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم توضیح داد: بر اساس سیاست‌های ابلاغی، سهم بخش صنعت از این منابع باید به تدریج کاهش یافته و به مصرف شرب اختصاص یابد که این موضوع در حال پیگیری است.

وی وضعیت استان را در بخش فاضلاب نگران‌کننده توصیف کرد و افزود: در حال حاضر پوشش شبکه فاضلاب تنها حدود ۴۲ درصد است؛ این در حالی است که میانگین کشوری حدود ۵۶ درصد و در کلان‌شهرها بیش از ۷۵ درصد است. بنابراین استان قم حداقل ۱۲ سال از میانگین کشوری عقب‌تر است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم فرسودگی شبکه فاضلاب را یکی از عوامل بروز حوادث مکرر اعلام کرد و گفت: شبکه فاضلاب قم از سال ۱۳۷۳ آغاز به کار کرده و بسیاری از بخش‌های آن به شدت فرسوده است؛ این موضوع باعث افزایش حوادثی نظیر ریزش و اختلال در نقاط مختلف شهر شده است.

نظر زاده با تأکید بر لزوم اولویت‌بندی خدمات زیربنایی، به ویژه در حوزه فاضلاب، اظهار داشت: شناسایی محلات دارای نیاز فوری به توسعه زیرساخت‌ها ضروری است و تأمین منابع مالی برای پروژه‌های حیاتی بدون مشارکت همه‌جانبه مدیران و مسئولان امکان‌پذیر نخواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به وضعیت نامطلوب سکونتگاه‌های غیررسمی در محدوده شهری اشاره کرد و افزود: برای نمونه، سکونتگاه‌های مناطق ۲، ۳ و ۶ شهر قم با جمعیت قابل توجه با مشکل زیست محیطی مواجه هستند و اجرای شبکه فاضلاب این مناطق به هزینه‌ای بالغ بر ۸۷۰ میلیارد تومان نیاز دارد.

وی با تأکید بر لزوم استفاده از راهکارهای نوین در طراحی واحدهای جدید مسکونی اظهار کرد: باید نصب مخازن جمع‌آوری آب باران در واحدهای نهضت ملی مسکن، به ویژه سایت‌های ویلایی، الزامی شود.

نظر زاده عنوان کرد: پشت‌بام‌های ۱۰۰ متری می‌توانند سالانه تا ۱۵ هزار لیتر آب برای مصارف غیرشرب، از جمله آبیاری فضای سبز، ذخیره کنند.

وی همچنین خواستار الزام قانونی در استفاده از تجهیزات کم‌مصرف آب شد و گفت: برچسب انرژی برای شیرآلات و تجهیزات خانگی طراحی شده، اما به دلیل پایین بودن قیمت آب، انگیزه اقتصادی لازم برای استفاده از این تجهیزات وجود ندارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به زیان‌ده بودن شرکت‌های آب و فاضلاب تصریح کرد: در حال حاضر، طلب شرکت آب و فاضلاب قم از مشترکان به ۱۵۳ میلیارد تومان رسیده است، در حالی که بدهی شرکت به پیمانکاران بیش از ۳۴۱ میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه توسعه روستاها باید به گونه‌ای باشد که کشاورزی و دامداری متناسب با ظرفیت منابع آبی گسترش یابد، اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف آب در بسیاری از مناطق روستایی از الگوی مصرف فراتر رفته و نیازمند اصلاح فوری است.

وی به نقش کلیدی فرمانداران و بخشداران در این خصوص اشاره و تأکید کرد: باید با آموزش و اطلاع‌رسانی، مصرف صحیح آب مدیریت شود تا مشکلات ناشی از کمبود آب کاهش یابد.

در پایان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم تصریح کرد که مدیریت دقیق مصرف و تأمین منابع مالی، دو بال اصلی عبور استان از بحران‌های آتی خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار