
۵۰ شهر کشور دارای تنش آبی معنادار هستند

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عیسی بزرگزاده، سخنگوی صنعت آب در برنامه رادیو اقتصاد به بررسی وضعیت ذخایر آب و راههای صرفهجویی در مصرف آب پرداخت. او با اشاره به کمبود بارشها گفت: از بهمن و اسفند پارسال، اطلاعرسانیهای گستردهای انجام دادیم، چرا که بارشهایی که انتظار داشتیم، محقق نشد. از ۳۱ استان کشور، ۲۹ استان بارشهای کمتری از حد نرمال دریافت کردند و ما حدود ۴۰ درصد عقبماندگی در بارش داریم.
بزرگزاده ادامه داد: این کمبود بارشها، تأثیر مستقیم بر ورودیهای سدها و همچنین آبهای زیرزمینی گذاشته است. ورودیهای سدها بیش از ۴۰ درصد کاهش یافته و مخازن آب نیز با کمبود حدود ۲۰ درصدی مواجه هستند. نزدیک به ۵۰ شهر در ۲۴ استان کشور دارای تنش آبی معنادار هستند که این شرایط به سادگی قابل عبور نیست.
او همچنین به تعریف ۱۶۹ پروژه برای مدیریت تنش آبی اشاره کرد و گفت: شهرهای تهران و کرج در پیشانی این تنشها قرار دارند و نیاز به مراقبتهای ویژه دارند. همچنین مشهد، اصفهان، اراک، ساوه، تبریز، بانه و بندرعباس نیز از دیگر مناطق در معرض تنش آبی هستند.
بزرگزاده تأکید کرد: تنها راه حل در این شرایط، صرفهجویی در مصرف آب است. آمار نشان میدهد که میتوانیم به راحتی ۲۵ تا ۳۰ درصد در مصرف آب صرفهجویی کنیم. با صرفهجویی ۲۵ درصدی، میتوانیم به راحتی از این بحران عبور کنیم. متأسفانه با وجود اطلاعرسانیهای متعدد، صرفهجویی که باید انجام میشد، هنوز محقق نشده است.
سخنگوی صنعت آب کشور در پایان گفت: نظارتها باید بیشتر شود و افراد پرمصرف شناسایی شوند. همچنین استفاده از فناوریهای نوین، از جمله شیرآلات کممصرف، میتواند در کاهش مصرف آب مؤثر باشد.