آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۹۲۴۶۸

رونمایی از ۳ گونه جدید پرمحصول برنج ایرانی/ کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب گونه‌های جدید برنج

استاندار گیلان با اشاره به نتایج امیدبخش پژوهش‌های مؤسسه تحقیقات برنج کشور و رونمایی از گونه جدید برنج پرمحصول با بهره وری بسیار بالا، گفت: اگر فناوری‌های نوین و ارقام پرمحصول تولیدشده در این مرکز در سطح ملی اجرا شود، وابستگی ایران به واردات برنج به‌طور کامل برطرف خواهد شد.
رونمایی از ۳ گونه جدید پرمحصول برنج ایرانی/ کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب گونه‌های جدید برنج

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، هادی حق‌شناس استاندار گیلان پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) با حضور در مؤسسه تحقیقات برنج کشور مستقر در رشت، از آخرین دستاوردهای پژوهشی این مجموعه و مزارع وابسته به آن بازدید کرد.

وی در جریان این بازدید که با رونمایی از ۳ گونه برنج پرمحصول داخلی همراه بود، اظهار کرد: در حال حاضر به ازای مصرف هر سه کیلوگرم برنج، تنها دو کیلوگرم در داخل کشور تولید و یک کیلوگرم وارد می‌شود؛ در حالی‌که با بهره‌گیری از نتایج پژوهش‌های انجام‌شده در مؤسسه تحقیقات برنج، می‌توان این وابستگی را به‌طور کامل برطرف کرد.

نماینده عالی دولت در گیلان با تأکید بر اینکه نتایج فعلی حاصل چند دهه کار علمی و میدانی محققان این مرکز است، افزود: امروز در بازدید از مزرعه تحقیقاتی، سه دستاورد مهم مشاهده شد که می‌تواند کشاورزی برنج ایران را متحول کند.

کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب گونه‌های جدید برنج

حق‌شناس نخستین دستاورد را کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب نسبت به روش‌های سنتی عنوان کرد و گفت: کاهش طول دوره کاشت تا برداشت به میزان ۲۰ درصد و همچنین افزایش بهره‌وری در واحد سطح از دیگر نتایج این تحقیقات است که می‌تواند تولید شلتوک را از میانگین ۴ تن در هکتار افزایش دهد.

وی با بیان اینکه کشورهای پیشرو در تولید برنج نظیر تایلند، چین و فیلیپین دو برابر ایران تولید دارند، خاطرنشان کرد: با استفاده از تکنولوژی‌های نو، ارقام پرمحصول و دانش روز می‌توان تولید برنج داخلی را به سطحی رساند که نه‌تنها پاسخگوی نیاز داخل باشد بلکه ظرفیت صادرات هم ایجاد شود.

استاندار گیلان با اشاره به طعم بسیار مناسب گونه‌های اصلاح شده برنج داخلی، گفت: در حالی که بسیاری از هموطنان امروز از برنج‌های وارداتی استفاده می‌کنند، قرار گرفتن گونه‌های جدید برنج در سبد مصرف خانوارهای ایرانی می‌تواند ضمن مقرون به صرفه بودن اقتصادی برای آن‌ها، به ارتقای کیفیت غذایی خانوارهای ایرانی کمک کند.

در این بازدید مدیر مرکز تحقیقات برنج کشور و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز آخرین دستاوردهای حوزه محصول راهبردی برنج را تشریح کردند و با حضور استاندار ارقام پرمحصول کاشت شده در مرکز تحقیقات برنج کشور نیز معرفی شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار