شورای فرهنگ عمومی موتور تحول استان ایلام است / آژیر خطر پیری جمعیت به صدا درآمده
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۳۰۴۷۶
امام جمعه ایلام:

شورای فرهنگ عمومی موتور تحول استان ایلام است / آژیر خطر پیری جمعیت به صدا درآمده

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت: اگر تحولی در استان ایلام رخ دهد، منشأ آن شورای فرهنگ عمومی است، چراکه تا زمانی که نگرش‌ها تغییر نکند، فعالیت و پیشرفتی شکل نمی‌گیرد

شورای فرهنگ عمومی موتور تحول استان ایلام است / آژیر خطر پیری جمعیت به صدا درآمده

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله اله‌نور کریمی‌تبار در یکصد و ششمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان ایلام اظهار کرد: اگر قرار است تحولی در استان اتفاق بیفتد، خاستگاه آن شورای فرهنگ عمومی است. جایی که نمی‌توان تقصیر‌ها را به گردن دیگران انداخت. تا نگرش‌ها تغییر نکند، فعالیتی مؤثر شکل نمی‌گیرد.

وی افزود: ایلام اگر بی‌نظیر نباشد، در میان استان‌های کشور کم‌نظیر است و ظرفیت‌های متعددی دارد. اما آنچه مانع بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها شده، کمبود فرهنگ کار است. جوان ایلامی امروز به‌جای تلاش میدانی، انتظار شغل پشت میز دارد؛ در حالی‌که کار باید به‌عنوان یک ارزش فرهنگی نهادینه شود.

امام جمعه ایلام با اشاره به ضرورت هماهنگی دستگاه‌ها گفت: کار‌های جزیره‌ای نتیجه ندارد. برای تحقق برنامه‌هایی نظیر جوانی جمعیت باید کار جمعی و تخصصی شکل بگیرد و تصمیم‌ها بر اساس داده‌ها و آسیب‌شناسی‌ها باشد. مصوبات شورای فرهنگ عمومی نیز باید لازم‌الاجرا تلقی شود.

آیت‌الله کریمی‌تبار با انتقاد از کم‌توجهی به نقش ایلام در دوران دفاع مقدس و حماسه دوازده‌روزه افزود:شاهکار‌های بسیاری در ایلام رقم خورده، اما معرفی نشده‌اند. زنان ایلامی در دوران جنگ با ایثار و ازخودگذشتگی مثال‌زدنی عمل کردند. این واقعیت‌ها باید با زبان هنر و در قالب فیلم و مستند معرفی شوند.


وی ادامه داد:توسعه فرهنگی مقدم بر توسعه اقتصادی است. مهم‌ترین تهدید امروز جامعه، پیری جمعیت و افزایش سن ازدواج است. آژیر خطر این وضعیت از سال‌ها پیش توسط رهبر معظم انقلاب به صدا درآمده است. امروز باید با کار فرهنگی، موانع ازدواج را کنار زد و ارزش خانواده و فرزندآوری را احیا کرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان با تأکید بر اینکه مشکلات ایلام حل‌شدنی است، گفت:از استاندار محترم تشکر می‌کنم که با برنامه‌محوری کار می‌کنند. نخبگان دانشگاهی نیز باید با تشکیل کمیسیون‌های تخصصی، بر اساس ظرفیت‌های استان برای توسعه فرهنگی و اجتماعی برنامه‌ریزی کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد:شورای فرهنگ عمومی باید موتور پیش‌برنده پیشرفت استان باشد و گزارش‌های آن بر مبنای اقدام میدانی و پای‌کار بودن تنظیم شود. اگر نگرش‌ها اصلاح شود، بسیاری از موانع فرهنگی و اجتماعی از میان خواهد رفت.

 

 

پربازدیدترین آخرین اخبار