یک‌هزار و ۴۲۶ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه شناسایی و به منابع زیرزمینی استان بازگردانده شدند
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۷۰۲۱۳

یک‌هزار و ۴۲۶ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه شناسایی و به منابع زیرزمینی استان بازگردانده شدند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه از شناسایی یک‌هزار و ۴۲۶ حلقه چاه در استان شناسایی و تأیید شده که با احتساب انسداد چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند و سایر اقدامات کنترلی، حدود ۶۰ میلیون مترمکعب آب به منابع زیرزمینی استان بازگردانده شده است خبر داد.
یک‌هزار و ۴۲۶ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه شناسایی و  به منابع زیرزمینی استان بازگردانده شدند

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، بهرام درویشی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه گفت: تاکنون یک‌هزار و ۴۲۶ حلقه چاه در استان شناسایی و تأیید شده که با احتساب انسداد چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند و سایر اقدامات کنترلی، حدود ۶۰ میلیون مترمکعب آب به منابع زیرزمینی استان بازگردانده شده است.

بهرام درویشی در کارگروه استانی سازگاری با کم‌آبی در استانداری، اقدامات انجام‌شده را در قالب طرح تعادل‌بخشی منابع آب دانست و افزود: بازگشت ۶۰ میلیون مترمکعب آب به منابع زیرزمینی عددی بسیار مهم هم از نظر اقتصادی و هم از نظر پایداری منابع آب، به‌ویژه در دشت مرکزی کرمانشاه است.


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به کاهش بارندگی‌ها و پایین بودن ورودی سدهای استان، از نگرانی جدی برای تأمین آب شرب سال آینده خبر داد و گفت: اجرای مؤثر طرح تعادل‌بخشی و مدیریت مصرف، نقش تعیین‌کننده‌ای در عبور استان از تنش آبی پیش‌رو دارد.


درویشی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۴۲ میلی‌متر بارندگی در استان ثبت شده است، اظهار کرد: این میزان نسبت به متوسط بلندمدت حدود ۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد و به دلیل توزیع نامناسب بارش‌ها، روان‌آب مؤثری در رودخانه‌های اصلی استان شکل نگرفته است.


وی افزود: در حال حاضر مجموع حجم مخازن سدهای استان حدود یک میلیارد و ۳۴۵ میلیون مترمکعب است که متأسفانه نزدیک به ۴۰ درصد این ظرفیت خالی است؛ موضوعی که به‌ویژه در سدهای تأمین‌کننده آب شرب از جمله سدهای گاوشان و سلیمانشاه نگران‌کننده‌تر است، چرا که این مخازن هنوز به تراز مطلوب آبگیری نرسیده‌اند.


مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه با اشاره به وضعیت سد گاوشان به‌عنوان منبع اصلی تأمین آب شرب شهر کرمانشاه تصریح کرد: از ظرفیت ۵۵۰ میلیون مترمکعبی این سد، در حال حاضر تنها حدود ۱۹۲ میلیون مترمکعب آب در مخزن موجود است و با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از سال آبی سپری شده، این شرایط نیازمند تصمیم‌گیری‌های دقیق و مدیریت هوشمندانه است.


مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای با تأکید بر نقش کنتورهای هوشمند در مدیریت مصرف اظهار کرد: از مجموع بیش از ۱۲ هزار حلقه چاه مجاز در استان، تا پایان شهریورماه گذشته حدود سه هزار حلقه مجهز به کنتور بودند، اما تنها در ۶ ماه اخیر، ۷۱۷ دستگاه کنترل و کنتور هوشمند جدید نصب شده است.


وی افزود: بر اساس مصوبات کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان، برنامه‌ریزی شده است تا در سال آینده بخش قابل‌توجهی از چاه‌های باقی‌مانده نیز به این تجهیزات مجهز شوند و با راه‌اندازی مرکز دیسپاچینگ و پایش آنلاین، امکان رصد لحظه‌ای برداشت آب در استان فراهم شود.


مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه از تدوین یک سناریوی جایگزین تأمین آب شرب خبر داد و گفت: با همکاری دستگاه‌های امنیتی، قضایی، نظامی، شرکت آب و فاضلاب و مدیریت عالی استان، طرحی ویژه در قالب طرح جامع آب شرب کرمانشاه در حال آماده‌سازی است که در صورت تداوم خشکسالی، بتوان با کمترین تنش از این شرایط عبور کرد؛ طرحی که می‌تواند به‌عنوان الگوی پایلوت در سطح کشور مطرح شود.


درویشی در پایان با قدردانی از همراهی دستگاه‌های اجرایی و نقش مؤثر صداوسیمای مرکز کرمانشاه در فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی، خاطرنشان کرد: مدیریت منابع آب یک برنامه چندوجهی است که بدون مشارکت مردم، دستگاه‌ها و رسانه‌ها به نتیجه نخواهد رسید و خوشبختانه اقدامات استان کرمانشاه به‌عنوان تجربه‌ای موفق، مورد توجه وزارت نیرو قرار گرفته است.

پربازدیدترین آخرین اخبار