نورمفیدی: وفق آموزه‌های اسلام و قوانین بین‌الملل از وطن دفاع خواهیم کرد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۸۴۹۸۶

نورمفیدی: وفق آموزه‌های اسلام و قوانین بین‌الملل از وطن دفاع خواهیم کرد

نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان ،گفت: زمانی که دشمن با حمله نظامی، ملت ایران را مجبور به واکنش کرد، دفاع از کشور و تمامیت ارضی، یک وظیفه شرعی، قانونی و همگانی بود که نمی‌توانستیم در برابر آن سکوت کنیم.
نورمفیدی: وفق آموزه‌های اسلام و قوانین بین‌الملل  از وطن دفاع خواهیم کرد

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی روز شنبه در خطبه‌های نماز عید فطر گرگان افزود: ما در حال مذاکره بودیم و به دنبال تنش نبودیم، اما دشمن با تجاوز آشکار، ما را در موقعیتی قرار داد که جز ایستادگی و دفاع، راهی باقی نماند.

وی با بیان اینکه نیروهای مسلح ارتش، سپاه و نیروی انتظامی با ایستادگی قاطع در برابر تجاوز دشمن به وظیفه خود عمل کردند، تصریح کرد: این ایستادگی باعث شد دشمن پشیمان شود و لرزه بر اندامش افتد.

وی ادامه داد: ایران اسلامی به برکت خون شهیدان و ایثار نیروهای مسلح، به ام‌القرای جهان اسلام تبدیل شده است.

نماینده ولی فقیه در گلستان در ادامه با اشاره به اهمیت آمادگی دائمی، خاطرنشان کرد: دفاع از کشور تنها وظیفه نیروهای مسلح نیست، بلکه یک وظیفه همگانی است و ما باید همواره برای حفظ امنیت و استقلال خود در برابر هرگونه تهدیدی، آماده باشیم.

آیت‌الله نورمفیدی در واکنش به بیانیه اخیر دانشگاه الازهر درباره جنگ تحمیلی، موضع این مرکز دینی را مبهم، غیرمستند و برخلاف موازین شرعی و حقوقی توصیف کرد و گفت: ایران بر اساس قوانین بین‌الملل و آموزه‌های قرآنی از حق مشروع دفاع استفاده کرده است.

وی با مرور زمینه‌های تاریخی و حقوقی این موضوع اظهار کرد: موضع‌گیری اخیر این دانشگاه، نه بر مبنای مستندات حقوق بین‌الملل و نه بر اساس آیات الهی استوار است.

امام جمعه گرگان با استناد به آیات قرآن کریم، از جمله آیات سوره حج، یادآور شد: آموزه‌های اسلامی به مسلمانان اجازه داده‌اند در برابر تجاوز و ظلم بایستند و مقابله‌به‌مثل کنند.

وی توضیح داد: قرآن به صراحت به مؤمنانی که جنگ بر آنان تحمیل شده، اجازه دفاع داده و وعده یاری الهی را نیز داده است؛ اصولی که به‌گفته وی، در بیانیه الازهر نادیده گرفته شده است.

امام جمعه گرگان به بررسی جایگاه نوروز در فرهنگ ایرانی و نسبت آن با آموزه‌های اسلامی پرداخت و تأکید کرد: اسلام هرگز با سنت‌های ملی که برخلاف عقل و شرع نباشند، مخالتی نکرده و نوروز همواره جایی محترم در هویت ایرانیان داشته است.

آیت‌الله نورمفیدی با اشاره به پیوند محتوایی میان دعاهای نوروزی و ادعیه اسلامی، اظهار کرد: مضمون دعای مشهور آغاز سال نو «یا مقلب القلوب و الابصار» با آنچه در قنوت نماز عید فطر خوانده می‌شود، هم‌افق و هماهنگ است.

وی افزود: این دعاها با محوریت تحول درونی، درخواست بهترین حالات اخلاقی و دوری از ناپسندی‌ها، ریشه مشترکی در سنت معنوی مسلمانان دارند و این هم‌سویی محتوایی میان ادعیه نوروزی و دعاهای اسلامی، نمونه‌ای تاریخی از تعامل فرهنگ ایرانی و معارف دینی است که سبب شده نوروز در طول قرن‌ها به عنوان جشنی محترم و پذیرفته‌شده در میان مسلمانان ایرانی باقی بماند

پربازدیدترین آخرین اخبار