آذربایجان‌غربی ظرفیت تبادل ۴۰۰ مگاوات برق با ترکیه را دارد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۱۲۳۰۰

آذربایجان‌غربی ظرفیت تبادل ۴۰۰ مگاوات برق با ترکیه را دارد

مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجان‌غربی گفت: طرح ملی مهتاب برای مدیریت مصرف و تامین برق پایدار در استان با جدیت اجرا می‌شود. کیامهر با اشاره به تولید ۱۹۲۶ مگاوات برق و رشد نیروگاه‌های تجدیدپذیر، از ظرفیت آذربایجان‌غربی برای تبادل انرژی با کشورهای همسایه و مذاکره برای واردات ۴۰۰ مگاوات برق از ترکیه خبر داد.
آذربایجان‌غربی ظرفیت تبادل ۴۰۰ مگاوات برق با ترکیه را دارد

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو کیامهر خاطرنشان کرد: اجرای مستمر طرح ملی مهتاب، یکی از برنامه‌های راهبردی صنعت برق در مسیر مدیریت مصرف، صیانت از حقوق مشترکان، مقابله با سوءاستفاده از شبکه و تامین برق پایدار برای تمامی بخش‌های مصرف است که با جدیت در استان دنبال می‌شود.

 

وی ادامه داد: همچنین حدود ۱۰ درصد مشترکان در حوزه کشاورزی فعالیت می‌کنند که ۲۶ درصد مصرف برق استان را شامل می‌شود، با کنار گذاشتن بخش خانگی، استان آذربایجان غربی یک استان کشاورزی‌ محور محسوب می‌شود و عمده مصرف برق آن مربوط به بخش کشاورزی است.

 

رشد چشمگیر توزیع برق در بخش صنعت

 

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان از جهش قابل توجه در حوزه صنعت خبر داد و گفت: بخش صنعتی استان در سال گذشته نسبت به سال‌های قبل رشد خوبی داشته است و امیدواریم امسال نیز شاهد جهش صنعتی در استان باشیم.

 

کیامهر در ادامه به ظرفیت تولید نیروگاه‌های استان اشاره کرد و گفت: نیروگاه‌های حرارتی خوی و ارومیه بیشترین نقش را در تأمین برق استان دارند. نیروگاه حرارتی خوی و بنیه و همچنین نیروگاه گازی در فصل تابستان مورد استفاده قرار می‌گیرند و مجموعاً ۱۹۲۶ مگاوات انرژی تولید می‌کنند.

 

وی در مورد نیروگاه‌های تجدیدپذیر افزود: ظرفیت فعلی نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان ۳۸ مگاوات است که پیش از این تنها حدود ۳ مگاوات بوده است. هرچند از سرعت رشد این بخش راضی نیستیم، اما نسبت به گذشته رشد خوبی داشته است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان شهریورماه این ظرفیت به ۸۰ تا ۱۰۰ مگاوات برسد.

 

مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجان ‌غربی خاطرنشان کرد: از نیروگاه برق آبی سردشت نیز در ایام پیک مصرف استفاده می‌کنیم. این نیروگاه به مدت چهار ماه در سال، ۱۷۸ مگاوات به تولید برق استان کمک می‌کند.

 

تبادل انرژی با کشورهای همسایه آذربایجان غربی

 

کیامهر با اشاره به موقعیت استراتژیک آذربایجان غربی برای تبادل برق با کشورهای همسایه گفت: استان ما به لحاظ موقعیت مکانی و شاهراه ارتباطی، ظرفیت خوبی برای تبادل انرژی با ترکیه، نخجوان و عراق دارد. در حال حاضر با ترکیه یک خط تبادل به اندازه ۶۰۰ کیلووات داریم و در آینده می‌توانیم تبادل انرژی با این کشورها را افزایش دهیم.

 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان‌غربی از مذاکره برای واردات ۴۰۰ مگاوات برق از ترکیه خبر داد و گفت: به دلیل جنگ ۱۲ روزه، این توافق محقق نشد، اما ظرفیت اتصال شبکه برق ایران به اروپا از طریق ترکیه وجود دارد و متأسفانه با وجود مذاکرات صورت‌گرفته، واردات برق از ترکیه هنوز محقق نشده است.

پربازدیدترین آخرین اخبار