قائم پناه: جنگ اقتصادی دشمن برای زمین‌گیر کردن تولید است / با وجود محدودیت‌ها اجازه نمی‌دهیم چرخ صنعت متوقف شود
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۳۳۱۱۲
در سفر به البرز مطرح شد؛

قائم پناه: جنگ اقتصادی دشمن برای زمین‌گیر کردن تولید است / با وجود محدودیت‌ها اجازه نمی‌دهیم چرخ صنعت متوقف شود

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با تأکید بر نقش تولیدکنندگان در عبور کشور از شرایط دشوار اقتصادی گفت: دشمن سال‌هاست جنگ اقتصادی را با هدف تضعیف اقتصاد ایران آغاز کرده، اما تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی با وجود محدودیت‌های گسترده، مانع توقف چرخه تولید شده‌اند.
قائم پناه معاون رئیس جمهور

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهور در نشست صمیمانه با اعضای اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی استان البرز که در سالن جلسات شهدای دولت برگزار شد، با اشاره به فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها اظهار کرد: جنگ اقتصادی علیه کشور سال‌ها پیش از جنگ نظامی آغاز شده و هدف آن زمین‌گیر کردن اقتصاد و ایجاد اختلال در مسیر توسعه ایران بوده است.

وی افزود: با وجود تحریم‌های گسترده، کشور توانسته مسیر توسعه خود را ادامه دهد و در بسیاری از حوزه‌ها از وابستگی گذشته فاصله بگیرد؛ به‌گونه‌ای که امروز ایران در برخی محصولات غذایی، صنعتی و فولادی به جای واردکننده، به صادرکننده تبدیل شده است.

قائم‌پناه با بیان اینکه محدودیت منابع ارزی یکی از چالش‌های اصلی دولت است، گفت: اصلی‌ترین منابع درآمدی کشور از فروش نفت، عوارض گمرکی، مالیات و ارزش افزوده تأمین می‌شود، اما در سال‌های اخیر به‌ویژه در یک سال گذشته، این منابع به‌شدت تحت تأثیر محدودیت‌ها قرار گرفته است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور ادامه داد: وقتی صادرات و ورود منابع ارزی با محدودیت مواجه می‌شود، دولت ناچار به اولویت‌بندی در تخصیص ارز می‌شود و اولویت نخست، تأمین نیاز‌های اساسی مردم از جمله غذا و دارو است؛ اما نباید فراموش کرد که صنایع و تولیدکنندگان نیز نیازمند تأمین مواد اولیه هستند و محدود شدن ثبت سفارش‌ها می‌تواند به چرخه تولید آسیب بزند.

وی با اشاره به مشکلات تأمین مواد اولیه صنایع، نمونه واردات مواد اولیه دارویی را مطرح کرد و گفت: در شرایط محدودیت‌های حمل‌ونقل، هزینه انتقال برخی مواد اولیه چندین برابر افزایش یافته و این موضوع فشار مضاعفی بر تولیدکنندگان وارد کرده است.

قائم‌پناه با قدردانی از تلاش فعالان صنعتی در شرایط بحرانی اظهار کرد: همان‌طور که دولت در مدیریت کشور با مشکلات جدی روبه‌رو است، تولیدکنندگان نیز با دشواری‌های فراوان دست‌وپنجه نرم می‌کنند، اما با تلاش و ایستادگی اجازه نداده‌اند چرخه اقتصاد متوقف شود.

وی همچنین درباره آسیب‌های ناشی از حملات اخیر به زیرساخت‌های انرژی و صنعتی گفت: برخی واحد‌های مهمخ پتروشیمی و پالایشی آسیب دیدند، اما کارکنان این مجموعه‌ها با تلاش شبانه‌روزی و بازسازی سریع تجهیزات، بخشی از ظرفیت‌های از دست‌رفته را به مدار تولید بازگرداندند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور درباره ناترازی برق نیز اظهار کرد: دولت مشکلات صنایع درباره قطعی برق را پیگیری می‌کند و در جلسات مشترک با وزارتخانه‌های مرتبط، راهکار‌هایی برای کاهش فشار بر تولید بررسی شده است.

وی افزود: برنامه‌هایی برای افزایش ظرفیت انرژی از طریق توسعه نیروگاه‌ها و استفاده از انرژی خورشیدی در نظر گرفته شده، اما محدودیت‌های واردات و تأمین تجهیزات باعث شد بخشی از این برنامه‌ها با تأخیر مواجه شود.

قائم‌پناه با اشاره به مدیریت مصرف برق گفت: در شرایط فعلی تلاش شده است خاموشی‌ها به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که کمترین آسیب به بخش تولید وارد شود و اولویت دولت جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌ها و بیکار شدن کارگران است.

وی درباره فعالیت غیرمجاز استخراج رمزارز نیز گفت: بخشی از مصرف برق کشور مربوط به ماینر‌های غیرمجاز است و با موارد شناسایی‌شده برخورد خواهد شد تا از فشار بیشتر بر شبکه برق جلوگیری شود.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در ادامه به موضوع تسهیلات بانکی اشاره کرد و گفت: وجود تورم بالا باعث شده تأمین منابع مالی برای بانک‌ها دشوار شود؛ زیرا از یک سو سپرده‌گذاران انتظار سود متناسب با شرایط اقتصادی دارند و از سوی دیگر، افزایش هزینه منابع بانکی بر نرخ تسهیلات اثر می‌گذارد.

قائم‌پناه با تأکید بر ضرورت همدلی میان دولت و بخش خصوصی خاطرنشان کرد: مشکلات مطرح‌شده از سوی فعالان اقتصادی واقعی است و دولت خود را موظف می‌داند برای رفع موانع تولید تلاش کند.

وی با اشاره به اهمیت وحدت ملی در شرایط فعلی گفت: عبور از این شرایط نیازمند همراهی همه بخش‌هاست و نباید اقدامی انجام شود که دشمن احساس اختلاف و شکاف داخلی کند.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور تصریح کرد: نیرو‌های مسلح باید با قدرت از منافع ملی دفاع کنند و دیپلماسی نیز باید با پشتوانه انسجام ملی پیش برود؛ زیرا قدرت مذاکره‌کنندگان به حمایت مردم و اتحاد داخلی وابسته است.

وی با بیان اینکه ایران ظرفیت بالایی برای توسعه صنعتی و صادرات دارد، گفت: اگر شرایط برای فعالیت اقتصادی فراهم شود و محدودیت‌های موجود کاهش یابد، کشور می‌تواند در حوزه‌هایی مانند دارو، پتروشیمی و صنایع مختلف به یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان مهم منطقه و جهان تبدیل شود.

پربازدیدترین آخرین اخبار