استاندار اصفهان: ۱۴۲ مدرسه بر اثر حملات دشمن آمریکایی_صهیونی آسیب دید/بازسازی ۹۵ درصد ساختمان‌های مسکونی با آسیب جزئی+فیلم
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۴۲۷۰۱

استاندار اصفهان: ۱۴۲ مدرسه بر اثر حملات دشمن آمریکایی_صهیونی آسیب دید/بازسازی ۹۵ درصد ساختمان‌های مسکونی با آسیب جزئی+فیلم

مهدی جمالی‌نژاد با اشاره به روند بازسازی واحد‌های آسیب‌دیده در این استان گفت: از مجموع ۲۳ هزار واحد مسکونی آسیب‌دیده، حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد بازسازی شده‌اند و تنها واحد‌هایی که به‌طور کامل تخریب شده‌اند، همچنان در انتظار دریافت اعتبار برای بازسازی هستند.
استاندار اصفهان

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، با اشاره به روند بازسازی واحدهای آسیب‌دیده در این استان گفت: از مجموع ۲۳ هزار واحد مسکونی آسیب‌دیده، حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد بازسازی شده‌اند و تنها واحدهایی که به‌طور کامل تخریب شده‌اند، همچنان در انتظار دریافت اعتبار برای بازسازی هستند.

مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، با اشاره به خسارت‌های واردشده به این استان در جریان حملات اخیر طی یک سال و اندی گذشته، اظهار کرد: اصفهان از جمله استان‌هایی است که بیشترین میزان آسیب را از نظر ریالی و اعتباری در کشور متحمل شده و میزان خسارت‌های آن حتی از استان تهران نیز بیشتر بوده است.

وی با بیان اینکه عمده خسارت‌های واردشده مربوط به مراکز صنعتی است، افزود: یک هزار و ۹۷۵ مجموعه صنعتی بزرگ به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم آسیب دیده‌اند و بیش از ۱۵۰ مجموعه صنعتی که هر کدام چندین همت ارزش داشتند، به‌طور کامل تخریب شده‌اند.استاندار اصفهان ادامه داد: تنها در یک مورد، خسارت واردشده به مجتمع فولاد مبارکه بیش از سه تا چهار میلیارد دلار برآورد می‌شود و متأسفانه بخش‌های فعال فراوانی از این مجموعه از بین رفته است.

آسیب ۲۳ هزار واحد مسکونی در اصفهان
جمالی‌نژاد با اشاره به آسیب‌های واردشده به بخش مسکن و زیرساخت‌های استان گفت: ۲۳ هزار واحد مسکونی دچار آسیب شده و بخش‌هایی از زیرساخت‌های نظامی و انتظامی، مراکز علمی و دانشگاه‌ها و همچنین ۱۴۲ مدرسه نیز خسارت دیده‌اند.

وی تصریح کرد: استانداری اصفهان تنها ساختمان اداری و استانداری در کل کشور بوده که با اصابت بیش از پنج موشک، به‌طور کامل از بین رفته است.

خسارت بی‌سابقه به مراکز تاریخی و تمدنی
استاندار اصفهان در ادامه با اشاره به خسارت‌های واردشده به مراکز تاریخی و تمدنی استان اظهار کرد: میزان آسیب‌ها در این حوزه بی‌سابقه بوده است؛ به‌گونه‌ای که حتی در تهاجمات تاریخی گذشته مانند حمله افغان‌ها نیز چنین شبیخون فرهنگی و تمدنی رخ نداده بود و این اتفاق عملاً یک نسل‌کشی فرهنگی در اصفهان به شمار می‌رود.

جمالی‌نژاد افزود: این آثار در حالی مورد هجوم قرار گرفتند که دارای نشان «سپر آبی» بودند و پیش‌بینی‌ها و هماهنگی‌های لازم با سازمان‌های ذی‌ربط نیز برای حفاظت از آن‌ها انجام شده بود.

کد ویدیو

بازسازی ۹۰ تا ۹۵ درصد واحدهای مسکونی آسیب‌دیده
وی با تأکید بر اینکه اصفهان با وجود حجم سنگین خسارت‌ها روند بازسازی را آغاز کرده است، گفت: بسیاری از ساختمان‌های مسکونی که بین پنج تا ۳۰ درصد آسیب دیده بودند، با سرعت بازسازی شده‌اند و از میان ۲۳ هزار واحد مسکونی آسیب‌دیده، حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد بازسازی شده است.

استاندار اصفهان خاطرنشان کرد: واحدهایی که هنوز بازسازی نشده‌اند، مربوط به مواردی است که به‌طور کامل و صددرصدی تخریب شده‌اند و تاکنون حتی یک ریال اعتبار برای بازسازی آن‌ها پرداخت نشده است.

جمالی‌نژاد با اشاره به وضعیت صنایع آسیب‌دیده نیز بیان کرد: با وجود تخریب زنجیره‌های بسیار باارزش تولید، تاکنون هیچ بودجه یا بسته حمایتی برای بازسازی این مجموعه‌ها اختصاص نیافته است.

وی ادامه داد: در استان با برگزاری جلسات و اتخاذ تدابیر لازم، فضاهایی را برای بازسازی و ادامه فعالیت فراهم کرده‌ایم، اما برای بازسازی این مجموعه‌های صنعتی حتماً به کمک مجلس و دولت نیاز داریم؛ چرا که فاصله میزان آسیب صنعتی اصفهان با سایر استان‌ها بسیار زیاد بوده و این استان بیشترین خسارت صنعتی را متحمل شده است.

پربازدیدترین آخرین اخبار