نظارت بر ۵ هزار و ۳۶۵ واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری/ صدور ۱۰۸ پروانه استاندارد اجباری
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۵۶۶۷۲

نظارت بر ۵ هزار و ۳۶۵ واحد صنفی در چهارمحال و بختیاری/ صدور ۱۰۸ پروانه استاندارد اجباری

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری در تشریح عملکرد یک‌ساله این اداره‌کل، از بازرسی بیش از پنج هزار واحد صنفی، صدور ۱۰۸ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری و انجام نزدیک به ۷ هزار و ۵۰۰ نفرساعت آموزش تخصصی خبر داد.
چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سینوش همت‌زاده، مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری صبح جمعه در گفت‌وگو با اصحاب رسانه، فعالیت‌های سازمان ملی استاندارد ایران را در چهار محور استانداردسازی، ارزیابی انطباق، تأیید صلاحیت و اندازه‌شناسی تشریح کرد و گفت: در حوزه استانداردسازی، آموزش برای واحد‌های تولیدی، مدیران کنترل کیفیت، کارشناسان رسمی، دانشجویان و اقشار مختلف جامعه در دستور کار قرار دارد.

 

وی با اشاره به برگزاری حدود هفت هزار و ۵۰۰ نفرساعت آموزش برای کارشناسان استاندارد در یک سال گذشته افزود: دوره‌های آموزشی کارکنان اداره‌کل نیز برای به‌روزرسانی دانش آنان به‌طور مستمر برگزار می‌شود.

 

همت‌زاده در ادامه به طرح سفیران استاندارد اشاره کرد و گفت: در این طرح دانش‌آموزان آموزش‌های مرتبط را فرا می‌گیرند و سپس مفاهیم استاندارد را به سایر دانش‌آموزان منتقل می‌کنند. برای کودکان نیز محتوا‌های ترویجی با زبان قصه و متناسب با گروه سنی آنان تهیه شده است.

 

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری در تشریح محور ارزیابی انطباق اظهار کرد: در این حوزه، فرآورده یا خدمت بر اساس ویژگی‌های استاندارد مربوط ارزیابی و واحد‌های تولیدی استان بازرسی و نمونه‌برداری می‌شوند. نمونه‌ها برای آزمون به آزمایشگاه ارسال می‌شود و تولید فرآورده‌های مشمول استاندارد اجباری بدون دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد مجاز نیست.

 

وی از انجام بیش از یک هزار و ۸۰۰ بازرسی فنی از واحد‌های تحت پوشش در یک سال اخیر خبر داد و گفت: در این مدت ۱۰۸ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری صادر و ۳۴۴ مورد تمدید و ابطال پروانه انجام شده است. همچنین ۱۱ پروانه استاندارد تشویقی یا اختیاری برای واحد‌هایی که به‌صورت داوطلبانه اقدام کرده‌اند، صادر شده است.

 

همت‌زاده با اشاره به نظارت بر واحد‌های انرژی‌بر افزود: صنایع لبنی، تولید روغن‌های خوراکی و موتور، تولید قند و برخی محصولات ساختمانی باید معیار‌های مصرف انرژی را رعایت کنند که در این زمینه ۴۵ مورد بازرسی فنی انجام شده و کنترل نصب و اصالت برچسب انرژی نیز در دستور کار است.

وی با تأکید بر اهمیت استاندارد آسانسور‌ها گفت: در یک سال اخیر یک هزار و ۱۸۲ دستگاه آسانسور در استان بررسی شده و آسانسور‌ها علاوه بر دریافت تأییدیه استاندارد، باید به‌صورت دوره‌ای سرویس و نگهداری شوند. آسانسور‌های ساختمان‌های پرتردد به دلیل استفاده بالا نیازمند توجه بیشتر به سرویس‌های دوره‌ای و رفع سریع نقص‌ها هستند.

 

همت‌زاده همچنین از نظارت بر تجهیزات شهربازی‌ها از نظر ایمنی و بررسی کالا‌های ارجاعی از گمرک به سازمان ملی استاندارد خبر داد و گفت: در صورت رعایت استانداردها، مجوز‌های لازم برای صادرات یا واردات صادر می‌شود.

 

شناسایی ۱۰۰ مورد کالای فاقد علامت استاندارد در بازار

 

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری با اشاره به نظارت بر بازار گفت: در یک سال اخیر پنج هزار و ۳۶۵ واحد صنفی در بازار استان بازرسی شده و وجود علامت استاندارد برای فرآورده‌های مشمول استاندارد اجباری بررسی شده است.

 

وی افزود: در پنج ماهه نخست امسال حدود ۱۰۰ مورد کالای فاقد علامت استاندارد شناسایی شده که در برخی موارد محصول تولید شده، اما واحد تولیدی برای دریافت پروانه و درج علامت استاندارد اقدام نکرده است. این موضوع موجب جمع‌آوری کالا از بازار و برخورد قانونی با واحد متخلف می‌شود.

 

همت‌زاده همچنین از نمونه‌برداری و آزمون مصنوعات فلزی گران‌بها خبر داد و گفت: عیار طلا و انطباق مصنوعات عرضه‌شده با استاندارد‌های مربوط بررسی می‌شود و خوشبختانه در نمونه‌برداری‌های انجام‌شده مورد بحرانی یا تقلب مؤثر مشاهده نشده است.

 

انجام ۲۸۱ آزمون نازل سوخت و ۵۱۲ آزمون باسکول

 

وی در حوزه اندازه‌شناسی از کنترل نازل‌های عرضه سوخت مایع برای جلوگیری از کم‌فروشی خبر داد و افزود: در یک سال اخیر ۲۸۱ مورد آزمون نازل جایگاه‌های سوخت انجام شده است. باسکول‌های ثابت همکف نیز ۵۱۲ مورد آزمون و علامت‌گذاری قرار گرفته‌اند.

 

همت‌زاده ادامه داد: وسایل سنجش سبک مانند ترازو‌های فروشگاهی نیز باید به‌صورت دوره‌ای آزمون و کالیبراسیون شوند که در این زمینه یک هزار و ۳۹۸ مورد آزمون انجام شده است.

 

تأیید صلاحیت ۱۸ آزمایشگاه همکار در استان

 

مدیرکل استاندارد چهارمحال و بختیاری محور تأیید صلاحیت را تشریح کرد و گفت: بخشی از وظایف سازمان از طریق برون‌سپاری به شرکت‌های بازرسی و آزمایشگاه‌های همکار انجام می‌شود و صلاحیت این مجموعه‌ها باید تأیید شود. تأیید صلاحیت مدیران کنترل کیفیت نیز پس از طی دوره‌های آموزشی و احراز صلاحیت انجام و در بازه‌های زمانی مشخص ارزیابی می‌شود.

 

وی با اشاره به وضعیت آزمایشگاه‌های همکار استان اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۸ آزمایشگاه همکار در حوزه‌های غذایی، خوراک دام، صنایع فلزی و فرآورده‌های ساختمانی تأیید صلاحیت شده‌اند، اما در برخی حوزه‌ها از جمله فرآورده‌های شیمیایی با کمبود آزمایشگاه مواجه هستیم و در حوزه فرآورده‌های ساختمانی تنها یک آزمایشگاه همکار فعال است.

 

همت‌زاده با تأکید بر اهمیت مصالح ساختمانی در ایمنی ساختمان‌ها و ضرورت رعایت استاندارد‌ها برای افزایش مقاومت سازه‌ها در برابر زلزله و سایر مخاطرات، توسعه ظرفیت آزمایشگاهی و نظارت بر استانداردسازی مصالح ساختمانی را دارای اهمیت ویژه دانست.

 

وی در پایان با اشاره به کنگره شهدای دو هزار و ۷۵۰ شهید استان چهارمحال و بختیاری گفت: شهدا و خانواده‌های معظم آنان همواره چشم و چراغ ملت ایران هستند و یاد و خاطره آنان هیچ‌گاه از ذهن مردم پاک نخواهد شد. شهدا جان خود را برای دفاع از کیان کشور، ارزش‌ها و اعتقادات فدا کردند و سرکشی از خانواده‌های معظم شهدا اقدامی در راستای ادای احترام و قدردانی از رشادت‌های آنان است.

پربازدیدترین آخرین اخبار