۱۰ پروژه سرمایه‌گذاری به ارزش ۹ هزار میلیارد تومان در کمالشهر
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۵۸۴۱۶

۱۰ پروژه سرمایه‌گذاری به ارزش ۹ هزار میلیارد تومان در کمالشهر

شهردار کمالشهر با اشاره به اجرای طرح‌های مختلف عمرانی، ورزشی، آموزشی و خدماتی در این شهر گفت: ۱۰ پروژه سرمایه‌گذاری به ارزش ۹ هزار میلیارد تومان پس از بررسی‌های کارشناسی برای اجرا انتخاب شده و هم‌زمان توسعه زیرساخت‌ها، تأمین سرانه‌های عمومی و اجرای پروژه‌های ترافیکی در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد.
کمالشهر

به گزارش خبرنگار گروه استان های خبرگزاری دانشجو، محمد اسدی، شهردار کمالشهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت سرانه‌های عمومی در شهرک پیشاهنگی اظهار کرد: یکی از مسائل مهم کمالشهر، تأمین سرانه‌ها به‌ویژه در شهرک پیشاهنگی است؛ منطقه‌ای که از نخستین شهرک‌های کشور محسوب می‌شود و به دلیل شکل‌گیری خرددانه، از گذشته با کمبود سرانه‌های موردنیاز مواجه بوده است.


وی افزود: پس از تفکیک خرددانه اراضی، سرانه‌های موردنیاز به‌طور کامل تأمین نشد و همین موضوع در سال‌های گذشته مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرد. با همکاری اعضای شورای اسلامی شهر، چند پروژه در این منطقه تعریف شده که یکی از مهم‌ترین آن‌ها مجموعه فضای ورزشی و پارکی پیشاهنگی است و طی روزهای آینده با حضور مسئولان استانی افتتاح می‌شود.


اسدی ادامه داد: در این مجموعه، با مشارکت یک خیر، زمین چمن مصنوعی به مساحت حدود سه هزار و ۲۰۰ مترمربع احداث شده و در مجاورت آن نیز یک زمین ورزشی دیگر و وسایل بازی قرار گرفته که توسط شهرداری تأمین شده است. همچنین احداث ساختمان اداری این مجموعه نیز در دستور کار قرار گرفت و بخشی از سرانه موردنیاز منطقه تأمین شد.


شهردار کمالشهر با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تأمین مرکز بهداشت و درمان در پیشاهنگی گفت: شهرداری زمینی را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی استان البرز قرار داد و با همکاری راه و شهرسازی و شرکت بازآفرینی، عملیات اجرایی این پروژه آغاز شد.


وی بیان کرد: تاکنون اسکلت طبقه اول و ستون‌های طبقه دوم اجرا شده و با توجه به تأمین اعتبار، احتمال زیادی وجود دارد که عملیات باقی‌مانده پروژه در فصل پاییز از سر گرفته شود.


اسدی همچنین از احداث ساختمانی با همکاری اداره کل اتباع خبر داد و گفت: این ساختمان دو طبقه آماده افتتاح است و منتظر حضور کمیساریا برای افتتاح آن هستیم. این مجموعه با هدف اجرای برنامه‌های آموزشی برای مردم منطقه احداث شده است.


وی افزود: در بلوار شهید باکری نیز اقدامات بازسازی انجام شده و تأمین روشنایی مناسب این محدوده در دستور کار قرار گرفته است.


شهردار کمالشهر با اشاره به کمبود زمین در شهرک پیشاهنگی گفت: یک پارک نیز در این محدوده در نظر گرفته شده که عملیات اجرایی آن طی روزهای آینده آغاز می‌شود. همچنین تلاش داریم در کوتاه‌ترین زمان ممکن پارکی در خیابان ولیعصر احداث کنیم که زمین آن از محل توافقات در اختیار شهرداری قرار گرفته است.


اسدی افزود: در شهرک پیشاهنگی با فقر زمین مواجه هستیم و اگر این محدودیت وجود نداشت، امکان اجرای پروژه‌های بزرگ‌تری فراهم بود. با این حال طی دو تا سه سال گذشته با همکاری شورای شهر برای تغییر کاربری برخی زمین‌ها اقدام و مراحل انتخاب پیمانکار و مناقصه را طی کرده‌ایم.


وی ادامه داد: پارک خیابان ولیعصر نیز که تجهیزات آن خریداری شده، طی روزهای آینده احداث خواهد شد. این پارک در مجاورت مدرسه دکتر محمود قرار دارد.


اسدی با اشاره به توافقات انجام‌شده برای توسعه فضاهای ورزشی در پیشاهنگی اظهار کرد: با کمک استاندار و پس از پیگیری حدود یک‌ساله، مقرر شده در خیابان اصلی پیشاهنگی یک فضا و سالن ورزشی برای استفاده مردم این منطقه احداث شود.


وی همچنین از احداث یک مدرسه در این منطقه خبر داد و گفت: زمینی به مساحت چهار هزار مترمربع از محل توافقات شهرداری در اختیار یک خیر قرار گرفته تا این مدرسه احداث شود.


شهردار کمالشهر یکی از اولویت‌های مدیریت شهری را استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران دانست و افزود: اگر شهری از ثبات مدیریتی برخوردار باشد، سرمایه‌گذار نیز به این اطمینان می‌رسد که سرمایه‌گذاری در آن شهر می‌تواند به بازگشت سرمایه منجر شود.


اسدی گفت: در ابتدا حدود ۳۰ پروژه تعریف شده بود اما پس از بررسی‌ها و مصوبات شورای شهر، ۱۰ پروژه به ارزش ۹ هزار میلیارد تومان به‌عنوان پروژه‌های سرمایه‌گذاری انتخاب شد.

 

وی ادامه داد: این پروژه‌ها توسط مشاور بررسی شده‌اند و اکنون در حال تهیه اسناد فراخوان هستیم تا بر اساس توان و زمینه فعالیت سرمایه‌گذاران و مدل اقتصادی موردنظر، پروژه‌ها را پیش ببریم.


شهردار کمالشهر یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سرمایه‌گذاری را پارک جنگلی هلجرد عنوان کرد و گفت: از هم‌اکنون این مجموعه را «پارک بین‌المللی هلجرد» می‌نامیم.

 

اسدی با اشاره به قدمت هلجرد اظهار کرد: هلجرد بخشی از هویت و قدمت کمالشهر است. حدود ۵۵۰ هکتار زمین در بالادست کمالشهر، بالای شهرک صنعتی بهارستان، بهشت سکینه و مرکز علم و فناوری قرار دارد که با تعامل با دستگاه‌های مختلف، بخشی از این اراضی برای احداث پارک جنگلی و بر اساس تفاهم‌نامه به شهرداری کمالشهر واگذار شده است.


وی با اشاره به اقدامات عمرانی شهرداری گفت: برآوردهای انجام‌شده نشان می‌دهد ۵۳ درصد معابر شهر طی سه سال گذشته یا آسفالت مستعمل داشته‌اند که مجدداً آسفالت شده‌اند یا معابر جدید ایجاد و عملیات زیرسازی و آسفالت آن‌ها انجام شده است.


اسدی افزود: در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، کمالشهر تنها شهری در استان البرز بود که توانست بیشترین میزان قیر اختصاص‌یافته از محل بافت فرسوده و بازآفرینی استان را دریافت کند.


وی درباره برنامه‌ریزی اجرای پروژه‌های عمرانی نیز گفت: در آذر و دی‌ماه هر سال برآوردها و مقدمات قراردادهای موردنیاز انجام می‌شود تا پروژه‌ها در ابتدای سال وارد مرحله اجرا شوند. اجرای یک پروژه معمولاً دو تا سه ماه زمان می‌برد و با این برنامه‌ریزی تلاش می‌کنیم فصل مناسب فعالیت‌های عمرانی را از دست ندهیم.


شهردار کمالشهر در ادامه با اشاره به پروژه کنارگذر جنوبی آیت‌الله رئیسی اظهار کرد: در موضوع تملک این مسیر کمک‌هایی انجام شد و شهرداری نیز عملیات آسفالت آن را اجرا کرد.


وی افزود: یک کمربندی برای کمالشهر تعریف شده که از ابتدای خیابان صنعتکاران آغاز می‌شود و در قسمت انتهایی به‌صورت بلوار تا چهارراه کمالشهر ادامه پیدا می‌کند. امتداد این مسیر نیز در ادامه اجرا خواهد شد.

اسدی هدف از اجرای این پروژه را هدایت بخشی از ترافیک شهر به مسیر کمربندی عنوان کرد و گفت: عملیات زیرسازی انجام شده و آسفالت آن نیز به‌زودی اجرا می‌شود. همچنین در حاشیه ریل راه‌آهن، دیواره‌ای توسط شهرداری در حال احداث است تا ضمن حفظ حریم راه‌آهن، از جان مردم حفاظت شود.


شهردار کمالشهر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند تحقق بودجه شهرداری گفت: در سال ۱۴۰۲ و پس از انتخاب بنده به‌عنوان شهردار در ۱۷ مهرماه، میزان بودجه محقق‌شده در نیمه نخست سال ۱۸۰ میلیارد تومان بود. در نیمه دوم همان سال ۵۱۲ میلیارد تومان دیگر محقق شد و مجموع تحقق بودجه به ۶۹۲ میلیارد تومان رسید.


وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، بودجه پیش‌بینی‌شده ۹۲۰ میلیارد تومان بود که یک هزار و ۸۰ میلیارد تومان محقق شد. در سال ۱۴۰۴ نیز با وجود شرایط سخت و جنگ، بودجه پیش‌بینی‌شده یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود که به‌طور کامل محقق شد.


اسدی گفت: برای سال جاری بودجه دو هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده و متمم بودجه به مبلغ سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به شورای شهر ارائه خواهد شد؛ یعنی یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بیش از رقم پیش‌بینی‌شده.


وی یکی از عوامل افزایش بودجه را حجم بالای فعالیت‌های عمرانی دانست و اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۳ درصد بودجه به فعالیت‌های عمرانی اختصاص یافت. این رقم در سال بعد به ۶۵ درصد و در سال ۱۴۰۴ به ۷۵ درصد رسید؛ به‌گونه‌ای که از بودجه یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی، حدود یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان در حوزه عمرانی هزینه شد.

 

شهردار کمالشهر خاطرنشان کرد: اکنون نیز در بودجه سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی، توسعه زیرساخت‌ها یکی از اولویت‌های اصلی مدیریت شهری است.

 

ارتقای کمالشهر به شهرستان، مطالبه جدی مردم است

سعید بهرامی رئیس شورای اسلامی شهر کمالشهر نیز اظهار کرد: موضوع ارتقای کمالشهر به شهرستان از گذشته پیگیری شده و در دوره شهید رئیسی نیز دستوراتی در این زمینه صادر شد.


وی افزود: در حال حاضر بخش قابل توجهی از مشکلات و مطالبات مردم بر عهده شورای شهر و شهرداری است، در حالی که بسیاری از دستگاه‌های دولتی و خدمات‌رسان با ظرفیت کامل در کمالشهر مستقر نیستند.

 

بهرامی با اشاره به اقدامات مدیریت شهری در حوزه درمان و آموزش گفت: بیش از ۱۱ هزار مترمربع زمین برای اجرای طرح‌های درمانی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار گرفته و زمین‌هایی نیز برای ساخت مدارس به آموزش‌وپرورش و نوسازی مدارس اختصاص یافته است.


رئیس شورای اسلامی شهر کمالشهر همچنین از توسعه فضاهای سبز خبر داد و گفت: طی سه سال گذشته ۸۵ هزار مترمربع به فضای سبز شهر افزوده شده است. پارک ایران‌جان با مساحت ۳۲ هزار مترمربع، پارک پیشاهنگی، پارک مادر و کودک و پارک جنگلی هلجرد از جمله پروژه‌های مهم این حوزه هستند.

 

وی با اشاره به پروژه پارک ایران‌جان افزود: برای فاز نخست این پروژه ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.


بهرامی در پایان با اشاره به مشکلات منطقه باسکول گفت: هشت هزار مترمربع زمین برای احداث پارک این منطقه تملک شده و ۶۹ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای آن در نظر گرفته شده است. همچنین درمانگاه موعود نیز به‌زودی در این منطقه افتتاح خواهد شد.

 

متروی کمالشهر در آستانه راه‌اندازی/ زیرساخت‌های ورزشی شتاب گرفت

رمضان شهبازی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر کمالشهر نیز در این نشست اظهار کرد: مدیریت شهری کمالشهر با هدف بهره‌گیری از ظرفیت علمی کشور، با چند دانشگاه مطرح در زمینه پروژه‌های عمرانی همکاری و قراردادهایی منعقد کرده است.


وی افزود: تونل متروی کمالشهر آماده بهره‌برداری است و پس از پیگیری‌های انجام‌شده و اعلام نظر مساعد استانداری، راه‌اندازی متروی درون‌شهری در دستور کار قرار گرفته است. همچنین مقرر شده ایستگاه مترو در ضلع جنوبی سازمان بهشت سکینه احداث شود.


شهبازی با اشاره به اقدامات فرهنگی و ورزشی مدیریت شهری گفت: برای نخستین‌بار تقویم فرهنگی کمالشهر تصویب و آیین‌نامه تجلیل از قهرمانان ورزشی تدوین شد. همچنین المپیاد ورزشی شهر با حضور بیش از سه هزار و ۲۰۰ دانش‌آموز برگزار شده است.


وی ادامه داد: با وجود اینکه ساخت سالن ورزشی جزو وظایف مستقیم شهرداری نیست، سالن شهدای کمالشهر، سالن امام حسین(ع) در خرمدشت و سالن کشتی جنب سالن ولایت احداث شده و سالن پارسا نیز تملک شده است. همچنین در پیشاهنگی زمین چمن مصنوعی احداث و استادیوم ورزشی شهر نیز بهسازی شده است.


رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر کمالشهر با انتقاد از کمبود حضور برخی دستگاه‌های استانی در این شهر گفت: مدیریت شهری برای اجرای طرح‌های درمانی، آموزشی و خدماتی زمین در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌دهد، اما استمرار این روند می‌تواند بخشی از ظرفیت شهرداری برای ارائه خدمات مستقیم به مردم را تحت تأثیر قرار دهد.

پربازدیدترین آخرین اخبار