مسعودپزشکیان دیروز چه پیامی به جهانیان منتقل کرد؟ / ایران تسلیم زبان زور نمی‌شود
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۶۰۰۰۶
گزارش|

مسعودپزشکیان دیروز چه پیامی به جهانیان منتقل کرد؟ / ایران تسلیم زبان زور نمی‌شود

سخنرانی مسعود پزشکیان در سازمان ملل، یک روز پس از تهدید‌های ترامپ علیه ایران، با تأکید بر ایستادگی در برابر فشار و زبان زور، آمادگی برای دیپلماسی و دفاع از حقوق هسته‌ای ایران، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت.
سخنرانی پزشکیان در سازمان ملل
مروارید شیری

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛  سخنان پزشکیان در سازمان ملل روز گذشته بازتاب گسترده‌ای در جهان پیدا کرد. تنها یک روز قبل، ترامپ پشت همان تریبون اظهاراتی تهدیدآمیز علیه ایران بیان کرده و مدعی شده بود که ایرانی‌ها آماده یک توافق هستند و اگر این‌طور پیش نرود، پاسخی کوبنده در انتظار ایران خواهد بود. پس از این اظهارات ترامپ، انتظار می‌رفت رئیس‌جمهور کشورمان به‌عنوان نماینده ملت ایران، به این گستاخی پاسخی کوبنده بدهد. فردای آن روز، با برگزاری سخنرانی پزشکیان در سازمان ملل، پاسخ صریح و شفاف ایران در برابر چشم جهانیان به نمایش گذاشته شد و بازتابی گسترده در جهان پیدا کرد؛ به‌طوری‌که تا امروز، تیتر بسیاری از رسانه‌های جهانی به سخنان اخیر مسعود پزشکیان اختصاص یافته است.

پزشکیان دیروز چه پیامی به جهانیان منتقل کرد؟

پزشکیان روز گذشته پشت تریبون سازمان ملل ایستاد و در سخنانی به نمایندگی از مردم ایران، از ظلمی که دولت جنایتکار آمریکا به مردم ایران روا داشته، گفت و پیام روشنی به جهانیان منتقل کرد. سخنان رئیس‌جمهور را می‌توان در چند محور اصلی خلاصه کرد؛ مهم‌ترین آن، تأکید بر مظلومیت ملت ایران و یادآوری قربانیان اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی بود. پزشکیان تصاویری از رهبر شهید انقلاب، کودکان و دانش‌آموزان و قربانیان جنگ در میناب و لامرد را که نمادی از بخش کوچک جنایات آمریکا در ایران بود، به نمایش گذاشت تا حقیقت آنچه در ماه‌های اخیر بر ایران گذشته را مقابل چشم جهانیان قرار دهد.  محور دوم سخنان پزشکیان، تأکید بر صلح و امنیت در منطقه و جهان بود؛ جایی که رئیس‌جمهور تصویری را که رسانه‌های غربی در تلاش برای ساختن از ایران هستند، زیر سؤال برد.

 

کد ویدیو

  رئیس‌جمهور کشورمان در بخشی از سخنرانی خود بر صلح‌طلبی ایران و نگاه ما به امنیت و صلح در جهان و منطقه تأکید کرد و گفت: «ایران در ۲۰۰ سال گذشته به هیچ کشوری حمله نکرده و همیشه از خودمان دفاع کرده‌ایم.» پزشکیان در ادامه با تأکید بر اینکه ایران قدرت را برای دفاع می‌خواهد، نه تجاوز، گفت: «قدرت می‌خواهیم تا از خودمان دفاع کنیم؛ قدرت نمی‌خواهیم که تجاوز کنیم.»

 او همچنین با تشریح نگاه ایران به کشور‌های منطقه تأکید کرد: «ایران همسایگان خود را رقیب امنیت خویش نمی‌بیند. ما همسایگان خود را قوی می‌خواهیم.» این بخش از سخنان او، پاسخی به اظهارات روز قبل رئیس‌جمهور جنایتکار آمریکا و تهدید علیه ایران بود؛ موضعی که پزشکیان در برابر آن صریح گفت: «برای دفاع از کشورمان از هیچ‌کس اجازه نمی‌گیریم و تا پای جان برای دفاع از ایران ایستاده‌ایم.»

 در کنار این محورها، موضع هسته‌ای ایران نیز از سوی رئیس‌جمهور در سازمان ملل به‌صراحت تشریح شد. سال‌هاست ایالات متحده در حال سیاه‌نمایی و تبلیغات منفی درباره ایران است و برنامه هسته‌ای ایران را در قالب همین تبلیغات برای جهانیان معرفی می‌کند؛ با این حال، پزشکیان روز گذشته این موضوع را نیز شفاف بیان کرد: «به‌صراحت می‌گوییم نه سلاح هسته‌ای و نه صرف‌نظر از دانش هسته‌ای.»

 اظهارات پزشکیان در روز گذشته، در مجموع تلاش داشت سخنان و مواضع مردم ایران را به جهانیان بازتاب دهد و در ادامه نیز واکنش‌های زیادی را برانگیخت.

واکنش غربی ها به اظهارات پزشکیان چه بود؟

غربی‌ها واکنش‌های زیادی به این نطق پزشکیان داشتند؛ از نماینده آمریکا در سازمان ملل که در جریان سخنرانی رئیس‌جمهور ایران جلسه را ترک کرد تا رسانه‌های آمریکایی و غربی که هرکدام از زاویه‌ای متفاوت به این سخنان پرداختند.

یکی از رسانه‌هایی که به این سخنرانی واکنش نشان داد، خبرگزاری رویترز بود.

 این خبرگزاری با تیتر «ادعای پزشکیان: ترامپ ذهنیت قلدرمآبانه دارد؛ ایران تسلیم نمی‌شود» گزارشی از سخنان رئیس‌جمهور ایران منتشر کرد و در بخشی از آن نوشت که پزشکیان اعلام کرد ایران در برابر فشار آمریکا تسلیم نمی‌شود، اما برای دیپلماسی جهت پایان دادن به درگیری آمادگی دارد.

آسوشیتدپرس:ایران سر سخت است

رسانه آمریکایی «آسوشیتدپرس» نیز سخنرانی پزشکیان را در بستر بحران و درگیری‌های منطقه‌ای مورد توجه قرار داد. این رسانه با تیتر «سخنرانی سر سختانه رئیس‌جمهور ایران در سازمان ملل» نوشت که پزشکیان در شرایطی که جنگ همچنان ادامه دارد، در سخنرانی خود از مواضع ایران دفاع کرد و در عین حال، به امکان گفت‌و‌گو و مذاکره با آمریکا اشاره داشت. آسوشیتدپرس همچنین سخنان رئیس‌جمهور ایران را در کنار ادامه اختلال در کشتیرانی در تنگه هرمز و تحولات منطقه قرار داد.

ایران تسلیم ترامپ نمی‌شود

روزنامه آمریکایی «لس‌آنجلس‌تایمز» نیز در گزارشی با تیتر «پزشکیان در سخنرانی سرسختانه خود ترامپ را خطاب قرار داد و اعلام کرد ایران تسلیم فشار نخواهد شد» به سخنان رئیس‌جمهور ایران پرداخت.

این رسانه سخنرانی پزشکیان رامحور قرار داد و نوشت که رئیس‌جمهور ایران ضمن دفاع از مواضع تهران، اعلام کرده است ایران در برابر فشار آمریکا تسلیم نخواهد شد، اما همچنان برای گفت‌و‌گو، دیپلماسی و مذاکره آمادگی دارد.

رسانه صهیونیستی از اظهارات پرشکیان خشمگین شد

کد ویدیو

 

گاردین نوشت ...

رسانه انگلیسی «گاردین» نیز سخنرانی پزشکیان را از زاویه دیگری مورد توجه قرار داد. این رسانه از صحبت‌های رئیس‌جمهور ایران درباره صلح و مذاکره این‌گونه برداشت کرد که تهران همچنان مسیر مذاکره را باز گذاشته است. گاردین با تیتر «رئیس‌جمهور ایران در سازمان ملل به ترامپ پاسخ داد، اما آمادگی خود برای گفت‌و‌گو را نشان داد» نوشت که رئیس‌جمهور ایران در سخنرانی خود، ضمن پاسخ صریح به مواضع دونالد ترامپ، بار دیگر بر آمادگی تهران برای مذاکره تأکید کرده است.

گاردین در گزارش خود به این بخش از سخنان پزشکیان اشاره کرد که گفت: «آماده گفت‌و‌گو، دیپلماسی و مذاکره هستیم، اما بدون زبان زور.» این رسانه همچنین تأکید کرد که پزشکیان در سخنرانی خود بار‌ها بر تسلیم نشدن ایران در برابر آمریکا تأکید کرد و در عین حال، درِ مذاکره را باز گذاشت.

 رسانه صهیونیستی از اظهارات پزشکیان خشمگین شد

سخنرانی پزشکیان در سازمان ملل و به‌ویژه مواضع او درباره برنامه هسته‌ای ایران، که بخشی از آن را در ادامه مشاهده می‌کنید به شدت رژیم صهیونیستی را خشمگین کرده است. 

روزنامه اسرائیلی «جروزالم‌پست» در گزارشی با تیتر «پزشکیان اسرائیل را به استاندارد دوگانه درباره سلاح‌های هسته‌ای در سازمان ملل متهم کرد»، بخش قابل توجهی از گزارش خود را به اظهارات رئیس‌جمهور ایران از رویکرد دوگانه در قبال برنامه هسته‌ای ایران و اسرائیل اختصاص داد.

کد ویدیو

 

جروزالم‌پست با اشاره به تأکید پزشکیان بر اینکه ایران «سلاح هسته‌ای نمی‌خواهد»، اما محدودیتی را برای توسعه فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز خود نمی‌پذیرد، به واکنش «دنی دانون»، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، نیز پرداخت؛ واکنشی که نشان می‌دهد این بخش از سخنان رئیس‌جمهور ایران با پاسخ تند اسرائیل مواجه شده است.

دانون در واکنش به سخنان پزشکیان، و گفت: «پزشکیان، حکومت شما ترور را گسترش می‌دهد؛ شما آخرین کسی هستید که می‌توانید درباره اخلاق با اسرائیل و آمریکا صحبت کنید.»

این روزنامه همچنین بخش دیگری از سخنان پزشکیان درباره  انرژی هسته‌ای زیر سوال برده بود.

ایران قربانی تروریسم

برخی از رسانه‌هابخش‌هایی از سخنان پزشکیان درباره تروریسم را به‌طور ویژه بازتاب دادند واز  جمله کلیدی رئیس‌جمهور که گفته بود: ما تروریست نیستیم ایران  قربانی تروریست است. استقبال کرده بودند .تارنمای سی‌ان‌ان سخنرانی پزشکیان را «چالش‌برانگیز» توصیف کرد و در بازتاب آن، بر جمله رئیس‌جمهور ایران مبنی بر اینکه  «ایرانیان همواره قربانی تروریسم بوده‌اند» تمرکز کرد.

این رسانه همچنین بخش دیگری از سخنان پزشکیان را برجسته کرد که در پاسخ به ترامپ گفت: ** «ما هرگز در برابر ترامپ سر فرود نخواهیم آورد.»

روزنامه انگلیسی گاردین نیز در پوشش زنده خود از سخنرانی پزشکیان نوشت که رئیس‌جمهور ایران با عصبانیت به اظهارات ترامپ پاسخ داده است.

این رسانه جمله پزشکیان را برجسته کرد که گفت: «رئیس‌جمهوری آمریکا ما را تروریست توصیف کرد؛ اما ما قربانی تروریسم بوده‌ایم.»  گاردین همچنین بخش دیگری از سخنان او درباره بمباران یک مدرسه و کشته‌شدن کودکان را بازتاب داد.

خبرگزاری آناتولی ترکیه نیز با تیتر «رئیس‌جمهوری ایران اتهام تروریسم ترامپ را رد کرد و گفت تهران قربانی تروریسم است»به این بخش از سخنرانی پرداخت. این رسانه نوشت پزشکیان اتهام آمریکا درباره حمایت ایران از تروریسم را رد کرده و تأکید کرده است که  «ما تروریست نیستیم؛ ما قربانی تروریسم هستیم.» 

 آناتولی همچنین بخش‌هایی از سخنان رئیس‌جمهور ایران درباره ترور و حملات اسرائیل در شهر‌ها و استان‌های مختلف ایران را بازتاب داد.

بازتاب گسترده و واکنش‌های متفاوت، به‌خصوص از سوی رسانه‌های آمریکایی و صهیونیستی، نشان می‌دهد آنچه دیروز در سازمان ملل گذشت، صرفاً یک سخنرانی نبود؛ بلکه پیام واضح و صریح ایران بود که به گوش مردم جهان رسید. سخنرانی‌هایی از این دست باید بیش از پیش از سوی نمایندگان ایران درمجامع بین المللی مطرح شود تا دشمنان ایران فرصت تحریف حقیقت، روایت‌سازی و زورگویی علیه کشورمان را پیدا نکنند و مواضع واقعی ایران، بی‌واسطه در برابر افکار عمومی جهان قرار گیرد.

 

پربازدیدترین آخرین اخبار