کد خبر:۱۴۷۱۷۰
جراحان و متخصصان دوره آموزشي جراحي مری به روش توراکوسکوپیک را فرا مي گیرند
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اعلام خبر موفقیت آمیز بودن آزاد سازی مری داخل قفسه سينه و لنفادنكتومي ميان سينه با تكنيك توراكوسكوپيك (VATS) برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از موفقيت اين روش بر روی چهار بيمار مبتلا به سرطان مري خبر داد.
دكتر رضا باقري، در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» در مشهد، تاكيد كرد: سرطان مري يكي از شايع ترين سرطان ها در ايران بخصوص در مناطق حاشيه درياي خزر و شمال خراسان مي باشد که عامل اصلي اين بيماري به نوع تغذيه بستگي دارد.
وی در ادامه بيان داشت: برای انجام جراحی در این بیماران دو روش جدا سازي تومور در داخل قفسه سينه به كمك انگشت (transhiatal esopagectomy) و عمل آزاد سازي مري و خروج غدد مدياستن به كمك توراكوتومي پوستر ولاترال transthoracic esophagectomy) انجام می شود که احتمال آسيب به راه هاي هوائي و عروق بزرگ وجود دارد كه ممکن است به مرگ بيمار بینجامد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نداشتن قدرت پاكسازي كامل غدد لنفاوي و عوارض تنفسي بعد از جراحي و درد شديد در بیماران را از دیگر عوارض جانبی عمل های متداول بیان کرد و گفت: با انجام این عمل بسیاری از مشکلات و عوارض جانبی که بیماران مبتلا به سرطان مری به آن دچار می شوند رفع و یا کاسته شده است.
باقري با اشاره به بكار بردن تكنيك جديد آزاد سازي براي نخستين بار در دانشگاه علوم پزشكي مشهد در خصوص روند جراحي افزود:اين تكنيك با ديدي مستقيم و با ايجاد سه برش يك سانتي متري در ناحيه قفسه سينه و توام با پاكسازي غدد لنفاوي صورت مي گيرد واز مزاياي اين روش عدم ايجاد شكاف در دنده ها، عوارض تنفسي وديگر عوارض موجود در تكنيك هاي فوق و همچنين كاهش درد بيمار است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰