با تصويب هيئت وزيران آيین نامه تامین مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا ابلاغ شد.
به گزارش گروه اجتماعي «خبرگزاري دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، وزیران عضو کار گروه مسکن با استناد به اصل یکصد وسی وهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آئین نامه تأمین مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا را تصویب کردند
بر این اساس، جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر، آزادگان، خانوداه شهدا (همسر و فرزندان و والدین) و خانواده جانبازان و آزادگان متوفی موضوع قانون الزام بانک ها به پرداخت تسهیلات به وارث جانبازان و آزادگان متوفی –مصوب1380- مشمول این تصویب نامه می شوند.
همچنین در اجرای بند (ل) ماده (44) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و بند (126)قانون بودجه سال 1390 کل کشور، وزارت راه و شهرسازی موظف است با هماهنگی بنیاد شهید و امورایثارگران نسبت به تأمین مسکن کلیه مشمولان ماده (1) تا پایان برنامه پنجم توسعه درقالب تحویل زمین (با رعایت الگوی مصوب مسکن) تا سقف یکصد متر مربع بر اساس قیمت منطقه ای به منظور ساخت مسکن و یا واگذاری واحد های مسکونی به شرط تملیک یا واحد های در اختیار با مالکیت عرصه و اعیان اقدام کند.
بر اساس مصوبه دولت، مشمولان این آئین نامه از پرداخت هزینه های انشعاب آب، برق، گاز و عوارض شهرداری و هزینه های صدور پروانه ساخت تا یکصد متر مربع بنای مفید و در مجتمع های مسکونی تا سقف یاد شده در سهم هر فرد معاف هستند. در صورتی که متراژ هر واحد یا سهم هر واجد شرایط بیش از یکصد متر مربع باشد، صرفا مازاد بر یکصد متر مربع مشمول پرداخت هزینه ها و عوارض یاد شده، است. بر این اساس، وزارت راه و شهرسازی (سازمان ملی زمین و مسکن) مجاز است به جای زمین یا واحد مسکونی اجاره به شرط تملیک به ازای هر فرد واجد شرایط معرفی شده از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران مبلغ یکصد میلیون ریال در کلانشهرها و مبلغ هفتاد میلیون ریال برای سایر شهرها از محل اعتبارات مصوب مربوط، به حساب بنیاد شهید و امور ایثارگران واریز و به هزینه منظور و نسبت به تکمیل فرم اطلاعاتی افراد معرفی شده، مبنی بر استفاده از امکانات زمین یا مسکن اقدام کند.
همچنین دولت بانک مرکزی را موظف کرده است از طریق بانک های عامل با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران و تأیید وزارت راه و شهرسازی (سازمان ملی زمین و مسکن) به یکصد هزار نفر از مشمولان ماده (1) تسهیلات خرید و یا احداث مسکن پرداخت کند.
بر این اساس، میزان تسهیلات بانکی برای خرید و ساخت مسکن به نسبت به هر کدام (50%) درصد، برای هر یک از مشمولان این آئین نامه در شهرستان های با جمعیت بیش از یک میلیون نفر چهارصد میلیون ریال، در مراکز استا نها سیصد میلیون ریال، سایر شهرها دویست و پنجاه میلیون ریال و برای روستاها یکصد و بیست میلیون ریال با نرخ چهار درصد و با مدت بازپرداخت بیست ساله بدون رعایت الگوی مصوب مسکن و نوساز بودن، تعیین میشود.
دولت، بانک مرکزی را موظف کرده است، ظرف بیست روز از ابلاغ این آئین نامه نسبت به تعیین بانک های عامل پرداخت کننده تسهیلات مسکن اقدام کند. بر اساس این مصوبه، خانواده شهدا، جانبازان بیست و پنج در صد و بالاتر و آزادگانی که در سالهای گذشته از تسهیلات بانکی موضوع تبصره های قوانین بودجه سالانه استفاده کردهاند و حداکثر طی مدتی کمتر از سه سال تا پایان سال 89 نسبت به تسویه و فک رهن اقدام کردهاند، می توانند از یک فقره وام یارانه ای مسکن مشروط به بازپرداخت یارانه های دریافتی با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران و تأیید وزارت راه و شهرسازی بهره مند شوند.
بر این اساس، جانبازان هفتاد درصد که با توجه به وضعیت جسمانی دارای مسکن نامناسب هستند و افراد مشمول این آئین نامه که در سالهای قبل از تسهیلات تا سقف بیست میلیون ریال استفاده کرده اند به تشخیص و معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران می توانند برای تبدیل به احسن کردن منزل خود پس از تسویه وام قبلی از یک فقره تسهیلات بانکی موضوع این آئین نامه بهره مند شوند.
همچنین همسر و فرزندان شهدایی که به صورت جمعی به بانک معرفی و یک فقره وام بانکی دریافت کرده اند پس از انتقال به یکی از وراث با توافق سایر اعضای خانواده شهید می توانند به صورت مجزا از تسهیلات بانکی مندرج در این آئین نامه بهره مند شوند، واگذاری زمین یا مسکن به همسر و فرزندان شهید مانع واگذاری زمین یا تسهیلات به والدین و یا بالعکس نمی شود.
بر اساس این مصوبه، زمان استفاده از تسهیلات این آيین نامه برای پذیرش تقاضا توسط بانک های عامل از ابتدای شهریور ماه سال 1390 لغایت پایان تیر ماه سال 1391 است. این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است