کد خبر:۱۶۱۱۷۶
به دنبال وتوي پيمان جديد بودجهاي اروپا توسط انگليس؛
ساركوزي: نهم دسامبر، سالروز دو تكه شدن اروپاي واحد است
رئيس جمهور فرانسه درباره وتوي پيمان جديد بودجهاي اروپا توسط انگليس گفت: نهم دسامبر، سالروز دو تكه شدن اروپاي واحد است.
گروه اقتصادي «خبرگزاري دانشجو»؛ ساركوزي، عواقب و واكنشها درباره اقدام اخير انگليس در وتو كردن پيمان جديد بودجهاي اروپا همچنان در صدر اخبار بيشتر رسانههاي جهان قرار دارد.
رئيس جمهور فرانسه در تازه ترين اظهار نظر خود درباره مخالفت انگليس با پيمان بودجه اي جديد اروپا گفت: دو اروپا به وجود آمده است.
از آنجایی که رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر تغییر در معاهده عضویت این اتحادیه به منظور تقویت نظارت بر سیاست های مالی کشورها به توافق نرسیدند و تصمیم گیری در این مورد به اعضای منطقه یورو منحصر شد، بازارهای مالی بار دیگر ناآرام شدند.
اگر چه بازارهاي مالي در اتحاديه اروپا به طور شگفت انگيزي تحت تاثير اظهار نظرهاي اقتصادي سران كشورهاي عضو از جمله آلمان، فرانسه، ايتاليا و انگليس و رئيس بانك مركزي اروپا قرار دارد به همين دليل از بيان هر گونه صحبتي كه بازارها را با نوسان مواجه كند خودداري مي كنند، اما گويا نيكلا ساركوزي و آنكلا مركل در چند روز گذشته نتوانسته اند خشم خود را از اقدام كامرون پنهان كنند و بسيار مي كوشند براي اثبات اشتباه كامرون آن را آشكار كنند.
اگر چه بازارهاي مالي در اتحاديه اروپا به طور شگفت انگيزي تحت تاثير اظهار نظرهاي اقتصادي سران كشورهاي عضو از جمله آلمان، فرانسه، ايتاليا و انگليس و رئيس بانك مركزي اروپا قرار دارد به همين دليل از بيان هر گونه صحبتي كه بازارها را با نوسان مواجه كند خودداري مي كنند، اما گويا نيكلا ساركوزي و آنكلا مركل در چند روز گذشته نتوانسته اند خشم خود را از اقدام كامرون پنهان كنند و بسيار مي كوشند براي اثبات اشتباه كامرون آن را آشكار كنند.
در همين ارتباط صحبت ساركوزي مبني بر دو تكه شدن اروپا مي تواند تاثيرات منفي بر بازارهاي مالي اين اتحاديه بگذارد.
به نقل از پرس تي وي رئيس جمهوري فرانسه در واكنش به وتوي انگليس اعلام كرد: اين توافقنامه «سالروز به وجود آمدن اروپايي متفاوت» را رقم زده است.
وي تشريح کرد: اکنون يک اروپا وجود دارد که خواستار هماهنگي و نظارت بيشتر ميان اعضاست و اروپاي ديگر که صرفا به منطق بازار واحد وابسته است.
سارکوزي با اشاره به اين که انگليس از بازار واحد اروپا بيرون رانده نخواهد شد، در عين حال پافشاري کرد که تلاش کامرون براي محافظت از مرکز مالي لندن در مقابل قوانين نظارتي اروپا شکست خواهد خورد.
از سويي ديگر انگليس نيز براي اينكه از بازار انتقادها عقب نماند فرانسه و آلمان را به تلاش براي دزدي تجاري از مراكز مالي لندن با هدف ارتقاي مالي پاريس و فرانکفورت متهم مي كنند.
یکی از مهمترین مسائلی که می توان به آن اشاره کرد این است که آیا اعضای فعلی منطقه یورو، قادر به همراهی با هم و اطاعت از قوانین جديد هستند؟ اما عكس العمل بازارهاي مالي نشان دهنده عدم توافق بلند مدت در اين ناحيه است.
از سويي ديگر ناکامی اجلاس بروکسل با نشست بانک مرکزی اروپا همزمان گشت، اين بانك از يك طرف به امید ایجاد تحرک اقتصادی در این حوزه پولی، نرخ بهره را کاهش داد، اما از طرف ديگر از ایجاد تعهد برای این بانک در خرید اوراق قرضه کشورهای بدهکار حوزه یورو سر باز زد.
مودی، شرکت ارزیابی مالی بین الملی نيز در بيانيه اي رسمي اعلام كرد: هنوز بحران های مالی یکپارچگی حوزه یورو را تهدید می کند.
بنا به اعلام مودی، این شرکت در نظر دارد در سه ماهه اول سال آینده میلادی، یعنی از اول ماه آینده به مدت سه ماه، اعتبار کلیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا رامورد ارزیابی دوباره قرار دهد.
پیشتر نیز شرکت ارزیابی «استاندارد-اَند-پورز» از تصمیم خود دایر برکاهش دادن درجه اعتبار مالی ۱۵ کشور از ۱۷ کشور حوزه یورو خبرداده بود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰