کد خبر:۱۶۱۷۸۷
یک ممتاز تحصیلی نهمین جشنواره مخترعین دانشجویان بسیجی:
ایجاد پارکهای علم و فناوری در همه استانها زمینه شناخت استعدادهای برتر علمی را فراهم میکند
ممتاز تحصیلی نهمین جشنواره مخترعین دانشجویان بسیجی از دانشگاه آزاد بندرعباس یکی از مهم ترین ثمرات احداث ایجاد پارک های علم و فناوری در همه استان ها را شناسایی و شناخت بهتر استعدادهای برتر علمی در کشور دانست که به صورت محلی شناسایی می شوند.
سید مجید داعی نیاکی در گفت وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بندرعباس، با موضوع «مکانیزم های شناخت استعداد های علمی برتر در کشور» اظهار داشت: یکی از مهم ترین ثمرات ایجاد پارک های علم و در همه استان ها که نتیجه آن شناخت استعدادهای برتر علمی و ناشناخته خواهد بود ، شناسایی استعدادها به صورت محلی است ؛زیرا همه افراد نخبه امکان معرفی طرح و ایده خود را در سطح کشوری را ندارند.
وی در ادامه عنوان کرد: شناخت و کشف استعدادهای علمی و پرورش افراد نخبه یکی از مهم ترین رسالت های جوامع پیشرفته امروزی به شمار می رود و عدم درک صحیح از این امر مهم موجب هدر رفت و خروج سرمایه علمی و فرهیخته از کشور شده و جایگزین کردن آن نیز بسیار دشوار است.
این دانش آموخته بسیجی در دانشگاه آزاد بندرعباس افزود: غفلت از این امر تبعات ناخوش آیندی از جمله وابستگی به تکنولوژی و فناوری را به همراه دارد بنابراین باید از راهکارهای درست و مطمئن در این رابطه استفاده نمود که بتوان از تمام ظرفیت ها و پتانسیل های موجود حداکثر بهره برداری را برد.
داعی ایجاد پارک های علم وفناوری در همه استان ها، برگزاری مسابقات علمی در زمینه نشر کتاب،اختراع و ابداع و معرفی ممتازین تحصیلی در سطح کشور هم به صورت استانی و هم کشوری که شرکت کنندگان بتوانند طرح ها و ایده های خود را در این فضاها به معرفی دید کارشناسان خبره و اهل فن قرار دهند، بخش مهمی از این راهکارها در توسعه شناخت برترین های علمی و جایگاه علم به شمار می رود.
وی برگزاری سمینارهایی با محورهای عملی کردن پایان نامه های دانشجویی و یا طرح های علمی در صنعت توسط نخبگان را بخش دیگری از این مکانیزم ها عنوان کرد و گفت: متاسفانه یکی از مهم ترین مشکلات در این زمینه تئوری ماندن ایده ها و طرح های نخبگان ماست که بسیاری از اینها تاثیر و بازخورد آن در صنعت مشاهده نمی شود در حالی که طرح ها زمانی ارزش و جایگاه واقعی پیدا می کنند که بتوانند به صورت عینی تاثیر خود را در جامعه علمی کشور ایفا نموده و موجب برداشتن موانع یا پیشرفت در عرصه تکنولوژی شوند.
این ممتاز تحصیلی نهمین جشنواره مخترعین دانشجویان بسیجی در پاسخ به این سوال که آیا آن طور که رهبری تاکید کردند سند علمی کشور به جایگاه واقعی خود نزدیک شده است؟ گفت: در مورد فرمایش مقام معظم رهبری که ایشان همواره نشست های خود را با جامعه علمی کشور در پیشبرد نقشه جامع علمی کشور تاکید داشتند در این زمینه و با مد نظر قرار دادن سند چشم انداز و جایگاه علمی کشور در سال 1404 قطعا به پیشرفت های قابل ملاحظه ای دست پیدا کرده ایم.
سید مجید داعی افزود: در این زمینه می توان دسترسی به عالی ترین سطوح علمی روز دنیا از جمله علوم صلح آمیز هسته ای، فناوری نانو و صنایع هوا فضا اشاره کرد که رتبه و جایگاه ایران در تکنولوژی ذکر شده در جهان که جزء 10 کشور دنیا محسوب می شویم خود حاکی جایگاه رفیع علمی ایران اسلامی در دنیاست.
وی یادآور شد: همان طور که معظم له در بیانات خود در جمع نخبگان علمی همواره ایراد می فرمایند به این مقدار نباید بسنده کرد و کافی نیست و هرچند که دشمنان ایران اسلامی از این امر ناخشنود بوده و همواره کارشکنی و در سنگ اندازی و دلسر کردن جوانان نخبه ما و ترغیب آنها به خروج از کشور می پردازند اما باید قطار علمی کشور بدون هیچ وقفه ای و با سرعت هرچه تمام تر حرکت کند.
این دانش آموخته بسیجی دانشگاه آزاد بندرعباس در پایان خاطر نشان کرد: جوانان غیرتمند ایران اسلامی که به این نظام، انقلاب و تمدن و ارزشهای ایران اسلامی پایبند هستند در مقابل همه این دسیسه های بیگانگان با عزمی راسخ در تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری همه توان خود را به کار خواهند گرفت و قله های علم و دانش را یک به یک فتح می کنند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰