صدور مجوز ایجاد 6 پارک علم و فناوری در کشور
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۲۴۹۱
معاون وزیر علوم خبر داد:

صدور مجوز ایجاد 6 پارک علم و فناوری در کشور

معاون وزیر علوم گفت: در سال 89 و ابتدای سال90 مجوز ایجاد شش پارك علم و فناوری از سوی وزارت علوم صادر شده است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان، دکتر اکبری روز گذشته در جمع دانشگاهیان و مسئولان استان گلستان در تالار خلیج فارس دانشکده پردیس دانشگاه جامع استان تصريح كرد: امروز دانشگاه ها باید از حالت آموزش محوری به سوی پژوهش محوری حرکت کنند.
 
وی افزود: در سال گذشته،20 مجوز ایجاد مرکز رشد واحدهای فناوری صادر شد، همچنین در سال 89 و ابتدای سال90 مجوز ایجاد شش ارک علم و فناوری، مجوز 115 نشریه علمی و پژوهشی، 9مجوز اصولی به عنوان موسسات پژوهشی و 26 مجوز تاسیس انجمن علمی از سوی وزارت علوم صادر شده است.
 
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه کاربردی کردن و تجاری سازی پژوهش رسالت اصلی این وزارت است، افزود: در سال جاری پذیرش 5000 دانشجوی دوره دکترا و پذیرش حدود 100 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی دوره کارشناسی ارشد از جمله تحولاتی است که در دانشگاه ها صورت گرفت.
 
اكبري بيان داشت: بناست در شورای عالی انقلاب فرهنگی این رقم به دو برابر ظرفیت سازی شود و در این زمینه اقدامات شایسته ای صورت گرفته است و در آینده ای نزدیک به پذیرش 10 هزار دانشجوی دکترا اقدام می شود.
 
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر چهار میلیون و 300 هزار دانشجو در دانشگاه های کشور مشغول تحصیل هستند.
 
شبکه علمی کشور بزودی رونمایی می شود 
 
دکتر اکبری تصريح كرد: بزودی شبکه علمی کشور با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت علوم، شرکت مخابرات ایران و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی رونمایی و راه اندازی می شود.
 
وی افزود: به برکت این شبکه قادر خواهیم بود بطور سراسری و ویدئو کنفرانس تمامی دانشگاه ها و روسای آنان با هم مرتبط باشند.
 
رئیس سازمان پژوهش‌های علمی صنعتی ایران بيان داشت: راه اندازی شبکه علمی در کشور تحول جدیدی در بخش پژوهش رقم خواهد زد و آموزش مجازی، پایگاه های اطلاعاتی و کتابخانه های دیجیتال بصورت آنلاین از مزایای این شبکه است.
 
اکبری در خصوص فعالیت سازمان پژوهش های علمی صنعتی ایران ادامه داد: سازمان پژوهش های علمی صنعتی ایران با سابقه حدود 30 سال به عنوان بازوی توانمند وزارت علوم در ابعاد مختلف حمایتی و اجرایی در حال فعالیت است.
 
وی تصريح كرد: معرفی فناوران برتر کشور، برگزاری دو جشنواره جوان خوارزمی و جشنواره بین المللی خوارزمی در ایام الله دهه فجر، مسئولیت مراکز کارآفرینی کشور، متبلور کردن استعدادها، آموزش مهارت های کارآفرینی و برگزاری کارگاه های علمی و بین المللی از جمله وظایف این سازمان است.
 
رئیس سازمان پژوهش های علمی صنعتی ایران اظهار داشت: از 15 هزار طرح ارسالی به جشنواره خوارزمی، پس از بررسی 700 طرح رتبه اول، دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
 
اکبری خاطر نشان كرد: طرح سوئیچ های دیجیتال شبکه مخابراتی کشور و ماهواره مصباح از طرح های این سازمان بوده است.
 
تولیدات علمی کشور تا پایان برنامه پنجم به دو درصد افزایش می‌یابد
 
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تولیدات علمی کشور تا پایان برنامه پنجم به دو درصد و تا پایان برنامه چشم انداز به 4.5درصد افزایش می‌یابد.
 
دکتر اکبری گفت: در سال 84 فقط سه دهم تولیدات علمی در سطح جهان را ارائه دادیم که این رقم در سال 88 به هشت دهم رسید و در سال جاری به 1.2درصد افزایش یافته است و در صددیم تا پایان برنامه پنجم تولیدات علمی کشور را به دو درصد و تا پایان برنامه چشم انداز به 4.5 درصد ارتقا دهيم.
 
وی تصریح کرد: در حال حاضر میزان رشد علمی ایران 11 برابر رشد جهان است و در منطقه نیز ایران و ترکیه رتبه نخست علمی را به خود اختصاص داده اند.
 
معاون وزیر علوم افزود: میزان تولیدات علمی ایران در سطح جهان یک روند مثبت و قابل قبولی را طی می کند.
 
اكبري خاطرنشان کرد: فقط حدود یک درصد تولید ناخالص ملی به امر پژوهش اختصاص یافته است که بناست تا پایان برنامه سوم سه درصد تولید ناخالص ملی را به امر پژوهش اختصاص دهيم.
 
وي با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص کاربردی کردن پایان نامه های دانشجویی گفت: به طور کلی سیاست گذاری وزارت علوم به سمت کاربردی کردن تحقیقات است.
 
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با توجه به شعار امسال مبنی بر اقتصاد دانش بنیان گفت: اقتصاد بدون دانش و علم، اقتصاد بادوامی نخواهد بود و امروز در وزارت علوم تحول عظیمی صورت گرفته است.
 
اكبري خاطرنشان كرد: کاربردی کردن و تجاری سازی پژوهش از اولویت های وزارت علوم است که در همین راستا ارتقاي تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها صورت گرفت.
 
 
پربازدیدترین آخرین اخبار