کد خبر:۱۷۶۶۲۶
استاد دانشگاه تهران:
علامه حسن زاده آملی به عنوان نادره دوران معاصر مطرح است
شاگرد علامه حسن زاده آملی با اشاره به اینکه در اسلام عرفان نظری از عرفان عملی جدا نیست گفت: علامه حسن زاده آملی نیز به عنوان نادره دوران معاصر مطرح است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، اسماعیل منصوری لاریجانی امروز در آئین نکوداشت علامه حسن زاده آملی که در سالن اهل بیت (ع) اصفهان برگزار شد با بیان اینکه علامه حسن زاده آملی به عنوان نادره دوران معاصر مطرح است گفت: ان شاءالله خداوند این توفیق را نصیب ما کند که قدردان گنجینه های حکمت، عرفان و فلسفه اسلامی باشیم.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین مجهول آفرینش خود انسان است افزود: اگر ما خودمان را کشف کنیم می توانیم به اسرار هستی دست یابیم.
منصوری لاریجانی با بیان اینکه عرفان اسلامی در قرآن و معارف اهل بیت (ع) ریشه دارد اذعان داشت: دستیابی به عرفان اسلامی در همین دو منبع نهفته است.
این شاگرد استاد حسن زاده آملی با اشاره به خطبه اول نهج البلاغه بیان داشت: یکی از اهداف رسالت انبیای الهی شناسایی دفینه های موجود در عقل انسان است.
وی همچنین با بیان اینکه حقیقت و جوهر عقل انسان همان اسماء الهی است ادامه داد: در عرفان اسلامی فکر و ذکر هم عجین بوده و هیچ گاه قابل جدا شدن از یکدیگر نیست.
منصوری لاریجانی در ادامه ذکر را غذای فکر عنوان کرد و متذکر شد: هر انسانی توان رسیدن به مراحل عرفان و اسماء الهی را دارا می باشد و این سیر مراحل فقط مربوط به عرفا نیست.
قفل معرفت اسرار الهی تنها با ذکر الهی باز می شود
شاگرد استاد حسن زاده آملی تاکید کرد: قفل معرفت اسرار الهی تنها با ذکر الهی باز می شود و با ذکر اسماء الهی و تکرار آن همه اسرار آن ها به انسان منتقل می شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه تمامی پدیده های هستی در طبیعت از جمله در آسمان و زمین و کوه ها ناشی از اسم «ظاهر» خداوند است افزود: حضرت عیسی (ع) با کشف اسرار نام «محیی» خداوند توان زنده کردن مردگان را به دست آورده بود.
منصوری لاریجانی اذعان داشت: اسماء الهی غذای جان انسان هاست و انسان با تکرار و ذکر این اسامی به هویت الهی و در نهایت عبودیت خداوند دست پیدا می کند.
شاگرد استاد حسن زاده آملی متذکر شد: همه انسان ها به دلیل عبودیت خداوند به این دنیا آمده اند بنابراین اگر ما نتوانیم به این مقام عبودیت دست پیدا کرده و عبد خدا نشویم هیچ هویتی در جهان آفرینش نخواهیم داشت.
منصوری لاریجانی با بیان اینکه در روز محشر انسان ها با هویت الهی خود شناخته می شوند گفت: ما انسان ها تا عبد خدا نشویم در ساحت ربوبی راه نمی یابیم.
وی تصریح کرد: رفتن پیامبر گرامی اسلام (ص) به معراج و دریافت وحی توسط ایشان از طریق همین هویت ربوبی ایشان بوده است. منصوری لاریجانی ابراز داشت: انسان بعد از تکرار اسماء الهی به مظهر آن اسم تبدیل شده و در قیامت هم با همان اسم شناخته می شود.
عرفان نظری و عملی در اسلام از همدیگر جدا نیست
وی تأکید کرد: در اسلام عرفان نظری از عرفان عملی جدا نیست و فکر و ذکر با هم در آمیخته است.
شاگرد استاد حسن زاده آملی افزود: برای بهره گیری هر چه بیش تر از فکر و ذکر باید از سحرها بهره های فراوانی برد و اشک نیز به عنوان اوج توانمندی انسان در عرفان و سلوک الی الله مطرح است.
وی ابراز داشت: ذکر فواید و برکات فراوانی دارد به گونه ای که مسیر تقرب به سوی خدا و تغذیه فکری و نورانیت عقل انسان از طریق ذکر میسر است.
شاگرد استاد حسن زاده آملی با اشاره به اینکه در آثار علما و دانشمندان اسلامی و شیعی؛ عرفان اسلامی به کرات مطرح شده است گفت: متأسفانه تکنولوژی غرب همه میراث علمی ما را به غارت برده است به گونه ای که ما با بی توجهی به این آثار در حق این معارف گرانقدر ظلم می نماییم.
منصوری لاریجانی در پایان اذعان داشت: انسان با گناه نکردن و قطع تعلقات دنیوی خود مشتاق سحر شده و با ذکر الهی کم کم به سوی فطرت خود حرکت نموده و مراحل سیر الی الله را طی می نماید.
خاطرنشان می شود آئین نکوداشت علامه حسن زاده آملی با عنوان «آیینه حسن» و به همت اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان و با مشارکت مجموعه مدارس استعدادهای درخشان شهید اژه ای برگزار شد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰