توكلي در واکنش به پاسخ رهبری به نامه جهانگیری پیرامون همایش مبارزه با فساد بیان کرد:
کد خبر:۱۸۰۹۵۰
ششمين جلسه دادگاه فساد اقتصادي - 3
وكيل مدافع «ب.ب»: همه وجوه حاصل از بانکها در اختیار مهآفرید بوده نه موکل من/اتهام موکل من پولشویی است
وکیل متهم «ب.ب» گفت: اتهام موکل من پولشویی است که باید از سوی وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و وزارت اطلاعات مورد نظارت قرار گیرد و تأیید شود اما هنوز ...
به گزارش گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، در ادامه ششمین جلسه دادگاه فساد بزرگ مالی، قاضی سراج اظهار داشت: به نظر میرسد دلیل این اقدام این بود که این افراد از اقوام شما بوده است.
در این لحظه ریاحی وکیل مدافع متهم ردیف اول خطاب به خبرنگاران با گلایه گفت: چرا حرفهای من درباره اقدامات خوب گروه آریا را منعکس نکردید؟
در ادامه وکیل متهم «ب.ب» گفت: موکل من و خسروی همدوش هم هستند اما فراهانی (نماینده دادستان) داشت حتی در برخی موارد با گفتن القابی مانند ژنرال موکل من را بالا ببرد در حالی که مهآفرید به درستی تقسیم کار کرده بود. مهآفرید از اساتید دانشگاهی هم بالاتر بوده است. میتوانم بگویم از یک وزارتخانه هم بالاتر بوده است. ابتدا باید دید واقعا باندی وجود داشته است یا نه و بعد از آن باید دید تخلف اقتصادی هم بوده یا نه.
وکیل متهم خطاب به نماینده دادستان گفت: شما بارها مدعی شدید که پولها را از کشور خارج کردند آیا بین کار خسروی و کسانی که پول به خارج بردند و فرار کردند تفاوتی نیست؟
قاضی از نماینده دادستان سوال کرد که قصد پاسخگویی دارد یا خیر که وکیل متهم به میان آمد و گفت: الان وقت دفاع آخر من است نه پاسخ نماینده دادستان. قاضی هم گفت اگر نمیخواهی جواب دهد چرا سوال میکتی؟
وکیل گفت: آقای قاضی من احترام خاصی برای شما قائل هستم اما شما هم به گونهای رفتار نکنید که قضاوت پیش از موعد شود.
نماینده دادستان از قاضی اجازه صحبت خواست که وکیل مدافع متهم گفت الان زمان دفاع من است، فراهانی گفت شما که دفاع نمیکنی وکیل در پاسخ گفت به وقتش دفاع هم خواهم کرد.
وکیل ادامه داد: صداقت متهم باعث شد بگویم او چشم مهآفرید است اما نماینده دادستان حسن استفاده را کرد و آن موضوع بارها تکرار شد در حالی که ما بین مهآفرید و موکل من رابطه عاطفی بوده است همین موضوع باعث شد که فراهانی بگوید کار یک فتنه بوده و باید چشم فتنه را کور کرد.
وی افزود: موکل من گفته بود که او السی را امضا کرده چون فکر میکرده دارای مجوز است و به همین دلیل سفید امضا کرده است. بحث دیگر موضوع تقلید امضا بوده است باید گفت این مجموعه همه خصوصی است و همه ارکان آن حاضر است اما این گروه سرمایهگذاری شرکتهای متعددی را سرمایهگذاری میکرده و به صورت یک خانواده بزرگ عمل کرده است و نمیخواسته اجازه دهد کار روی زمین بماند. هرچند که گفته بود این کارش به خاطر تنبلی یک خانم بوده است.
وکیل مدافع خاطرنشان کرد: 7 ماه زندان انفرادی تعادل رفتاری آدمها را عوض میکند.
قاضی سراج گفت: ما به خاطر خودشان محل زندان را عوض کردیم اگر نمیخواهند ببریمشان اوین و بین زندانیان مواد مخدر؟
متهم گفت: کاش به ما هم از آن خانههایی میدادید که آقای «ر» در آن بازداشت است.
قاضی گفت: ما از آن خانهها نداریم.
وکیل مدافع متهم گفت: من با آقای «ر» هیچ ارتباطی ندارم و به اندازه کافی اتهام بستهاند. هیچ ادعایی مطرح نشده که موکل من در دادن رشوه نقشی داشته باشد.
قاضی گفت: بانک ملی 11 تریلیون طلبکار است اما از آنجا که قرار نبوده شکایتی شود هیچ شکایتی در پرونده نیست. اینها همه با هم دوست بودهاند و نمیخواستند از هم شکایت کنند.
غلامعلی ریاحی وکیل مدافع متهم «ب.ب» در ادامه دفاع از موکل به عنوان آخرین دفاع گفت: سیستم بانکی ما برای اینکه سودمحوری مدنظر دارد همیشه قربانی میگیرد. مگر نه اینکه در همین دادگاه مطرح شد یکی از شعب بانکی ۵۳۰ میلیارد تومان سود برده است.
وی ادامه داد: معلوم است که بانکها شکایت نمیکنند چون سود بردهاند و نماینده دادستان در کیفرخواست بارها به گزارش دیوان محاسبات اشاره کرد در حالی که این گزارش میگوید مدیران بانکها و بانک مرکزی در این مسئله ذیمدخل هستند. چرا ناظران بانکها، آنهایی که در سطح اول هستند را گذاشتند آخر پرونده اما اینهایی که سلول آخر چارت بانکی هستند را اتهام فساد بهشان زدهاند.
وکیل متهم گفت: اتهام موکل من پولشویی است که باید از سوی وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و وزارت اطلاعات مورد نظارت قرار گیرد و تأیید شود اما هنوز این مراکز و سازمانها این نکته را تأیید نکردهاند.
وی افزود: همه وجوه حاصل از بانکها در اختیار مهآفرید بوده نه موکل من. نویسنده کیفرخواست اصلاً حواسش به نحوه کارکرد مالی گروه نبوده است. خزانهداری متمرکز سالها است در شرکتهای بزرگ دنیا در حال انجام فعالیت است. نویسنده کیفرخواست گستردگی شرکتها را نقص این گروه میدانسته در حالی که این یک روال جدید در دنیا است.
وکیل متهم «ب.ب» ادامه داد: بانک مرکزی خودش در پرونده متهم است شاید بیاید بگوید که این گروه یک هزار نفر را هم کشته است. سالانه ۵۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص ملی است آن وقت میگویید ۳ هزار میلیارد تومان کمر اقتصاد را شکسته است؟ یکی از اساتید دانشگاهی که شما هم او را میشناسید، نظرش این بود که باید یک هیئت منصنفه از بخشهای مختلف در این دادگاه حضور یابد حتی اگر نمیتوانند در دادگاه حضور داشته باشند به شما مشورت بدهند. به هر حال بحث خون ۵ مسلمان مطرح است که باید با احتیاط بیشتر رفتار شود.
وی گفت: سازمان بازرسی خبر از سوءجریان امور داده است اما حجم و وزن این سوءرفتار را اعلام نکرده است. بانک مرکزی خودش در آنجایی که باید میرفت و نظارت میکرد، کوتاهی کرد.
ریاحی با اشاره به دیدارش با خسروی گفت: خسروی گفت ما از بانک صادرات ۳۰۰ میلیارد تومان گشایش گرفتیم اما همان زمان به ما گزارشی از یکی از سازمانها رسید.
بعد از اینکه ریاحی نماینده دادستان را ژنرال خطاب کرد قاضی سراج گفت: ایشان ارتشبد هستند نه ژنرال. من اگر جای موکل شما بودم، یک وکیل تسخیری برای خودم انتخاب میکردم. هنوز یکبار هم اسمش را نیاوردهای.
ریاحی گفت: او خودش میداند که من چه کار میکنم. بعضی از افرادی که محاکمه میشوند کوچکترین نقشی در انجام این جرم ندارند. جامعه منتظر است ببیند نتیجه این دادگاه چه میشود. ما نامه نوشتیم که مشخص شود مطالبات بانکها چه میزان است تا بشود اموال مورد نظر را مشخص کرد و اداره اموال به درستی صورت گیرد.
وکیل مدافع متهم خطاب به قاضی ادامه داد: «ب.ب» ۳۲ سال سن دارد اما هیچ دخالتی نه در السیها و نه در رشوه دادن داشته است. من از شما تقاضای صدور حکم برائت برای موکل خود را دارم. لطفاً حداکثر تخفیف را برای او درنظر بگیرید.
وی گفت: من عضو شورای تخصصی اصل ۴۴ هستم. همان طور که میدانید در ماده ۶۱ هم تا امضای قاضی وجود نداشته باشد اکثریت نظر سایرین معنی ندارد.
قاضی در جواب گفت: از صدر تا ذیل هر کس که در این پرونده نقش داشته باشد محاکمه خواهد شد.
بعد از اخذ آخرین دفاع از این ۳ متهم، ختم جلسه اعلام و قاضی سراج اعلام تاریخ دقیق جلسه بعد را به آینده موکول کرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.