کد خبر:۱۹۰۷۷۶
مرکز تحقیقاتی بیابانهای ساحلی دانشگاه هرمزگان راهاندازی میشود
معاون پژوهشی دانشگاه هرمزگان گفت: راهاندازی مرکز تحقیقاتی بیابانهای ساحلی این دانشگاه در دستور کار وزارتعلوم قرار دارد.
احسان کامرانی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بندرعباس، نگاه بخش پژوهش دانشگاه هرمزگان را توسعه مراکز تحقیقاتی دانست و تصریح کرد: در حال حاضر مرکز تحقیقاتی هرمز فعال است و راه اندازی مرکز تحقیقات بیابان های ساحلی به عنوان یک نیاز برای فعالیت های تحقیقاتی در حوزه شرق هرمزگان نیز هم اکنون در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه هرمزگان با توجه به موقعیت جغرافیایی اش، در قلمرو مناطق خشک، بیابانی و نیمه بیابانی قرار گرفته است، افزود: براساس آمار موجود، حدود 565/1 میلیون هکتار از سطح استان را بیابان های تشکیل می دهند که اغلب به صورت شن زارها، ماسه زارها و اراضی بدون پوشش گیاهی و شوره زارها دیده می شوند.
معاون پژوهشی دانشگاه هرمزگان بیان داشت: عوامل طبیعی مانند بارندگی کم و رگباری، پراکندگی نامنظم بارش، درجه حرارت بالا، تبخیر زیاد، فقر پوشش گیاهی، گنبدهای نمکی و عوامل انسانی مانند قطع درختان و چرای بی رویه دام ها، باعث ایجاد و گسترش بیابان ها شده است.
کامرانی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل وجود ماسه زارهای فراوان در نواحی شرق شهرستان جاسک تا شهرستان چابهار این مناطق جزو بحرانی ترین مناطق بیابانی استان محسوب می شوند؛ به طوریکه در این نواحی حرکت ماسه ها به وجود می آید و موجب بروز مشکلات عدیده ای برای ساکنان این مناطق شده؛ به نحوی که تعداد زیادی از روستاهای منطقه خالی از سکنه شده، راه های مواصلانی تخریب و ایستگاه های صید و صیادی این مناطق نیز از بین رفته است.
وی با اشاره به اهمیت این موضوع گفت: راه اندازی این مرکز تحقیقاتی در دانشگاه هرمزگان کمک خوبی در جهت حفظ و تثبیت بیابان ها و جلوگیری از فرسایش ساحل و کمک به صید و صیادی مردم حوزه شرق استان است؛ چراکه زندگی بسیاری از روستاییان به این سواحل بستگی دارد.
معاون پژوهشی دانشگاه هرمزگان گفت: حوزه شرق استان هرمزگان به خصوص منطقه جاسک بحث شن های روان یکی از بیابان های منحصر بفرد بوده و در راستای این مهم دانشگاه هرمزگان نیز به دنبال این است که در با راه اندازی این مرکز بتواند آن را به موسسه بین المللی بیابان ها لینک کند تا در حوزه تحقیقات علمی بتوانیم اطلاعات و داده ها را افزایش دهیم و زمینه فعالیت سایر محققان در این حوزه را فراهم سازیم.
کامرانی در خصوص مرکز تحقیقاتی علوم اقیانوسی جزیره هرمز بیان داشت: این پروژه نیز بیشتر کارهای آن انجام شده و هم اکنون در بخش معاونت وزارت علوم در حال نهایی شدن است.
وی خاطرنشان کرد: در فصل تابستان عمده فعالیت های تحقیقاتی حوزه پژوهش دانشگاه هرمزگان به پروژه های تحقیقاتی جاری باز می گردد که توسط مجریان بخش اساتید اجرا می شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰