کد خبر:۱۹۲۵۷۶
پیشرفت 48 درصدی خط لوله صادرات گاز به اروپا
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه از پیشرفت 48 درصدی ساخت ادامه خط لوله ششم سراسری گاز خبر داد و گفت: با بهره برداری از این خط لوله صادرات گاز ایران به اروپا امکان پذیر می شود.
به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علیرضا غریبی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گفت خط لوله صادرات گاز به اروپا حد فاصل دهگلان ـ بازرگان در مسیری به طول تقریبی 620 کیلومتر در دست اجراست.
وی افزود: ادامه ساخت خط لوله ششم در مسیر یاد شده از سال گذشته آغاز شده و به نیمه راه رسیده است. وی اعتبار مالی این طرح را 970 میلیون یورو اعلام کرد و گفت: 770 میلیون یورو از این مبلغ را یک شرکت خارجی فاینانس خواهد کرد و بقیه نیز از طریق بانک های داخلی تامین خواهد شد.
غریبی تصریح کرد: قرارداد مالی ادامه خط لوله ششم سراسری با طرف خارجی در آینده نزدیک امضا می شود، ضمن آن که بانک های داخلی طرف قرارداد نیز تاکنون مبالغی برای اجرای این طرح پرداخت کرده اند. مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نقش بانک های داخلی را در اجرای طرح ها مهم و ضروری خواند و گفت: تامین اعتبارات مالی، موجب خواهد شد تا اجرای طرح ها نیز براساس برنامه زمان بندی پیش رود.
وی با بیان این که این خط لوله ششم سراسری سه انشعاب خواهد داشت، تامین 200 کیلومتر لوله، احداث 300 کیلومتر جاده دسترسی، 15 میلیون مترمکعب خاکبرداری و 100 کیلومتر جوشکاری لوله را از اقدام های عملی مربوط به ساخت ادامه خط ششم سراسری اعلام کرد. خط لوله ششم سراسری به طول تقریبی یک هزار و 300 کیلومتر، یکی از مسیرهای ایران برای صادرات گاز به اروپا است. این خط لوله انتقال گاز شامل سه قطعه و قطعه پایانی آن دهگلان ـ بازرگان است که در مسیری به طول تقریبی 620 کیلومتر اجرا می شود. با ساخت و بهره برداری کامل از این خط لوله 56 اینچی ظرفیت انتقال گازطبیعی ایران یکصد میلیون مترمکعب در روز افزایش می یابد، ضمن آن که امکان صادرات روزانه 60 تا 70 میلیون مترمکعب گاز به ترکیه و سایر کشورهای اروپایی فراهم می شود. به منظور تامین منابع مالی قطعه پایانی خط ششم سراسری قراردادی به ارزش تقریبی یک میلیارد یورو میان شرکت ملی گاز ایران و یک شرکت خارجی امضا شده است.
خط لوله ششم سراسری انتقال گاز با هدف انتقال گاز شیرین تولیدی فازهای 9 و 10 پارس جنوبی به پالایشگاه گاز بیدبلند برای گازرسانی به شهرهای استان بوشهر و خوزستان در مسیری به طول 492 کیلومتر طراحی و احداث شده است. غریبی ، حمایت نظام بانکی کشور در تامین 30 درصدی منابع مالی این طرح را مهم و ضروری برشمرد و گفت: با تامین بموقع اعتبارات مالی ، ساخت ادامه خط ششم سراسری با توجه به برنامه زمان بندی پیش خواهد رفت.
سال گذشته دولت و پارلمان تركيه موافقت رسمي خود را براي ترانزيت گاز طبيعي ايران به كشورهاي عضو اتحاديه اروپا اعلام كردند.بر اين اساس از همان موقع مذاكراتي براي انتقال گاز ايران از طريق تركيه به اروپا شكل گرفت تا پس از ارزيابيهاي كارشناسي، فني و اقتصادي موثرترين مسير مشخص شود.
يونان نزديكترين كشور اروپايي و همسايه تركيه نيز در اين ميان ابراز علاقه كرد تا خط انتقال گاز ايران را از خاك كشورش به مقصد اروپا عبور دهد.طبق توافقات صورت گرفته، آتن هفته جاري ميزبان مسوولان ايراني در زمينه صادرات گاز خواهد بود. تقاضاي رسمي يونان براي به جريان افتادن مذاكرات جديد گازي نشان ميدهد تلاش اتحاديه اروپا كه از دو دهه قبل پروژه نوبوكو را براي تامين گاز اعضاي خود دنبال ميكرد اكنون با شكست روبهرو شده است.
رستم قاسمي وزير نفت نيز بهمن سال گذشته اعلام كرده بود مذاكراتي بين ايران، سوئيس و يونان براي صادرات گاز در جريان است و ايران در شرايط فعلي هيچ مشكلي براي صادرات گاز به اتحاديه اروپا ندارد. نزديك به پنج سال پيش وزراي خارجه ايران و سوئيس قرارداد 11 ميليارد دلاري صادرات گاز را امضا كردند اما به دليل فشارهاي بينالمللي و تحريمها از اين قراردادها تاكنون نتيجهاي حاصل نشده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.