کد خبر:۱۹۷۴۰۹
پیامدهای اجرای تحریم نفتی ایران؛
کشورهای آسیایی دچار نوعی دوراهی شدهاند
کشورهای آسیایی با توجه به نیازهای داخلی خود به نفت ایران و همچنین فشارهای آمریکا در عدم خرید نفت از ايران، دچار نوعی دوراهی شدهاند.
به گزارش خبرنگار حوزه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از آسیا تایمز، اجرایی كردن تحریم های نفتی علیه ایران از سوی کشورهای آسیایی باعث تحت فشار قرار گرفتن آنها و نوعی دوراهی برای آنها در انتخاب مسیر آمریکا و حفظ روابط مساعد خود با این کشور با تحریم نفتی ایران و یا توجه به نیازهای داخلی خود در خرید نفت از ایران شده است.
تحریم های اعمال شده علیه ایران از سوی آمریکا به دلیل اختلاف نظر در موضوعات هسته ای ایران تاثیراتی نیز بر کشورهای آسیاي شرقی داشته است.
با تشدید تحریم ها در ماه گذشته و ممنوعیت خرید نفت از ایران، آمریکا، کشورهایی که از این تحریم ها سرپیچی كنند را به تنبیه تهديد کرده که این امر برای کشورهای آسیایی که مقادیر زیادی نفت از ایران وارد می کنند، مشکلاتی ایجاد نموده است.
در این رابطه دو کشور ژاپن و کره جنوبی به عنوان دو متحد آمریکا که ایران بخش زیادی از نفت مورد نیاز آنها را تامین می کرد، با مشکلات جدی مواجه هستند؛ به طوری که به نوعی در دوراهی قرار گرفته اند؛ این امر نه تنها ممکن است باعث کاهش نزدیکی های این دو کشور با آمریکا شود، بلکه می تواند در جلوگیری از هسته ای شدن ایران نیز تاثیر عکس داشته باشد.
در این رابطه نیز باراک اوباما مانند پیشینیان خود اعمال فشار بر ایران برای رهاسازی انرژی هسته ای را تعقیب می کند و برای دسترسی به این هدف، منابع اصلی درآمد ایران یعنی نفت را در صدر تحریم ها قرار داده است؛ با این اقدام بار دیگر آمریکا متوجه شد که تحریم های یکجانبه برای تسلیم ایران کافی نيست و در این راستا بر دولت های آسیایی نیز برای تحریم ایران فشار وارد ساخت.
با اعمال فشارهای آمریکا، دولت های آسیایی نیز تا حدودی واردات نفت از ایران را کاهش داده اند، ولی دولت آمریکا هدف خود را بر تحریم کامل خرید نفت ایران قرار داده و خواهان عدم خرید نفت از سوی این کشورها از ایران است؛ در واقع آمریکا با منزوی کردن ایران و اعمال تحریم های شدید در صدد دستیابی به هدف خود یعنی کناره گیری ایران از تعقیب دستیابی به انرژی هسته ای می باشد.
در این میان تصمیم کره جنوبی در کاهش خرید نفت از ایران و کاهش صادرات خود به این كشور در راستای هدف ایالات متحده قرار دارد؛ هر چند کاهش خرید نفت از ایران برای کره جنوبی و ژاپن هزینه هایی به همراه خواهد داشت تا جایی که ژاپن در پی بی اعتمادی به بازار انرژی اعلام کرده است، فعالیت هسته ای خود را بار دیگر آغاز خواهد کرد.
البته برای فرار از تحریم ها، دو کشور کره و ژاپن به راهکارهایی دست زده اند؛ به طوری که ژاپن با تصویب مصوبه مجلس در پی خرید غیرمستقیم نفت از ایران برآمده و کره جنوبی نیز بخشی از نفت خریداری شده از ایران را به وسیله تانکرهای غیر کره ای خریداری می کند که این امر نشان از اهمیت نفت ایران برای اقتصاد دو کشور و توان بازیگری ایران دارد.
در این رابطه کره جنوبی تمایل بیشتری به یافتن راهی برای دور زدن تحریم ها به دلیل نیازهای داخلی خود، ضمن حفظ روابط مساعد خود با آمریکا نشان داده است، هر چند این امر آسان به نظر نمی رسد؛ برای این امر طرف کره ای سعی دارد آمریکا را قانع كند که روابطش با ایران در سطحی قابل پذیرش و بدون ریسک قرار دارد.
در اینجا این نکته شایان ذکر است که با توجه به رکود در اقتصاد جهانی، اجرایی كردن تحریم ها علیه ایران كشورهای آسیایی را با مشکلاتی مواجه کرده است؛ به نحوی که بخشی از نیازهای داخلی خود را بدون خرید نفت از ایران نمی توانند تامین کرده و از طرف دیگر همواره با فشارهای وارده از سوی آمریکا مواجه هستند.
در واقع اجرایی كردن تحریم های نفتی علیه ایران از سوی دو کشور آسیایی باعث تحت فشار قرار گرفتن آنها و نوعی دوراهی برای آنها در انتخاب مسیر آمریکا و حفظ روابط مساعد خود با این کشور با تحریم نفتی ایران و یا توجه به نیازهای داخلی خود شده است که این امر با توجه به مقاومت ایران در عدم تسلیم در برابر آمریکا و متعاقب آن ادامه این تحریم ها در بلندمدت می تواند تاثیری منفی هم بر اقتصاد این کشورها و هم به روابط آنها با آمریکا داشته باشد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.