علل پیدایش عرفان های کاذب در دانشگاه ارومیه بررسی شد
آخرین اخبار:
کد خبر:۲۰۳۹۷۳
در سومین دوره طرح ولایت استانی

علل پیدایش عرفان های کاذب در دانشگاه ارومیه بررسی شد

علل پیدایش عرفان های کاذب در سومین دوره طرح ولایت استانی در دانشگاه ارومیه مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، حجت الاسلام سجاد صادقی دوشنبه در جلسه نقد و بررسی عرفان های کاذب که در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم دانشگاه ارومیه برگزار شد با اشاره به تاریخچه پیدایش این عرفان ها گفت: عرفان به شناختی که به وسیله شهود قلبی خداوند برای شخص عارف حاصل می شود گفته می شود این شهود نیز به وسیله رعایت تقوای الهی و رسیدگی به نفس و اصلاح آن حاصل می شود.

وی افزود: شکل گیری عرفان های کاذب و نوظهور، مصداق بارز جنگ نرم دشمن است که موجب به خطر افتادن هویت، بحران های روانی و کمرنگ شدن ارزش های اجتماعی فرد می شود.

صادقی ادامه داد: عرفان که به معنی شناخت خدا و معرفت الله است دیگر کاذبش وجود ندارد مراد از عرفان کاذب عرفانی‎ است که شباهت‏هایی با عرفان دارد و در آن نه کشف و شهود خدا و نه طهارت قلبی مطرح است بلکه کسانی به دلیل اینکه انسانها نیاز معنوی دارند و یا با بحران‎های روحی و معنوی مواجه هستند و به بی معنایی و پوچی در زندگی رسیده‏اند و در اضطراب و خوف به سر می‎برند و دنبال آرامش و شادی و امید و رضایت خاطر می‎گردند جذب این عرفان نماها می‎شوند تا اینکه تسکینی برای دلهایشان باشد و یا بعضا به دنبال کسب بعضی قدرتهای خارق العاده و عجیب و غریب مانند مرتاضان هستند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: امروز احساس می‎شود که در جامعه ما مقداری غلبه شعار بر شعور و تعبد بر تعقل برتری یافته است، ایمن کردن پیشینی در برابر این نوع فرهنگ‎های وارداتی و سوء استفاده از مواریث داخلی، با عقلانیت و فهم را اساس قراردادن میسر می‎شود.

وی گفت: برای تمیز عرفان کاذب و غیر راستین از عرفان اصیل و برای استفاده سودمند و صحیح از داشته‏‎ها و معارف دیگران باید پایه‏ های عقلانی جامعه‎ خودمان را تحکیم و تقویت کنیم، و گرنه عرفان‎های نوظهور و وارداتی و حتی عرفان سنتی موجود در تاریخ ما نیز می‎تواند عامل گمراهی و سوء استفاده عده‏ای و تأثیرات سوء قرار بگیرند.
پربازدیدترین آخرین اخبار