بايد مراقب بود كه نظام دانشگاهي در حوزه حكمفرما نشود
آخرین اخبار:
کد خبر:۲۰۴۶۲۳
آيت الله مكارم شيرازي در مراسم آغاز سال تحصيلي حوزه‌:

بايد مراقب بود كه نظام دانشگاهي در حوزه حكمفرما نشود

آيت الله مكارم شيرازي تصريح كرد: بايد مراقب بود كه نظام دانشگاهي كه براي دانشگاهيان خوب است در حوزه حكمفرما نشود و روح سنتي حوزه از بين نرود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از قم، آيت الله مكارم شيرازي صبح امروز طي سخناني در مراسم آغاز سال تحصيلي حوزه‌هاي علميه كه در سالن اجتماعات مدرسه فيضيه قم برگزار شد، با اشاره به اینکه حوزه علميه جوابگوي مسائل مستحدثه و نيازهاي نظام اسلامي در عرصه مسائل فقهي باشد، اظهار داشت:امروز گره‌هاي ناگشوده فقهي وجود دارد كه حوزه بايد براي آنها چاره‌جويي كند، بويژه پس از پيروزي انقلاب نيازهاي جديد و گسترده‌اي در حوزه فقه مطرح شده است.

 وي همچنين افزود: مقام معظم رهبري همواره بر توليد علم در حوزه علميه تاكيد كردند و ما بايد با توجه به فرموده معظم‌له بر روي حل معضلات علمي متمركز شده و در كنار فقه و اصول به عرصه‌ها و رشته‌هاي علمي ديگر نيز توجه كنيم.

اين مرجع تقليد اضافه كرد: فقه و اصول، كار اصلي حوزه‌هاي علميه است، اما حوزه نياز به متكلم، مفسر و پاسخگويي به شبهات روز دارد تا بتواند به نيازهاي جامعه پاسخ دهد.

آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان كرد: امروز نيازها نسبت به قبل بسيار بيشتر شده و شبهات القائي دشمن نيز فراوان است، كه پاسخ به آنها، همت دوچندان حوزويان را مي‌طلبد.

وي در ادامه بر لزوم استقلال حوزه در برابر دولت تاكيد كرد و گفت: همانگونه كه رهبر معظم انقلاب نيز فرموده‌اند نظام بايد به حوزه كمك كند، اما اين به معناي وابستگي حوزه به دولت و بودجه‌هاي دولتي نيست، بلكه بايد حوزه همواره مستقل باشد تا به رسالت خود عمل كند.

اين مرجع تقليد همچنين با بيان اينكه حوزه‌هاي علميه امروز به لطف الهي تبديل به كانون جهان اسلام شده است، گفت:حوزه با دانشگاه متفاوت است، چرا كه در حوزه‌هاي علميه از ديرباز انگيزه‌هاي الهي حاكم بوده است و بنابراین نبايد گذاشت اين انگيزه‌ها كمرنگ شود.

 آيت الله مكارم شيرازي تصريح كرد: بايد مراقب بود كه نظام دانشگاهي كه براي دانشگاهيان خوب است در حوزه حكمفرما نشود و روح سنتي حوزه را از بين نرود.

 وي اضافه كرد: ما يك ميراث عظيمي از گذشتگان در اختيار داريم كه بايد با كار علمي و پژوهشي آن را حفظ كرده و توسعه دهيم و ميراث خوبي را براي آيندگان بر جاي بگذاريم.

 اين استاد برجسته حوزه علميه در بخش ديگري از سخنان خود با تاكيد بر لزوم توجه به ابعاد اخلاقي در حوزه بيان داشت: حوزه‌هاي علميه براي آنكه بتوانند اخلاق و معنويت را در جامعه حكمفرما كند بايد قبل از هر چيز خود مهذب بوده و در عرصه اخلاقي الگو باشند.

 آيت الله مكارم شيرازي اضافه كرد: البته همواره اينگونه بوده، اما بايد بيش از پيش به مسائل اخلاقي حوزه، برپايي دروس و اخلاق در سطح مدارس علميه توجه كرد.

 وي در پایان سخنان خود ضمن تقدير از خدمات آيت الله مقتدايي، مدير سابق حوزه‌هاي علميه؛ براي آيت الله حسيني بوشهري، مديريت جديد حوزه در راستاي ايجاد تحول، آرزوي موفقيت كرد. 
پربازدیدترین آخرین اخبار