محمد حسنی گفت: کتاب و کتابخوانی توقفی در روز و شب ندارد و موضوع هفته کتاب یک تجلی از فضای کتاب و کتابخوانی به صورت جشن و یک حرکت نمادین گروهی است.
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمد حسنی هفته کتاب را یک جشن نمادین توصیف کرد و گفت: به نظر من هفته کتاب یک هفته نمادین است چراکه کتاب و کتابخوانی توقفی در روز و شب ما ندارد و موضوع هر ساعت و هر لحظه ماست. اما بحث هفته کتاب یک تجلی از فضای کتاب و کتابخوانی به صورت جشن و یک حرکت نمادین گروهی است تا یک بار همه دور هم جمع شوند و موضوعاتی که شاید فرصت بیانش در طول سال فراهم نشود، را بررسی کنند.
مدیر عامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان افزود: بلاتشبیه و بدون قیاس دو اتفاق مثال میزنم؛ زمان حج واجب در طول سال یک بار به صورت نمادین برگزار میشود وگرنه شما در طول سال میتوانید به زیارت خانه خدا بروید و حج عمره به جای آورید.
حسنی در ادامه هفته کتاب را بررسی کارنامه حوزه نشر و کتابخوانی دانست که فرصتی است تا فعالیتهای یک سال مرور شود و تمامی قشرها و سنین مرور و بازنگری بر آنچه گذشت، داشته باشند.
مدیر عامل بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان ادامه داد: هفته کتاب به شکلی بسیار گستردهتر از نمایشگاه کتاب برگزار میشود؛ نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز میتواند مصداقی از صحبتهای من باشد اما آنقدر بزرگ است که یک اتفاق منحصر به فرد شده اما با این وجود در هفته کتاب تنوع بیاندازهای را شاهد هستیم.
وی ضمن تاکید بر این مساله که هفته کتاب میتواند به دلیل ویژگیهای یک حرکت نمادین، کمی به سوی نمایشی شدن پیش رود، تصریح کرد: این اتفاق سبب میشود هفته کتاب از ارتباط مستقیم با مخاطب دور شود که این آسیب همه فعالیتهای فرهنگی است و با کمی دقت و تامل میتوان جلوی این آسیب را نیز گرفت.
حسنی اضافه کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه هماهنگکننده است و چندان نقشی در کیفیت ندارد و دستگاههای مختلف باید در اجرای برنامهها از فعالیتهای نمایشی فاصله بگیرند.