به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، کلوس رگلینگ رئیس صندوق ثبات مالی اروپا روز دوشنبه در گفت گو با یک روزنامه آلمانی گفت: دولت های منطقه یورو تنها در «شرایط ویژه» بخشی از بدهی یونان را خواهند بخشید.
رئیس صندوق ثبات مالی اروپا در گفتگو با روزنامه اقتصادی هندلز بلات گفت ما درخواست ها برای « کاهش » بیشتر بدهی های یونان را بررسی خواهیم کرد.
وی گفت:« بخشیدن بدهی ها امری کاملا غیر معمول است. تنها در شرایط خاصی می توان بخشی از بدهی ها را بخشید.»
کریستین لاگارد، رییس صندوق بینالمللی پول نیز می گوید: باید با یکدیگر همفکر باشیم و بصورت جدی بر روی مسئله کار کنیم تا اینکه مطمئن شویم که روی یک هدف یعنی یونان متمرکزیم. یونان در دراز مدت قابلیت از سرگیری فعالیتهای خود را دارد و می تواند به روی پای خود بایستد.”
انتظار می رود در اجلاس وزرای دارایی این منطقه موسوم به “یورو گروپ” که هفته آینده برگزار می شود درباره این موضوع بحث و بررسی صورت گیرد.
بدهی های بخش دولتی یونان معادل 190 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. کارشناسان کاهش این رقم تا سال 2020 به 120 درصد را بسیار غیر محتمل می دانند.
طلبکاران بخش خصوصی به عنوان بخشی از بسته دوم کمک های اقتصادی توافق کردند از بخشی از بدهی های یونان چشم پوشی کنند.
اما تاکنون طلبکاران بخش دولتی شامل دولت های منطقه یورو از انجام چنین اقدامی خودداری کرده اند.
یونان در تلاش برای ترغیب تروئیکای طلبکاران خود به اندازه کافی در اجرای اصلاحات و اقدامات ریاضتی پیشرفت داشته است تا بتواند برای جلوگیری از ورشکستگی بسته کمک های اقتصادی به ارزش سی و یک میلیارد و پانصد میلیون یورویی را دریافت کند.
ژان کلود یونکر رئیس گروه اروپا اعلام کرد امیدوار است در نشست روز سه شنبه برای اعطای این بسته به یونان راهی پیش پای این کشور بگذارد.
اما اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول بر سر چگونگی کاهش بدهی های یونان اختلاف نظر دارند و بخشیدن بخشی از بدهی های این کشور از سوی طلبکاران دولتی یکی از گزینه های روی میز است.
رگلینگ گفت: که بدون توجه به این موضوع که آیا بدهی های یونان بخشیده می شود یا نه آتن باید بدهی های خود را طی یک دهه آینده به یک سوم کاهش دهد.
وی گزارش ها را در باره اختلافات در بین گروه موسوم به تروئیکا - شامل صندوق بین المللی پول،کمیسیون اروپا و بانک مرکزی اروپا - بر سر تاریخ کاهش بدهی های یونان بر اساس برنامه کمک های اقتصادی رد کرد.
رگلینگ افزود: مطمئن است صندوق بین المللی پول همچنان در برنامه کمک به یونان مشارکت خواهد داشت.
به اعتقاد ینس وایت من، یک از اعضای شورای اداره کننده بانک مرکزی اروپا زمانی باید مسئله بخشش قسمتی از بدهی های یونان مطرح شود که این کشور اصلاحات اساسی اقتصادی را در دستور کار خود قرار دهد.
با این وجود در مورد بخشش بدهی های این کشور بین دولتهای منطقه یورو و صندوق بینالمللی پول اختلاف عقایدی نیز وجود دارد.