به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور در اعتراض به اعمال تحریمها از سوی آمریکا، ضمن ارسال نامه ای اعتراضی به بان کی مون، کمپینی با عنوان «کمپین دانشجویان در اعتراض به تحریم ها علیه ایران» راه اندازی کرده اند. در زیر، متن نامه اعتراضی این دانشجویان به بان کمی مون دبیر کل سازمان ملل به همراه لینک امضاء آورده شده است.
کمپین دانشجویان در اعتراض به تحریم ها علیه ایران
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای بان کی مون
دبیر کل محترم سازمان ملل متحد
با سلام و آرزوی تحقق صلح و امنیت جهانی
جنابعالی به عنوان دبیر کل سازمان ملل وظیفهی دیدهبانی و صیانت از اصول اساسی منشور این سازمان را بر عهده دارید. لذا این انتظار از شما وجود دارد که در مواقع نقض آشکار اصول مذکور وارد عمل شوید.
علیرغم توجه این منشور به حقوق و ارزشهای انسانی، در عمل مشاهده میشود که دولت آمریکا با اتخاذ سیاستهای سلطهجویانه و جنگ طلبانه، این حقوق را آشکارا نقض میکند. در چنین وضعیتی سکوت نهادهای مدعی دفاع از حقوق بشر در قبال این جنایتها، پرسشهای بسیاری را برای افکار عمومی جهان به وجود میآورد.
آیا تهاجم نظامی به کشورهای عراق و افغانستان که در ظاهر برای مبارزه با تروریسم و برقراری امنیت در منطقه بود، حاصلی جز کشته شدن صدها هزار شهروند غیرنظامی، آواره شدن میلیونها زن و کودک[1] و گسترش ناامنی به همراه داشته است؟
آیا پشتیبانی و حمایت از رژیم جعلی صهیونیستی، که مصداق بارز تروریسم دولتی و زیرپا گذاشتن حقوق بشر است، و جلوگیری از برخورد نهادهای بینالمللی با این رژیم[2]، خلاف ارزشهای انسانی نیست؟ آیا نمیتوان آمریکا را شریک جنایات این رژیم نژادپرست در غزه، لبنان و در ترور دانشمندان هستهای ایران دانست؟
آیا حمایت و پشتیابی آمریکا از دولتهای دیکتاتور و سرکوبگر در بحرین و میانمار، که دستشان به خون هزاران انسان بیگناه آلوده است، خلاف اهداف بینالمللی در جهت گسترش دموکراسی و آزادیهای مدنی نیست؟
آیا خارج کردن گروهک تروریستی منافقین از فهرست گروههای تروریستی آمریکا و حمایت مالی و رسانهای از این گروهک به معنی حمایت از تروریسم نیست؟
آقای بان کی مون
علیرغم اینکه بر اساس معاهدهی بینالمللی ان.پی.تی حق تمام کشورها مبنی بر استفادهی صلحآمیز از انرژی هستهای به رسمیت شناخته شده است، دولت آمریکا به بهانههای واهی، تلاش میکند تا این حق را از ملت ایران سلب کند و در این راه به هیچ قانونی پایبندی ندارد. از جمله، با وضع تحریمهایی یکجانبه و غیرمنطقی علیه ملت ایران، در موارد بسیاری از قوانین بینالمللی تخطی نموده است.
بر اساس منشور حقوق و وظایف اقتصادی سازمان ملل متحد، هیچ دولتی حق استفاده یا ترغیب به استفاده از محدودیتهای اقتصادی، سیاسی یا هرنوع محدودیت دیگری برای اینکه حق حاکمیت یک دولت دیگر را به زور از او بگیرد ندارد[3]. در حالیکه تحریم بانک مرکزی یک کشور به عنوان مهمترین نهاد حاکمیتی در عرصهی سیاستهای پولی، یا تحریم وزرا و مسئولین دولتی، در راستای سلب حق حاکمیت آن دولت میباشد.
همچنین بر اساس قوانین سازمان ملل متحد، فشار اقتصادی یا سیاسی بر علیه کشورهای در حال توسعه ممنوع میباشد[4]. این مصوبه به وضوح شامل محدودیتها یا تحریمهای تجاری، مالی یا سایر انواع تحریمهای اقتصادی نیز میشود و آنها را مغایر با اصول منشور سازمان ملل متحد میداند؛ زیرا این محدودیتها بر عملکرد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشورهای در حال توسعه اثر منفی میگذارد و بیش از همه به شهروندان آسیب میرساند.
بر اساس اصول منشور سازمان ملل، شهروندان عادی در تمام زمانها، حتی در طول جنگ باید مورد حمایت باشند[5] و تحریمهای غیرقانونی و یکجانبهی آمریکا، شدیدا حقوق شهروندی و قوانین و هنجارهای بینالمللی را نقض میکند.
منشور سازمان ملل متحد صراحتا اعلام میکند که هیچ عضوی، در روابط بینالمللی خود حق استفاده یا تهدید به استفاده از زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی کشور دیگری را ندارد[6]؛ با این حال دولتمردان آمریکایی نه تنها با تحریمهای اقتصادی این قانون را نقض میکنند، بلکه گستاخانه و با این ادبیات که تمام گزینهها روی میز است، ایران را تلویحا به حملهی نظامی تهدید میکنند.
جناب آقای مون
علی رغم ادعاهای دروغین دولتمردان آمریکایی که بیان میدارند تحریمهای اعمال شده تنها به منظور توقف برنامهی هستهای ایران است و این تحریمها را تحریمهای هوشمند عنوان میکنند، نه تنها این تحریمها هوشمندانه نبوده، بلکه به صورت وحشیانهای مردم عادی و شهروندان ایرانی را مورد هدف قرار داده است.
واقعیت این است که برنامه هستهای ایران کاملا صلحآمیز است و این تحریمها به برنامهی هستهای ایران ارتباطی ندارد، بلکه این بهانه، تنها پوششی برای دلایل واقعی تحریمهاست. موضوع این است که دولت آمریکا هیچ کشوری را خارج از سلطهی خودش تحمل نمیکند و ملتهای مستقل و در صدر آنها ایران، هدف تهاجم او هستند.
مردم ایران همانگونه که در سالیان گذشته نشان داده و اثبات نمودهاند، در دفاع از حقوق مسلم خود در حوزههای مختلف، پایدار هستند و به طور قطع این گونه فشارها بر روند پیشرفت آنان اثر نخواهد گذاشت؛ اما باید این را بدانید که ادامهی روند موجود، تنها سبب از دست رفتن مشروعیت سازمانهایی مانند سازمان ملل متحد که مدعی دفاع از حقوق و ارزشهای انسانی هستند، خواهد شد. لذا این انتظار از جنابعالی به عنوان دبیر کل سازمان وجود دارد که نسبت به این موارد فاحش نقض حقوق بشر، بیتفاوت نبوده و با استفاده از ظرفیتهای تحت اختیار خود نسبت به جلوگیری از ادامهی این قانون شکنیها اقدام نمایید.
[1] بنا بر آمار آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR)، در سال 2007 بیش از 4میلیون عراقی آواره شده در دنیا وجود داشت
[2] ایالات متحده در چهل سال گذشته بیش از 40 بار با استفاده از حق وتوی خود موجب خنثی شدن تصمیمات سازمان ملل علیه اسرائیل شده است
[3] مادهی 32 منشور حقوق و وظایف اقتصادی
[4] قطعنامهی 44/215 سازمان ملل متحد
[5] بر اساس مفاد کنوانسیون ژنو
[6] مادهی 2 منشور حقوق بشر، بند4
لینک امضاء: