به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، داود خانی مدیرکل دفتر سیاست های اصل 44 قانون اساسی وزارت امور اقتصادی و دارایی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نیمی از واگذاری ها توسط سازمان خصوصی سازی تاکنون انجام شده گفت: از زمان تأسیس سازمان خصوصی سازی در سال 81 تاکنون حدود 630 شرکت سهام به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت توانسته براساس برنامه خصوصی سازی لازم را انجام دهد یا نه؟ گفت: اگر جایی دولت براساس برنامه نتواند واگذاری ها را به موقع انجام دهد این موضوع به دلیل پیچیدگی واگذاری ها نیاز به بازنگری دارد، مثلا در مورد شرکت های بهره برداری حوزه معدن یا شرکت های توزیع برق مدل واگذاری ها کاملا متفاوت است، نمونه بارز آن در مورد شرکت شفارود می باشد که این شرکت به دلیل عملکردی که در مورد جاده می باشد نیازمند استفاده از مدل واگذاری کاملا متفاوت و قیمت گذاری های خاص است.
هر جا عرضه شتاب زده ای انجام شده نتایج به دست آمده از این واگذاری به هیچ عنوان مطلوب نبوده و واگذاری با مشکل جدی مواجه بوده است، در این مورد کمیسیون اصل 44 مجلس تمامی موارد مربوط به واگذاری ها را به دقت رصد می کند.
خانی درباره میزان واریزهای انجام شده از محل خصوصی سازی به حساب خزانه گفت: از مجموع حدود 35 درصد واگذاری های انجام شده شاید حدود 34 هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی و 29 هزار میلیارد تومان برای رد دیون دولت به دستگاه ها و نهادها و حدود 37 هزار تا 38 هزار میلیارد تومان مابه التفاوت به عنوان سهام عدالت توسط سازمان خصوصی سازی ارزیابی شده است.
خانی تصریح کرد: تا قبل از اجرای قانون اصل 44 رد بدهی ها کاملا انحصاری بوده یعنی صندوقی برای رد بدهی های خود اقدام به واگذاری سهام شرکت یا زیرمجموعه خود می کرده است ک بعد از ابلاغ اصل 44 وزارت اقتصاد براساس این قانون اقدام به اجرای فروش سهام شرکت ها و پرداخت پول سهام شرکت ها به عنوان رد دیون به صندوق های طلب کار نموده است.