آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۵۳۰۱
مشروح مناظره زاکانی و خباز در«دیروز، امروز، فردا»؛

خباز: برخی اصلاح‌طلبان برای ورود به انتخابات مرددند/ زاکانی: من هم به مناظره احمدی‌نژاد اعتراض جدی دارم

علیرضا زاکانی و محمد رضا خباز در برنامه دیروز، امروز، فردا ضمن تشریح فضای سیاسی کشور به بیان دیدگاه های خود درباره موضوعات مختلف کشور پرداختند.
خباز: برخی اصلاح‌طلبان برای ورود به انتخابات مرددند/ زاکانی: من هم به مناظره احمدی‌نژاد اعتراض جدی دارم

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا خباز نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی و از چهره‌های اصلاح طلب شب گذشته به همراه علیرضا زاکانی نماینده مدرم تهران در برنامه «دیروز، امروز، فردا» حضور یافت و  با اشاره به یازدهمین کنگره اصلاح طلبان تصریح کرد: عده‌ای از این کنگره به اسم کنگره اصلاح طلبان یاد کرده‌اند اما بهتر است یاد آور شویم که این کنگره اصلاح طلبان نبود بلکه فقط کنگره حزب مردم سالاری که یکی از احزاب اصلاح طلب است بود و بنده نیز در آن توفیق حضور نداشته‌ام.

 

وی همچنین در مورد آخرین نشست‌های انتخاباتی با همفکران اصلاح طلب خود گفت: با برخی از نمایندگان مجلس هشتم و فراکسیون خط امام جلساتی داشتیم و در خصوص مسئله انتخابات با هم گفتگو کردیم.

 

این چهره اصلاح طلب، فضای موجود برای اصلاح طلبان را خوب دانست و گفت: خوب است این فضا بهتر شود چرا که تعدادی از نیروهای اصلاح‌طلب هنوز برای ورود به صحنه سیاسی و انتخابات مردد هستند و می‌توان با پالس‌ها و اخباری که از این به بعد در رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی و مراجع تصمیم گیر، تصمیم ساز و موثر کشور بیان می‌شود، حضور برای انتخابات 92 ریاست جمهوری را پررنگ‌تر کند.

 

خباز در پاسخ به این پرسش که یک گروه یا جناح سیاسی که در چارچوب نظام فعالیت می‌کند باید چه ویژگی داشته باشد، خاطر نشان کرد: اولین قدم این است که مجوز قانون از کمیسیون ماده 10 احزاب بگیرد و خیلی از جریانات هستند که این مجوز را نگرفته‌اند چرا که مشروعیت یک حزب نه جریان به مجوزش است.

 

وی اضافه کرد: یک حزب سیاسی برای فعالیت باید از دستگاه‌های رسمی کشور مجوز بگیرد و طبق اساسنامه و مرامنامه که به وزارت کشور و کمیسیون ماده 10 احزاب داده است عمل کند و اگر این اتفاق بیافتد طبیعتأ مردم به آنها عنایت خواهند داشت.

 

وی 4 رکن جریانات و گرو‌ه‌های سیاسی را اعتقادات و اخلاق اسلامی، قانون اساسی، مردم و باید و نباید‌ها نسبت به رقیب دانست و تأکید کرد ما باید در خصوص رقیب سیاسی با یکدیگر تعامل کنیم، باید و نبایدهای این آیتم مهم است و اگر رعایت نشود همه‌ی بحث‌ها از اینجا آغاز می‌شود.

 

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی معتقد است که اگر یک جریان سیاسی نسبت به این 4 رکن پایبندی داشته باشد روز به روز به شمار رای دهندگان در انتخابات افزوده خواهد شد.

 

خباز با بیان اینکه امروز هر سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه در اختیار جریان اصول‌گرا است اظهار داشت: جریان اصولگرا باید هم در مقابل مردم، هم در مقابل قانون اساسی و هم در مقابل رقیب پاسخگو باشد که دراین هشت سال که همه این اختیارات را داشته آیا نمی‌توانست کشور را بهتر  اداره کند؟

 

وی ادامه داد بهتر است با هماهنگی و دلسوزی نسبت به یکدیگر علت این مشکلات را شناسایی و برای حل آنان راه حل مشترکی پیدا کنیم نه اینکه حالا بیاییم و بنشینیم  و بررسی کنیم این مشکلات را با تکیه بر درون برطرف کنیم یا بیرون؟ حتما باید این مسائل در درون برطرف شود در این حرفی نیست.

 

این چهره اصلاح طلب علت اصلی شکل گیری فتنه سال 88 را مناظرات تلویزیونی، نامزدها دانست و از اظهارات زاکانی انتقاد کرد و گفت: باز ما داریم به معلول می پردازیم در حالی که باید به علت پرداخت، در مناظرات رقیب به جای اینکه آب بر خرمن آتش بریزد هیزم می‌ریخت. البته ما اتفاقات سال 88 را تایید نمی‌کنیم چرا که در مقام تأیید آن نیستیم اما به نظر ما هتاکی و اهانت سبب فتنه سال 88 شد.

 

خباز ادامه داد: در انتخابات سال 88 مردم شاهد بودند که رقیب دوپینگ کرده و امکانات کشوری در اختیارش گذاشته شده بود؛ آقای احمدی نژاد در میدان ولی‌عصر تهران مردم تهران را مشتی خار و خاشاک نامید و این طبیعیست که مردم عصبانی شوند البته باز هم تاکید می‌کنم که من هیچ یک از آن اتفاقات را تایید نمی‌کنم.

 

وی خاطر نشان کرد: امروز باز دوستان به جای پرداخت به علت به معلول می‌پردازند و به نظر ما با اینگونه رفتارها نشان می‌دهند که کارشان اصلاح امور نیست و در بر همان پاشنه می چرخد؛ باید از گذشته عبرت بگیریم چرا که ما هم از اتفاقاتی که افتاده ناراحتیم.

 

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز برخی از طرف ملت سخن می‌گویند و تاکید دارند که اگر فلانی بیاید ما ردش می‌کنیم، صحبت بنده با آنهاست که شما چکاره هستید که می‌گویید ردش می‌کنیم مگر ما قانون نداریم؟

 

خباز اضافه کرد: ما باید برای هر کسی که می‌خواهد کاندید شود فرش قرمز پهن و باید بر اساس قانون عمل کنیم.

 

وی در پاسخ به اظهارات علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس مبنی بر اینکه نائب رئیس مجلس ششم در آن زمان ابراز داشته که ما کاری به اقتصاد نداریم، گفت: من از دکتر زاکانی که ایشان را یک چهره متدینی می شناسم سوال دارم که آیا وضعیت اقتصادی در آن زمان بهتر بود یا الان؟ ما در طول تاریخ 90 ساله‌ای که نفت داریم، 600 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته ایم در حالی که در همین هفت سال 750 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته‌ایم؛ اگر به شهرک‌های اطراف تهران سری بزنیم می‌بینیم که چه به حال و روز تولید آمده آیا این هم به امریکا ربط دارد.

 

این چهره اصلاح طلب ادامه داد: ما آن زمان که در مجلس ششم بودیم با برخی دوستانمان موضع داشتیم، آن زمان یک نفر یک حرفی زده این را نمی شود تعمیم داد به همه اصلاح طلبان. باید این را در نظر داشت که اصلاح طلبان زمانی 22 رای داشته‌اند و اگر بخواهیم اشتباه 10 یا 20 نفر را به جریان اصلاح طلب ربط دهیم پس ما هم می‌توانیم بگوییم که در شرایط امروز کشور پای همه‌ اصولگرایان گیر است اما ما این را نمی‌گوییم چرا که هم نادرست است و هم ناعادلانه.

 

خباز با بیان اینکه عذر خواهی از مردم یک امر پسندیده است، اظهار داشت: عذر خواهی از ملت باید در جریان اصولگرایان نیز باشد و بیایند بگویند که ملت ما همه توانمان را به کار گرفتیم که این دولت شکل بگیرد اما امروز این دولت به دلیل برخی اشتباهات وضعیت اقتصادی شما را به این روز کشانده ما از شما عذرخواهی می‌کنیم و این شکل و شمائلی که دولت به وجود آورده کار ما است.

 

وی ادامه داد: بهتر است از مردم عذر خواهی کنیم و بگوییم که مردم ما را ببخشید که اگر امروز کیسه برنجی که دیروز 28 هزار تومان می‌خریدید الان 58 هزار تومان می‌خرید به خاطر ما بوده اما ما قصدمان چنین نبوده است.

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی معتقد است که با عذر خواهی جریانات سیاسی به دلیل اشتباهاتشان از مردم سبب می‌شود مردم اطمینان پیدا کنند که اگر جریانی اشتباه کرد لااقل در سبب رفع آن از آنان عذر خواهی‌ می‌کند.

 

خباز با بیان اینکه هر دو جریان اصلاح طلب و اصول گرا باید بنشینند و درمقابل اشتباهی که کرده اند از مردم عذر خواهی کنند گفت: البته نه بنده و نه دکتر زاکانی نماینده جریاناتمان نیستیم اما بهتر  است دیگر این همه حمایت نکنیم و بر زخم مردم نمک نریزیم و هی نگوییم اوضاع خوب است.

 

وی با تاکید بر اینکه رقبا نباید در صدد حذف یکدیگر اقدام کنند، خاطر نشان کرد: جریان اصلاحات‌طلب و اصول‌گرا مثل تیم های قرمز و آبی هستند و قرمز تا زمانی می‌تواند خود نمایی کند که آبی وجود داشته باشد و هیچ کدام از این دو نباید آرزوی مرگ یکدیگر را کنند؛ دو جریان سیاسی در کشور باید به یکدیگر هم‌افزایی دهند و به فرض یک جریان اشتباهی کرده باشد ما باید به یکدیگر کمک کنیم نه اینکه پوست خربزه زیر پای یکدیگر بگذاریم.

 

این چهره اصلاح طلب ادامه داد: چندی پیش یک شخصیت سیاسی را دیدم که می‌گفت اصلاحات دیگر مرده است. واقعا این چه آرزوی سخیفی است که عده‌ای می کنند چرا که ما باید رقیبمان سر زنده باشد برای اینکه اگر او سرزنده باشد بازی معنا پیدا می کند.

 

خباز تصریح کرد: ما که در نظر نداریم یک انتخابات صدامی برگزار کنیم که یک حزب داشته باشیم، با یک نامزد، ما می‌خواهیم انتخابات اسلامی برگزار کنیم بنابراین رقبا بهتر است به یکدیگر کمک کنند.

 

وی همچنین به اظهار نظر برخی از اصلاح طلبان در آن سوی مرزها اشاره و تصریح کرد: این که عده‌ای رفته اند آن سوی آب اظهار نظری داشته اند ما تایید نمی‌کنیم اما شما هم نباید به گردن یک جریان اصیل نظام بیاندازید اگر این گونه است ما هم می گوییم شما اختلاس 3 هزار میلیاردی داشته اید که در تاریخ کشور بی سابقه است اما این بی انصافیست که ما این را به گردن اصولگرایان بیندازیم.

 

این چهره اصلاح طلب اظهار داشت: دولت کنونی بارها و بارها فرمایشات مقام معظم رهبری را زیر پا گذاشته است شما کدام رئیس دولت را سراغ دارید که به این روشنی فرمایشات مقام عظمای ولایت را زیر پا بگذارد؛ اگر ما در دولت سازندگی و اصلاحات به آنان نصیحت نکردیم امروز این عیب و ایراد به شما هم وارد است ما از شما انتظار داشتیم که در مجلس یقه چاک دهید.

 

خباز درباره اظهارات علیرضا زاکانی در خصوص تقوا نیز گفت: تقوا این است که شما وقتی از آقایان موسوی و کربی حرف می‌زنید، این آقایان خودشان حضور داشته باشند و دفاع کنند؛ شما می‌فرمایید من در جلسه‌ای با آقای موسوی حضور داشته ام و ایشان هیچ دفاعی از خودشان نکرده‌اند. بنده نه می‌توانم فرمایشات شما را رد کنم چرا که رد کردنش غلط است و نه می توانم بپذیرم چرا که بنده حضور نداشته ام.

 

همچنین در این برنامه علیرضا زاکانی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و نماینده مردم تهران در مجلس، ضمن گرامیداشت میلاد پیامبر اکرم(ص)، هفته وحدت و فرارسیدن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در پاسخ به این سؤال که آخرین جمع سیاسی که حضور داشتید کجا بود و فضای حاکم را بر عرصه سیاسی چگونه دیدید، اظهار داشت: آخرین کنگره سالانه جمعیت رهپویان آذرماه و به مدت 3 روز در مشهد برگزار شد.

 

دببرکل جمعیت رهپویان با تأکید بر اینکه «پیشرفت اسلامی و مقاومت مدبرانه» به صورت جدی و ناظر بر شرایط امروز جامعه در این کنگره مورد بررسی قرار گرفت، تصریح‌کرد: گفتمان پیشرفت راه محتوم برای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی است و در حوزه مبانی نظری، برنامه و عناصر انسانی تفاوت جدی با گفتمان رقیب با عنوان توسعه غربی دارد.

 

وی بر همین اساس مقاومت مدبرانه را نیز یک ملاک و میزان دانست و گفت: دو نوع نگاه در جامعه ما از قبل وجود داشته و امروز نیز هست؛ اول اینکه مشکلات داخلی را معطوف به کنش در مقابل دشمنان و نظام سلطه کنند و دیگر اینکه با توجه به داشته‌ها و سرمایه‌های ملی مشکلات کشور را پشت‌سر گذاشته و بتوانیم افتخارات مکرری را برای جامعه خلق کرد.

 

زاکانی با بیان اینکه توجه ما به رویکرد دوم است، افزود: بر همین اساس پیشرفت اسلامی و مقاومت مدبرانه را دنبال کردیم؛ همچنین این مسئله را پیگیری کردیم تا یک رصد دقیق از فضای امروز جامعه داشته باشیم.

 

دببرکل جمعیت رهپویان در عین حال فضا را فضای بسیار مناسبی دانست که می‌تواند بهتر از این هم بشود و یادآور شد: رعایت اخلاق در فضای سیاسی جامعه و خاصه در حوزه رسانه و همچنین ایجاد شرایطی که گروه‌های مختلف انتظارات و شرایط خود را با خاستگاه انقلاب اسلامی تنظیم کنند که این مسئله بسیار مهمی است.

 

وی با تأکید بر اینکه این مسئله که جریانات چگونه خاستگاه خود را تنظیم می‌کنند و می‌خواهند وارد میدان شوند، مهم است گفت: تجربه‌های شیرین و تلخ گذشته می‌تواند به عنوان درسی برای آینده باشد.

 

زاکانی در پاسخ به این سؤال که چرا برخی مواقع خط‌ و مرزهای گروه‌های سیاسی که داخل نظام تلقی می‌شوند با گروه‌های معاند کمرنگ و در برخی جاها نیز محو می‌شود که نمونه آن در فتنه 88 اتفاق افتاد، اظهارداشت: در بحث جریانات سیاسی یا احزاب دو نگاه مطرح است؛ نگاه اول، نگاه غربی است که احزاب به قدرت و پیوستگی با ارباب ثروت توجه دارند.

 

دببرکل جمعیت رهپویان با تأکید بر اینکه نگاه غربی رسانه را نیز به عنوان ابزار در دست داشته و قدرت را هدف قرار می‌دهد، تصریح‌کرد: این نگاه هیچ نسبتی با انقلاب اسلامی ندارد.

 

وی با بیان اینکه اما در انقلاب اسلامی توجه جریانات سیاسی و احزاب به شرایطی است که با خودسازی، مقدم بر هر چیز و ایجاد شرایط برای عناصری که بتوانند مسئولیت‌های مهم را در جامعه بپذیرند آغاز کند، و با فکر و مشرب فکری و اندیشه صحیح معرفت‌بخشی و بصیرت‌بخشی را پیشه کند، افزود: تا جامعه را نیز مهیای تحول و شکل‌گیری جامعه اسلامی قرار می‌دهد؛ اگر این مسئله مدنظر قرار گیرد و به آن دقت شود در آن صورت بنا به فرموده شهید بهشتی حزب معبد است.

 

زاکانی افزود: آنگونه که امام (ره) نیز در چهل حدیث خود فرمودند اینکه جریانی خود را نسازد و پا به عرصه قبول مسئولیت بگذارد مخاطره‌آمیز دانستند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس بر همین اساس به جریانات اسلامی در کشور اشاره کرد که تا امروز همین مسیر را طی کرده‌اند و افزود: امام (ره) ملت رشید ایران را بیدار و هوشیار کردند و آنها به صحنه آمدند.

 

وی با تأکید بر اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در هر صحنه‌ای که لازم بوده متن ملت حاضر شده است، اضافه‌کرد: در دفاع مقدس متن ملت در میدان حاضر شد؛ در 18 تیر 1378، شرایط را از نزدیک دیدیم و کسانی که کار در دستشان بود میدان‌دار تیشه‌زدن به ریشه انقلاب اسلامی بودند و این مسئله‌ای نیست که کسی بتواند آن را کتمان کند.

 

زاکانی با بیان اینکه مردم در 23 تیر به میدان آمدند و شرایط را به سمتی بردند که سیاهی‌ها را زد و بند، یادآور شد: در ایم فتنه سال 88 مسیری انتخاب شد که آب به آسیاب دشمن می‌ریخت و آنچه دشمن خواست طلب شد.

 

دبیرکل جمعیت رهپویان ادامه داد: امثال ریگی، عناصر باقی‌مانده از رژیم ستمشاهی سابق و فراری به خارج و جانیانی مثل منافقین از جریانی که ماحصلش با قانون‌شکنی شرایط را به سمتی برد که جفای بزرگ در حق انقلاب اسلامی شد که اساس آن به عدم خودسازی و قبول مسئولیت‌پذیری و نگاه غلط به قدرت بازمی‌گردد و در 9 دی پاسخ خود را از متن جامعه دریافت کردند.

 

وی با بیان اینکه اگر بحث اسلام است، اسلام محل دقیق اتکا، اعتنا و توجه ما برای ساختن جامعه است، اظهارداشت: رکن رکین قانون اساسی ولایت‌فقیه است، آنچه که امام(ره) به عنوان یک سرمایه برای ما به یادگار گذاشتند، چه کردند با ولایت فقیه؟

 

زاکانی بر همین اساس به تحصن 137 نفره مجلس ششم اشاره و تصریح‌کرد: کاملا مشخص است خواسته‌هایشان چه چیزی بود، نامه‌ای که 127 نفر به مقام معظم رهبری نوشتند و خواستند که جام زهر نوشیده شود تا در مقابل بیگانگان کرنش کنند.

 

وی بر همین اساس بحث قانون اساسی و ولایت فقیه را بسیار مهم خواند که باید توسط گروه‌های سیاسی مد نظر باشد و افزود: مسئله دیگر مردم و همراهی و توجه به خواست مردم است.

 

زاکانی با بیان اینکه امروز کسی نمی‌تواند مشکلات را کتمان کند اما ریشه این مشکلات مشخص است، گفت: اما اینکه مشکلاتی هست و مسئولان امروز تلاش می‌کنند تا مشکلات را حل کنند با مجلس ششمی که در آن مشکلات اقتصادی بیداد می‌کرد تفاوت بسیاری دارد.

 

دبیرکل جمعیت رهپویان ادامه داد: نایب‌رئیس‌مجلس ششم می‌گفت ما شعار غیراقتصادی دادیم و اقتصاد به ما ربطی ندارد یا یکی از اعضای هیئت‌رئیسه در آن زمان می‌گفت ما شعار اقتصادی ندادیم که الان بخواهیم مشکل اقتصاد را حل کنیم؛ از این رو توجه به مردم باید توجه واقعی و نه شعاری باشد.

 

وی در عین حال نکته دیگر را عدم همراهی با دشمن عنوان کرد و گفت: عدم همراهی با دشمن یک ملاک اساسی است که امام(ره) برای ما به یادگار گذاشتند؛ ایشان فرمودند هر گاه دشمن از شما تعریف کند باید شک کنید؛ تاکنون چند دفعه برخی از جریانات سیاسی در مسیری حرکت کردند که دشمن مشوق حرکت در آن مسیر بوده؛ این امر نیز یک خط قرمز جدی است که گروه‌های سیاسی باید رعایت کنند.

 

زاکانی با تأکید بر اینکه هم گروه‌های سیاسی باید توجه کنند که نوع رفتارشان مردم را مأیوس نکند و هم اینکه رفتارشان موجب خوشحالی دشمن نشود چه برسد به اینکه در نقشه راه دشمن نقش‌آفرینی کنند، افزود: ممکن است در این مسیر غفلتی صورت گرفته باشد که اینجا نیاز به صداقت است؛ با مردم به صراحت صحبت کرده و بگویند ما اشتباه کردیم.

 

نماینده مردم تهران در مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به ارزش‌گذاری و نوع توجه به مردم اشاره کرد و اظهار داشت: در دوره سازندگی، اواخر دوره اول ریاست‌جمهوری و در سال 71-72 وقتی بحث از تعدیل و فشار اقتصادی بود، رئیس‌کل بانک مرکزی آن روز در جمعی گفت که باید اعتباری گذاشت و باتوم و سپر خرید چراکه مردم شورش خواهند کرد و باید آنها را وارد خانه‌هایشان کرد.

 

وی اضافه‌کرد: نوع نگاه به مردم اینگونه بود؛ می‌خواستند تعدیل ایجاد کرده و رشد اقتصادی را با مدل غربی در جامعه بیاورند؛ تعبیرشان هم این بود که ما صد هزار کشته و شهید در جنگ داده‌ایم و کیان و خاک این سرزمین را حفظ کردیم؛ از این رو برای تعدیل شرایط اقتصادی هم عده‌ای زیر این چرخ‌دنده‌ها از بین بروند تا این کار اتفاق بیفتد و این طبیعی است.

 

زاکانی با بیان اینکه وقتی در سال 74 تورم به 40 درصد رسید و مردم به خیابان آمده و اعتراض کردند به اجبار مجبور شدند، سیاست تثبیت را در پیش بگیرند، اظهار داشت: بنده وقتی صداقت را مطرح می‌کنم به نوع نگاه به مردم کار دارم.

 

نماینده مردم تهران در مجلس با تأکید براینکه در ابتدای برنامه دوم در سیاست‌ها مقام معظم رهبری رسماً اعلام کردند که شیب را پایین بیاورید بنا نیست یک عده لای این چرخ‌دنده‌ها از بین بروند، تصریح کرد: نوع نگاه به مردم به این شکل بود.

 

وی بر همین اساس مرحله بعد را عناصر اقتصادی در دوم خرداد دانست که مسئولیت‌پذیری‌شان استمرار پیدا کرد و گفت:‌ کسانی که در حوزه سیاسی مسئولیت داشتند پاسخگو نبودند.

 

زاکانی با بیان اینکه امروز فشار اقتصادی وجود دارد اما دلایلی دارد که قابل شمردن است، اظهار داشت: آقای خباز می‌گوید از 100 سال گذشته تاکنون 600 میلیارد دلار درآمد داشته‌ایم اما الان درآمد ما 750 میلیارد دلار است که باید از وی پرسید دلار آن زمان، دلار الان است؟

 

خباز در پاسخ به زاکانی گفت: خیر؛ و دبیرکل جمعیت رهپویان ادامه داد پس چرا ضرب و تقسیم خود را اینگونه قرار می‌دهید که خود نیز آن را قبول ندارید؛ از این‌رو باید واقعیت‌ها را پذیرفت، امروز مشکلات هست اما راهکار دارد.

 

مسئول اسبق سازمان بسیج دانشجویی همچنین خطاب به آقای خباز که گفت باید به ریشه‌ها توجه کرد نه به معلول‌ها، افزود: ریشه اتفاقات سال 78 که بنده در متن آن بودم چه بود؟ عده‌ای در درون حکومت تصمیم گرفتند جریانی را ساماندهی کنند تا خواسته‌های نامشروع خود را دنبال نمایند.

 

زاکانی ادامه داد: بنده در آن زمان در جلسه‌ای با وزیر کشور و دیگران صحبت کردم؛ آقای افشاری که الان دوستان باید پاسخگو باشند چرا برخی از افراد که در درون حکومت محبوبیت‌هایی داشتند امروز در خارج از کشور و در رسانه‌های بیگانه تحلیل ارائه می‌دهند و بر ضد اساس نظام صحبت می‌کنند.

 

مسئول اسبق سازمان بسیج دانشجویی برهمین اساس به وزیر آن زمان اشاره کرد که امروز شالوده‌های نظام را زیر سؤال می‌برد و گفت:‌ دوستان باید پاسخگوی این مسئله باشند؛ من آن زمان از نزدیک دیدم که چه اتفاقاتی در تهران روی داد.

 

وی یادآور شد: امروز هم در قضایای فتنه ریشه‌ها کاملاً معلوم است؛ ما بحث مناظره‌ها را قبول نداریم و نداشتیم و اتفاقاً محکوم هم کردیم و گفتیم به این نوع ادبیات راضی نیستیم؛ چرا که پیامبر اکرم (ص) آمده‌اند تا اخلاق اسلامی را در جامعه رونق دهند اما به عکس آن عمل می‌شود.

 

زاکانی با تأکید براینکه اما حرف طرف مقابل را هم قبول نداریم، یادآور شد:‌ چراکه از شش ماه قبل از انتخابات کمیته صیانت از آراء را تشکیل دادند و القای تقلب کردند؛ روز چهارشنبه آقای موسوی با مجله تایمز مصاحبه کرد که عین مصاحبه وی الان موجود است.

 

نماینده تهران در مجلس اظهارداشت:‌ موسوی در آن مصاحبه می‌گوید بعد از پیروزی این مسیر اردوکشی خیابانی ادامه خواهد داشت تا بتوانیم به اهداف‌مان برسیم؛ مگر چه اهدافی را دنبال می‌کنند که با اردوکشی خیابانی نتیجه بدهد.

 

وی با بیان اینکه در روز انتخابات به خود تبریک گفته و کنفرانس برگزار می‌کند، اظهار داشت: ما روز 26 بهمن نزد موسوی رفتیم؛ بنده جزو شش نفری بودم که در مجلس هم ارائه گزارش کردم؛ با موسوی یک ساعت و نیم جلسه داشتیم اما وی یک جمله نداشت که بگوید به چه علت اعتراض می‌کند.

 

زاکانی با تأکید براینکه بنده به وی گفتم ما تلاش کردیم شما رأی نیاورید چرا که شما را مناسب ریاست جمهوری نمی‌دانستیم اما به درد جای دیگری در این نظام می‌خورید، گفت: من به موسوی گفتم ما بچه‌های جنگ هستیم و خاطره خوشی از شما در ذهن داریم چرا این خاطره خوش را به هم می‌زنید؛ اگر دلیلی دارید بگویید ما برای پیگیری آمده‌ایم.

 

دبیرکل جمعیت رهپویان تصریح کرد: تنها دلیل موسوی این بود که اگر من سکوت کنم این 13 میلیون از من عبور می‌کنند آیا این دلیل است؟ این صادقانه با مردم حرف زدن است؟

 

وی با بیان اینکه فردای آن روز بنده به همراه آقایان ابوترابی، جلالی، عباسپور، کاتوزیان و نادران به دفتر هاشمی رفتیم، تصریح‌کرد: وقتی آقای ابوترابی گفت جلسه‌ای را با موسوی داشتیم هاشمی مطرح کرد موسوی همه حرف‌هایش را به شما نزده است.

 

زاکانی افزود: هاشمی گفت ظهر پنج‌شنبه وقتی که هنوز نتیجه انتخابات معلوم نیست خاتمی به من زنگ زد و گفت می‌خواهیم با سیدحسن خمینی و موسوی نزد شما بیاییم و من هم گفتم جلسه مجمع تشخیص دارم ظهر بیایید؛‌ در ظهر شنبه که کسی تجمع و تظاهراتی برگزار نکرده بود که بخواهد القابی را به کسی بدهد اما بیان صریح هاشمی این بود که موسوی به کمتر از ابطال قانع نیست و راههای قانونی را هم قبول ندارد و این همان کسی بود که می‌گفت من می‌خواهم قانون را دنبال کنم.

 

دبیرکل جمعیت رهپویان با تأکید براینکه بنده در اینجا بنای محکومیت ندارم بلکه می‌خواهم فضا را روشن کنم، اظهار داشت: هاشمی می‌گفت موسوی چیزهای دیگری را هم می‌خواهد؛ کسی که بازنده انتخابات است و هنوز نتیجه معلوم نیست به این جمع‌بندی رسیده  که ظهر شنبه مسائلی دیگری را هم بخواهد اگر پیروز می‌شد ما به کجا باید می‌رفتیم.

 

وی بر همین اساس مشکل برخی از دوستان را عدم وجود تقوای جمعی دانست و گفت:‌ افرادی هستند که عناصر بسیار مطلوبی‌اند اما به دلیل رودربایستی رعایت تقوای جمعی نکرده و یکدیگر را امر به معروف و نهی از منکر نمی‌کنند؛ جریان به سمتی پیش می‌رود اما دیگران سکوت می‌کنند ولی ما اگر کجی ببینیم حتماً اعتراض می‌کنیم.

 

زاکانی با بیان اینکه بنده روز دوم تیرماه در مجلس که التهاب هم بر آن حاکم بود 25 دقیقه صحبت کردم و پس از آن مجلس آرام شد، افزود: بنده یک تقسیم‌بندی را ارائه دادم مبنی بر اینکه معترضینی وجود دارند؛ اکثریتی که می‌گویند رأی من کو؟ که نظام نسبت به آنها مسئولیت و وظیفه دارد که بگوید رأی شما کجاست؛ اقلیتی نیز آشوب می‌کنند و نظام برای حفظ امنیت جامعه باید نگذارد جامعه را به آشوب بکشند.

 

دبیرکل جمعیت رهپویان اظهارداشت:‌ بنده می گویم روز 13 آبان که روز ملی مبارزه با استکبار جهانی است اما شعارها تغییر پیدا کرد، چرا آن را محکوم نکردند؛ افزود: در روز 16 آذر عکس امام راحل را در دانشگاه آتش زدند و کسانی که نام خط امام(ره) و راه امام(ره) را می‌بردند چه زمانی این کار را محکوم کردند.

 

وی ادامه داد: در روز عاشورا به مساجد، تکایا و دسته‌های عزاداری حمله شد اما باز برخی سکوت کردند؛ مگر معلوم نبود که ضدانقلاب خوشحالی می‌کند، در ایامی که رهبری اصرار می‌کردند روشنگری کنید و یک نفر هم یک نفر است.

 

زاکانی برهمین اساس به جلسه‌ای که مقام معظم رهبری شخصاً با موسوی داشتند اشاره و تصریح کرد: همچنین از هر ستاد چهار نفر در جلسه‌ دیگری با مقام معظم رهبری حضور داشتند که ایشان فرمودند دوربین‌ها و ضبط‌ها را قطع کنید تا ستادها هرچه می‌خواهند، بگویند.

 

دبیرکل جمعیت رهپویان با بیان اینکه بنده شنیدم نماینده موسوی گفته بود در صندوق‌ها اتفاقی نیفتاده و هرچه است بیرون صندوق‌هاست، تصریح کرد: ما نزد آقای هاشمی و کروبی نیز رفتیم و دو ساعت با آقای کروبی صحبت کردیم اساساً هیچ دلیلی نداشت و تنها دلیلش این بود که برای اسلامیت و جمهوریت نظام دلم می‌سوزد به خاطر اینکه آرای من نسبت به دفعه قبل کم شده است.

 

وی ادامه داد: بنده به کروبی گفتم مردم به شما رأی نداده‌اند چرا از آنها به این شکل گلگی می‌کنید که جلوی نظام و خواست مردم می‌ایستید.

 

زاکانی با بیان اینکه مردم ما چه کسانی که رأی دادند و چه کسانی که به نامزد پیروز رأی ندادند، خس و خاشاک نیستند، اظهار داشت: گرچه ما باید انصاف داشته باشیم بنده نسبت به مناظره احمدی‌نژاد اعتراض جدی داریم اما منظور وی از خس و خاشاک این بود که نزدیک به 40 میلیون نفر رأی دادند و خس و خاشاک را معطوف به کسانی کرد که تحریم کرده‌‌اند؛ هرچند که با ادبیات بهتری نیز می‌شد صحبت کرد.

 

دبیرکل جمعیت رهپویان در بخش دیگری از سخنانش درباره احترام به رقیب نیز اظهار داشت: روی کار آمدن مجلس هفتم مصادف با سال آخر دولت خاتمی بود و وقتی آقای شریف‌زادگان که عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت بود برای وزارت رفاه معرفی شد مجلس به او رأی داد اما در دوره‌ای که مجلس ششم روی کارآمد چند ماه اعتبارنامه حدادعادل را نگه داشتند و آن را تصویب نکردند آیا این احترام به رقیب است؟

 

وی با بیان اینکه یک عده مردم را فقط در مقام شعار می‌دانند و در مقام عمل به آنها بی‌توجهی می‌کنند، گفت: همچنین درباره صحبت آقای خباز که میزان حال فعلی افراد است باید گفت امام(ره) در بند آخر وصیت‌نامه‌شان این مسئله را مطرح کردند و گفتند برای امروز و آینده است و یک ملاک دینی به شمار می‌رود.

 

زاکانی با تأکید براینکه ما قائل به نقد منصفانه، کارشناسی و علمی هستیم، گفت: آقای خباز می‌گوید برخی دولت را شدیداً نقد می‌کنند ما توهین را به دولت‌های قبلی و این دولت قبول نداریم اما واقعاً ساکت نبودیم.

 

نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: در سال اول ورود به مجلس بنده نسبت به تخلف یک شرکت اعتراض کردم و وزیر اطلاعات وقت در دفتر آقای حدادعادل به من گفت می‌دانید این شرکت متعلق به کیست، گفتم بله؛ وزیر اطلاعات گفت راستی است که من هم در جواب گفتم ما بچه‌های انقلاب راست و چپ نمی‌شناسیم اما اگر راستی است می‌گویم من از خودمان شروع کردیم تا چپ حساب کار خود را بکند و ما به کسی که فساد مالی و تخلف داشته باشد رحم نمی‌کنیم.

 

وی با تأکید براینکه بنده و دوستان ما اصلاً سکوت نکردیم، تصریح کرد: در بحث دانشگاه آزاد و فردی که هم آنجا است ما به واسطه خیر جامعه علمی کشور دانشجویان، اساتید و کارمندان آن دانشگاه سکوت نکردیم.

 

زاکانی در عین حال به بحث 3 هزار میلیارد تومانی اشاره کرد و گفت:‌ سال قبل از این ماجرا و در کمیسیون اصل 90 مجلس هشتم نامه‌ها را دنبال کردیم و اینکه چنین تخلفی در حال شکل‌گیری است و هشدار دادیم که رئیس کل بانک مرکزی نیز گفت پس از نامه اول تازه متوجه شدم که چه اتفاقی افتاده است.

 

وی همچنین گفت: در بحث واگذاری اصل 44 ما هرکجا دیدیم تخلف می‌شود فریاد کشیدیم؛ حتی در دوران فتنه و در بحث کهریزک ایستادیم و گفتیم تخلف نباید در کشور صورت بگیرد و نتیجه اینکه دادگاه آن تشکیل می‌شود.

 

همچنین خباز گفت شما کاری کردید که احمدی‌نژاد رأی آورد و نسبت به تخلفاتی که صورت می‌گیرد به اندازه‌ای که مؤثر بودید در پیشگاه ملت و خداوند مسئول هستید و زاکانی نیز در جواب گفت باید دید طرف مقابل وی چه کسی بوده است کسی که در انتخابات باخته و 8 ماه کشور را به آتش کشیده است و اگر پیروز می‌شد اصل انقلاب باقی نمی‌ماند.

 

دبیرکل جمعیت رهپویان همچنین خطاب به خباز درباره اینکه موسوی و کروبی حضور ندارند و دفتر هاشمی تکذیبیه داده است، اظهارداشت: دفتر هاشمی این مسئله را تکذیب کرد اما بنده در نطقی که تنظیم کردم و روزی که آقای ابوترابی رئیس مجلس بود به آقای نادران گفتم شما در آن جلسه بودید آیا این نطق بنده درست است که وی آن را تأیید کرد؛ نطق بنده در تاریخ ثبت شد تا این حادثه تاریخی بماند؛ اگر موسوی و کروبی حضور ندارند اما من خلاف واقع نگفتم و در نطقم وجود دارد.

 

زاکانی در بخش پایانی سخنان خود در پاسخ به این سؤال که برخی می‌گویند «انتخابات آزاد» یک کلمه رمز برای فتنه‌ای است که در حال تدارک است، آیا چنین مسئله‌ای وجود دارد، اظهار داشت: کلید انتخابات آزاد خارج از کشور بود و در نشستی که در استکهلم داشتند مطرح شد.

 

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: اخیراً ضد انقلاب و نظام سلطه به یک جمع‌بندی جدی رسیده که فرصت زیادی ندارد چراکه نظام اسلامی به سمت و سویی می‌رود که آنها بر تأثیرگذاری بر آن مأیوس می‌شوند و رشد، توسعه و پیشرفت‌هایی توسط دانشمندان ایرانی رقم می‌خورد موجب حیرت آنها شده از این‌رو از کلیدواژه انتخابات آزاد استفاده و آن را فرصت نهایی خود می‌دانند.

 

وی افزود: آنها معتقدند نظام از این گردنه و پیچ تاریخی می‌گذرد و این فرصت نهایی ماست لذا این کلیدواژه را مطرح کردند؛ اما تعجب ما در اینجاست که در داخل کسانی که سابقه در انقلاب دارند و ما بی‌انصافی می‌دانیم که آنها را متصل کنیم اما این نقد را داریم که چرا حرف بیگانگان را مطرح می‌کنید و بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری در سایت مربوط به خود دوباره تکرار می‌کنند.

 

زاکانی در پایان خاطرنشان کرد: اگر قصدی نباشد چرا بعد از فرمایش رهبری ادامه می‌دهند؛ از این رو جریانات سیاسی حتماً باید تجدیدنظر کنند چرا که همه در پیشگاه ملت، رهبری و در روز قیامت باید پاسخگوی امام و شهدا باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار