به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، سردار وحیدی صبح امروز در دومین همایش فناوری سیستم های راداری که در دانشگاه امام حسین (ع) برگزار شد، با اشاره به تحولات بین المللی و جهانی، به وجود روندهایی در این جریان اشاره کرد و گفت: روندها چیزی است که در متن طبیعت سیاسی و اجتماعی کشورها وجود دارد و پروژه هایی تلاش می کنند که این روندها آن گونه که قدرت های بزرگ می خواهند، شکل بگیرد.
وزیر دفاع با بیان اینکه چیزی که امروز در روندها شاهد هستیم ضعف رو به رشد نظام سلطه است، افرود: قدرت زمانی می تواند کارساز باشد که نظام اقناع سازی درست کار کند و بتواند یک اجماع سازی منطبق بر اقناع سازی را فراهم کند.
وی نیاز اقناع سازی را تسلط گفتمانی خواند و تصریح کرد: شاهد هستیم که امروز نظام سلطه در این شاخصه با مشکل مواجه است و نازایی غرب در تولید گفتمان مقبول جامعه جهانی آشکار شده است.
وحیدی با اشاره به رابطه عدم گفتمان سازی با به وجود نیامدن مسئله اقناع در جامعه بیان داشت: وقتی نظام سلطه نمی تواند اقناع سازی کند، اجماع سازی منطبق بر آن نیز با اشکال مواجه می شود، از این همین ناحیه شاهد شکست و ترک در قدرت نظام سلطه هستیم که می تواند به شکست نهایی این نظام منجر شود.
وزیر دفاع نشانه های این شکست را اتخاذ دکترین های متفاوت از سوی آمریکا خواند و افزود: این تغییر استراتژی به دلیل شکست پی در پی در تحقق اهداف به وجود آمده است.
وی با اشاره به شکست الگوی دموکراسی آمریکایی در عراق گفت: آمریکا و نظام سلطه در ادامه خواستند کار خود را از طریق کانال دولت ها بیش ببرند که این مسئله نیز با بیداری اسلامی شکست خورد، همچنین باز به دنبال این بودند که نظام جهانی را به عنوان یک حرف مسلط درست کنند که باز هم شکست خوردند.
وحیدی با اشاره به شکست الگوی لیبرال دموکراسی در غرب و همچنین شکست در استراتژی حفظ رژیم صهیونیستی افزود: می بینیم که برخی صاحب نظران غرب و رژیم صهیونیستی اعلام کرده اند که از آینده وجودی این رژیم نگران هستند.
وزیر دفاع با بیان اینکه غرب همه کار برای مهار جمهوری اسلامی و جلوگیری از نفوذ آن انجام داده است، تصریح کرد: ولی امروز خود آنها اعتراف می کنند که جمهوری اسلامی در همه جا حضور داشته و نفوذ دارد.
وی شکست های غرب در ایجاد گفتمان را یادآور شد و گفت: آنها به مرزی رسیده اند که شاهد یک افول رو به رشد بوده و خودشان می گویند که در سال 2030 آمریکا دیگر به عنوان یک ابرقدرت جهان مطرح نخواهد بود.
وحیدی ضمن اشاره به تحولات در رابطه رژیم صهیونیستی و آمریکا بیان داشت: بخشی از این تحولات به دلیل آن است که خود آنها به بقایشان مشکوک هستند؛ آمریکایی ها نیز اگر عاقل باشند همه تخم مرغ های خود را در سبد ژریم صهیونیستی نمی گذارند.
وزیر دفاع با بیان اینکه آمریکا ناچار است با پروژه هایی این پروسه را کنترل کند، اضافه کرد: امروز توسل به توانمندی های نظامی به عنوان یک قدرت مورد توجه قرار دارد که در این نظام، ارعاب به جای اقناع قرار می گیرد.
وی ادامه داد: وقتی نظام سلطه نمی تواند از طریق ارتباط قابل تعریف مورد قبول کشورها، آنها را همسو کند، ناچار می شود در قالب زور این کار را انجام دهد.
وحیدی در همین زمینه به ایجاد سامانه راداری کنترل جهانی اشاره کرد و افزود: با همین نگاه است که غرب می خواهد همه را کنترل کند و بنابراین شبکه راداری را در اروپا، ترکیه، جنوب خلیج فارس و دیگر نقاط جهان توسعه می دهد.
وزیر دفاع با بیان اینکه وقتی این تسلط و کنترل انجام شد، نظام سلطه راه ارعاب را پیش می گیرد، اضافه کرد: برخی کشورها با تحریم ایران مشکل داشتند، ولی آنها با تهدید به کشورها اعلام کردند، کشورهایی را که با ایران رابطه دارند، تحریم می کنند.
وی این مسئله را نشانه یک واقعیت بزرگ یعنی از دست دادن قدرت اقناع سازی غرب خواند و اضافه کرد: این مسئله نشانه پیروزی ایران و بشارتی برای انقلابیون در سراسر جهان است.
وحیدی در ادامه بر لزوم نادیده گرفته نشدن تلاش های دشمنان تاکید کرد و افزود: باید تلاش کنیم که خود را همتراز و حتی بالاتر از دشمنان به پیش ببریم.
وزیر دفاع در ادامه با اشاره به اهمیت حوزه راداری در مسئله دفاع هوشمند گفت: وقتی صحبت از دفاع هوشمند می شود، بدون رادار این مسئله قابل تصور ذهنی نیست.
وی با بیان اینکه امروز هیچ کدام از حوزه های جنگی بی ارتباط به حوزه رادار نبوده و این حوزه در همه عرصه ها نقش کلیدی دارد، اضافه کرد: همه حوزه های دفاعی از جمله موشکی، کنترل آتش، هوایی و غیره به رادار وابسته بوده و در تمام این حوزه ها باید کار گسترده، فشره و فراوانی انجام شود.
وحیدی در ادامه با اشاره به برخی توانمندی های جهانی و غرب در حوزه راداری تصریح کرد: ما باید در حوزه راداری به تراز بالای برسیم؛ چون این حوزه گستردگی فراوانی دارد و اهمیت آن، هم از بعد نظامی و هم از بعد فناورانه مورد توجه است.
وزیر دفاع همچنین پیشرفت های سیستم دفاعی جمهوری اسلامی را در حوزه رادار طی چند سال اخیر یادآور شد و اظهار داشت: امروز جمهوری اسلامی در حوزه رادارهای پیشرفته حرکت کرده و در آیند نزدیک به رادارهای باند x می رسیم.
وی همچنین با اشاره به تولید رادارهای موج میلیمتری در کشور اضافه کرد: امروز تولید رادارهایی با برد 700 کیلومتر در کشور جریان دارد و در آینده نزدیک شاهد تولید رادارهایی با برد بالای 1000 و 3000 کیلومتر خواهیم بود.
وحیدی ادامه داد: امروز رادارهایی را در دست تولید داریم که برای کشف ماهواره کاربرد دارد.
وزیر دفاع با اشاره به توانمندی سیستم راداری کشور و دستاورد مهمی در زمینه کنترل آتش و سیستم ها اپتیکی گفت: با وجود این پیشرفت ها نیازمند یک جهش دیگر هستیم و این دستاوردهای خوب هنوز کافی نیست.
وی با بیان اینکه باید کارهای بزرگتری را انجام دهیم، بر حرکت رو به جلو در زمینه حوزه های راداری تاکید کرد و اظهار داشت: برای حرکت رو به جلو باید در زمینه های مختلف کار کنیم.
وحیدی در پایان با قدردانی از تلاش های صورت گرفته، بویژه در حوزه رادار توسط شرکت های دانش بنیان خاطرنشان کرد: کارهایی که در قالب شرکت های دانش بنیان انجام شد، جزو قوی ترین کارها در حوزه رادار بوده است.