آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۸۸۹۸
پناهیان در نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب:

«رمز عملیات انتخابات» که مقام معظم رهبری 28 بهمن فرمودند / پاسخ پناهیان به اینکه «بعد از آیت‌الله خوشوقت چه کنیم؟»

باید از اخلاق سیاسی عبور کنیم و برسیم به آن هدف مورد نظر؛ همان کلمۀ نغزی که رهبر انقلاب در آغاز عملیات دوران انتخابات بیان فرمودند...

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام علیرضا پناهیان امروز در نمایشگاه رسانه‌های دیجیتالی انقلاب اسلامی به سخنرانی پرداخت.

 

متن سخنرانی وی بدین شرح است:


آگاهی دادن به انسان‌ها بسیار امر ارزشمند و حیاتی تلقی می‌شود اما ما باید محدودیت‌های این آگاهی دادن را مورد کنکاش قرار دهیم تا سستی نکنیم و بتوانیم وظیفه خود را به خوبی به انجام برسانیم، عصر ارتباطات مقدمه‌ای است برای ظهور حق است، عصر ارتباطات بیشتر از انکه مضر باشد اگر چه ممکن است زحمت‌های را ایجاد کند ولی فوایدش بیشتر است.


 شما نگویید در عصر رسانه، رسانه‌ها در دست استکبار هستند و آنها دارند مردم را به سمت طاغوت می‌برند، این حرف درست است در نیمه اول ما بازی را سه به هیچ به دستگاه استکبار واگذار کرده‌ایم اما این اول بازی است در نیمه دوم 6 به هیچ به نفع ماست، چون فریب باطل و دروغگویی یک محدودیت‌هایی دارد، محدودیت‌های که در ذات باطل است اجازه نمی‌دهد که رسانه برای همیشه دست آنها باقی بماند.


 این عصر در نهایت به ظهور حق منجر می‌شود بر این مدعا این امر را نیز بیافزایم که نه تنها دروغ ادامه نخواهد داشت بلکه فطرت هم پشت پرده باقی نخواهد ماند، روح حق طلبی انسان‌ها روزی شکوفا می‌شود بنابراین می‌شود پیش بینی کرد که وقتی عصر رسانه آغاز شد پایان گمراهی انسان‌ها می‌رسد، حال می‌خواهیم ببنیم نقش جبهه حق در این میان چیست؟ نقش جبهه حق این است که به روند اضمحلال جبهه باطل را کوتاه کند و این کار ساده‌ای است زیرا برملا کردن دروغ، راحت‌تر از دروغ پردازی است.


 کم هنرترین افراد در عرصه حق، اثرگذارتر تا موثرترین فعالیت‌های عرصه باطل، با وجود انکه باطل بسیار قوی است به این دلیل که ما با فطرت حقیقت‌جوی مردم سر و کار داریم و برای آنکه به این فطرت دسترسی پیدا کنیم مهارت چندان زیادی نیز نیاز نداریم، کار ما بسیار ساده‌تر است، اگر ما تا به حال این کار را انجام نداده‌ایم از ضعف‌ماست نه از سختی ما، اگر ما در عرصه رسانه نتوانستیم حقیقت طلبان عالم را به حق برسانیم از ضعف ما است.


 آنها می‌خواهند باطل را بزک کنند و به خورد مردم بدهند ولی در جبهه ما خود حق، زیبا است، آنها باید ذائقه مردم را عوض کنند اما باید با زبان فطرت خود مردم صحبت کنیم من نمی‌گویم هیچ مهارت و آگاهی نیاز نیست بله کار ما راحت‌تر است اما یک مقدار آگاهی از حقیقت و مهارت نیز نیاز است.


 منتهی به پرسش آغازین برگردم، سخن دردمندانه‌ای که وجود دارد اشاره به ضعف مهلک ما در عرصه رسانه است، امروز با توجه به حقیقتی که در عالم هست شرایطی که با انقلاب اسلامی دست ما افتاده است و سادگی کار ما نباید مظلوم و مستضعفی در عالم وجود داشته باشد، شما ببنید اسلام چه ارزشی به جهاد گذاشته است، شما جهاد را قَسیم مهارت قرار دهید و ببنید کدام مهم‌تر است، معلوم است که جهاد مهم‌تر است.

 

 سی سال است که راه نجات عالم در دست ماست اما هنوز نتوانسته‌ایم این راه را حتی به همسایه‌های خود انتقال دهیم، این امر به خاطر ضعف ماست، جهاد شهادت می‌خواهد، اهل رسانه باید اهل شهادت، مجاهده، عبادت نیمه‌شب و .... باشد، ما هنوز شرایط عمومی اولیه را نداریم و باید این شرایط را برای خود باز کنیم، حال برسیم به اینکه در جبهه حق باید از میزان کارایی و ارزش آگاهی آشنا باشیم، آگاهی به ذات خود ارزش ندارد ما نمی‌توانیم با آگاهی‌دادن همه مردم را هدایت کنیم.


 خدا در قرآن به پیامبر(ص) می‌فرماید: تو نمی‌توانی اگر کسی را دوست داری هدایت کنی، ما با آگاهی رساندن قطعاً نمی‌توانیم همه مردم را هدایت کنم برخی قلب‌ها در تسخیر شیطان هستند، کار شما در آگاهی دادن به دل‌های نورانی محدود است نخواهید همه را هدایت کنید برگردید ببنید چه کسی هدایت‌پذیر است و بقیه را رها کنید، شما با آگاهی دادن می‌توانید جبهه رسانه‌ای استکبار را نابود کنید، اما نمی‌توانید همه راهدایت کنید این از محدودیت‌های شماست.


 اما خیلی‌ها هستند و تعدادشان نیز بیشتر از آنهایی است که نمی‌توانید هدایتشان کنید که هدایت پذیرند، ما نگران ماهواره نیستیم آنها افراد لایق خود را جذب می‌کنند ما نگران جبهه خودمان هستیم،  در قرآن خطاب به پیامبر(ص) آمده است: ما قرآن را نفرستادیم تا خود را به زحمت بیاندازیم همچنین در آیات داریم که تو نزدیک است خود را بکشی، کاش ما به گونه‌ای عمل کنیم که گوشه‌ای از این آیات به ما می‌رسید اما اگر خدا به ما این سخنان را بگوید ما می گوییم خیالت راحت باشد ما اصلاً به خود زحمت نمی‌دهیم.


 در قرآن آمده برخی از این افراد را رها کن تو نمی‌توانی همه آنها را هدایت کنی اما گاهی می‌بینی برخی از افراد جبهه حق برای جذب حداکثری حق را محدود می‌کنند و جبهه باطل را قویتر می‌سازند، گاهی می‌بینیم این افراد سرمایه‌گذاری خود را در کسانی می‌گذارند که حق پذیر نیستند ولی شما باید کسانی را جذب کنید که لایق شما باشند، وقتی کسی لباسی با اندازه و سایز کوچک طراحی می‌کند نباید انتظار داشته باشد فردی با سایز بزرگ آن را خریداری کند.


 طبیعتاً اگر یک فرد چاق از کنار آن بگذرد آن طراح نمی‌گوید طرح من با شکست روبرو شد زیرا آن نوع لباس افراد خاص خود را دارد، جبهه حق اگر برنامه‌ای تولید کند نباید انتظار داشته باشد که همه آن برنامه را بپسندند باید مشتری خاص خود را داشته باشد اگر لباسی تولید شد که برای همه سایزها مناسب باشد قطعاً بدانید از جبهه حق دور است.


 حال می‌توان تعداد بسیار زیادی آئین‌نامه تولید کرد اگر بنا است همه را جذب نکنیم و فقط اهل حقیقت را جذب کنیم یکی از نتایج این حرف این خواهد بود که تقوا را در رسانه‌ها رعایت کنیم، تقوا را حتی در مقابل اهل نفاق نیز باید رعایت کنیم اگر مطلبی داریم که با افشای آن با وجود بی‌تقوایی جبهه باطل زمین می خورد نباید آن را منتشر کنیم زیرا ما خود نیز بی‌تقوا شده‌ایم، تقوا محدودیت‌های را برای جبهه حق به وجود می‌آورد شاید پیروزی شما را نیز به تاخیر بیاندازد اما عیبی ندارد ما عجله‌ای نداریم، باطل نابودشدنی است و ما نیازی به چنین کارهایی نداریم.


 نیازی نیست برای کشتن مگس از اسلحه استفاده کنید با یک پشه کش هم می‌توانید آن را نابود کنید ضمن آنکه شما باید آلودگی‌ها را کم کنید خود به خود مگس‌ها می‌روند اما گاهی ما آلودگی‌ها را زیاد می‌کنیم سپس از اسلحه‌های قویتر برای دفع این مگس‌ها استفاده می‌کنیم.


 ما اگر عنصری بد را با تقوا افشاء کنیم ممکن است با تأخیر افشاء شود اما در نهایت افشاء می‌شود در امر رسانه ما تلنگر می‌زنیم یعنی آگاهی می‌دهیم اما می‌دانیم کارکرد آگاهی چگونه است، خدا می‌فرماید: پیامبر تو تذکردهنده هستی، پیروزی با تو است لذا جبهه حق نیازی ندارد در مسیر خود بی‌تقوایی کند، گاهی مواقع یک چیزی گیر می آورید که اگر آن را منتشر کنید به اصطلاح می‌ترکاند، اما آن را منتشر نکنید اگر همراه با بی‌تقوایی است آن را نزنید.


 آن تقوا چه ربطی به رسانه دارد؟! مهمترین تقوایی که پیامبر(ص) در تمام نمازجمعه‌ها به آن تذکر می‌دادند، چه بود؟ تقوایی زبان بود، ما حق نداریم حتی در مقابل دشمنان از حرف‌های آنان حتی برداشت اشتباه کنیم و آن را در مقابل خودشان به کار ببریم.


 در عرصه رسانه اگر جبهه حق تقوا را رعایت کند ناخالصی‌های جبهه باطل برملا خواهد شد، انشاء الله خداوند متعال امید فراوان به جبهه حق اعطاء کند، دوماً دانش حقیقت را عطاء کند و بعد توفیق مهارت عنایت فرماید، بعد توفیق تقوا عنایت کند و بعد با این تقوا جبهه حق را از غُربت درآورد این دوران مثل صدر اسلام نخواهد بود آن زمان هر چه تقوا رعایت می کردند، بیشتر در غُربت می‌رفتند اما این زمان مثل آن دوره نیست، خدا اینگونه قرار داده که هر چه بیشتر تقوا رعایت کند بیشتر از غُربت خارج می‌شوید.

 

در نهایت از شما اهالی رسانه می خواهم در این فضای انتخابات، فضای رسانه را متحول کنید.اسیر درگیری هایی که دیگران در جامعۀ ما ایجاد کرده اند نشوید. اصطلاحات راست و چپی که درست کردند، اصطلاحات دروغینی بود. تعابیر بعداً بهتر شد. اصلاح طلب و اصولگرا بهتر بود. ولی اگر منظور همان راست و چپ باشد، بازهم تقسیمات اصیلی نیست.

 

به هم زدن اینها به این معنی نیست که یک جبهه بندی جدید ایجاد کنیم. برهم زدن این امر، به این معنی است که بیاییم به ارزش های محوری تکیه کنیم. تقوا را وسط بیاوریم. از کلمه ای به نام اخلاق سیاسی عبور کنید و مفهوم اخلاق سیاسی را به تقوای سیاسی اعتلا دهید و بر تقوا پافشاری کنید. همان کلمۀ نغزی که مقام معظم رهبری در آغاز عملیات دوران انتخابات بیان فرمودند. در شب های عملیات، رمز را سه بار می گفتند. مقام معظم رهبری هم در سخنان اخیرشان 3 بار فرمودند «تقوا».

 

با تقوا عمل کنید و فضای رسانه ای را متحول کنید. راست و چپ نشناسید و با ملاک تقوا شناسایی کنید. و با ملاک تقوا سخن بگید. یقیناً امیدی به آینده ایجاد خواهد شد و یقیناً از همۀ بحران ها با همین رمز عبور خواهیم کرد. « و مَن یَتقِّ الله یجعَل لَه مَخرَجاً».

 

دیشب در مصاحبه ای از من پرسیدند ما با از دست دادن آیت الله خوشوقت با چه وضعیتی مواجهیم؟ چه باید بکنیم؟ گفتم علم ایشان را هر کدام از شما به سهمی به دوش بکشید. علم ایشان تقوا بود. این امر کار را پیچیده تر می کند. اما امیدوارم با همین مفهوم تقوا فضایی آرام داشته باشد و عبور از هر بحرانی که دیگران می خواهند ایجاد کنند ساده تر باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
بدون نام
-
۰۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۲
باسلام :
انشالله درروز امتحان سربلندبيرون بيايم. خدابه همه توفيق واقعي عملي به تقوا بده.
حسن اميدي کناري
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار