آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۰۳۴۲
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی عنوان کرد:

طرح جدید بانک مرکزی برای برداشت مبلغ قبوض از حساب مردم

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی گفت: یکی از طرح‌های در دستور کار این بانک، برداشت مستقیم قبوض از حساب مشترکان به صورت خودکار است.
طرح جدید بانک مرکزی برای برداشت مبلغ قبوض از حساب مردم

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، ناصر حکیمی امروز در نشست خبری در بانک مرکزی در مورد برنامه های پایان سال بانک مرکزی گفت: متوسط تراکنش‌ها در 13 اسفند ماه جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 70 تا 75 درصد رشد داشته است.


مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی با اشاره به رکوردزنی تراکنش‌های بانکی در ششم اسفند جاری، با توجه به واریز کمک های جبرانی دولت به خانوارها گفت: بیش از 34 میلیون و 200 هزار تراکنش در شبکه شتاب و 28 میلیون و 900 هزار تراکنش در شبکه شاپرک در این روز به ثبت رسید که در مجموع 63 میلیون تراکنش را رقم می زند که رکورد قابل توجهی بوده است.


وی گفت: روز گذشته تعداد تراکنش شبکه شتاب حدود 25 میلیون و شبکه شاپرک 22 میلیون بوده است؛ تراکنش های شاپرک در پایانه های فروش نشان دهنده عمق تحول در پرداخت های الکترونیکی است.


حکیمی گفت: 53 درصد کل تراکنش های بانکی مربوط به تراکنش پایانه های فروش، 40 درصد مربوط به خودپرازها، پنج درصد اینترنت و پنج درصد موبایل و تلفن ثابت است.


مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی گفت: از 40 درصد تراکنش های دستگاه های خودپرداز، نیمی شامل برداشت وجه و مابقی مربوط به مانده گیری، انتقال وجه و غیره است، اما به لحاظ ارزش، روند کالا متفاوت است؛ به طوری که کمتر از دو تا سه درصد مبلغ تراکنش ها مربوط به دریافت وجه و بقیه مربوط به دو خدمت خرید از پایانه فروش و انتقال وجه است. 40 درصد تراکنش ها مربوط به انتقالی ها و 60 درصد خرید از پایانه های فروش است.


وی گفت: با توجه به اینکه از 15 اسفند ماه به بعد با توجه به پرداخت حقوق و عیدی و در عین حال کمک های جبرانی مانند یارانه ها را خواهیم داشت، موج افزایش تراکنش های بانکی را شاهد خواهیم بود؛ این در حالی است که بانک ها از بهمن ماه تیم های شبانه روزی را برای ایام پایانی سال ترتیب داده اند و از آمادگی کامل برخوردارند.


حکیمی افزود: حجم تراکنش های موفق روز گذشته در مرکز شتاب بالغ بر 99.25 درصد و در شبکه شاپرک 99.36 درصد بوده؛ در عین حال از ابتدای اسفند تا کنون، 98.3 درصد تراکنش ها در شبکه شتاب و 98.5 درصد در شبکه شاپرک موفق بوده است.


مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی تعداد تراکنش های روزانه را 47 تا 63 میلیون تراکنش عنوان کرد و یکی از طرح های در دستور کار بانک مرکزی را برداشت مستقیم قبوض از حساب مشترکین به صورت خودکار با توجه به حسابی که مشتری تعیین می کند، اعلام کرد که بر این اساس، پرداخت قبوض مشترکین به صورت خودکار و مستقیم انجام خواهد شد.


اسکناس‌های 20 و 50 هزار تومانی در انتظار مجور وزارت اقتصاد


در ادامه صنیعی، مدیر اداره مسکوکات و نشر اسکناس بانک مرکزی با اشاره به وظایف بانک مرکزی برای چاپ، توزیع و امحای اسکناس گفت: این اداره بر اساس سفارش‌های بانک مرکزی، به چاپ، ضرب و توزیع اسکناس و سکه اقدام می‌کند.


وی افزود: در سال جاری سکه‌های 500 ریالی، 2000 ریالی و 5000 ریالی تولید و توزیع شد؛ همچنین بر روی سکه‌های 2000 ریالی، طرح جدیدی به مناسبت سند چشم‌انداز ایران 1404 به عنوان یادبود چاپ شده که فعلاً توزیع نمی‌شود.


مدیر اداره مسکوکات و نشر اسکناس بانک مرکزی افزود: برای اواخر سال گذشته به اندازه کافی اسکناس چاپ شده و مشکلی از این بابت وجود ندارد.


صنیعی ادامه داد: در سال گذشته یکی از انتقادات این بود که چرا در خودپردازها اسکناس 100 هزار ریالی نیست که علت آن عدم تولید کافی اسکناس 100 هزار ریالی در آن سال بود و امکان توزیع گسترده آن وجود نداشت.


وی با اشاره به اینکه چند طرح مختلف برای اسکناس‌های 20 و 50 هزار تومانی تا کنون تدوین شده است، گفت: طرح نهایی بزودی تعیین و برای چاپ انتخاب می‌شود.


مدیر اداره مسکوکات و نشر اسکناس بانک مرکزی افزود: درخواست مجوز برای انتشار این اسکناس‌ها به وزارت اقتصاد ارسال شده که منتظر اعلام نظر این وزارتخانه هستیم.


به گفته صنیعی، در صورت تأیید و تصویب، چاپ این اسکناس‌ها برای سال آینده انجام خواهد شد.


8 میلیارد برگ اسکناس در کشور وجود دارد


در این نشست همچنین بهزاد غیاثوند، مدیرکل نشر و ریالی بانک مرکزی با اشاره به رشد طبیعی نقل و انتقالات پول و مبادلات در ماه پایانی سال گفت: بانک مرکزی وظیفه امحا، تولید و توزیع پول را دارد که برای ماه پایانی سال با توجه به رشد بالای تقاضای پول، اقداماتی در نظر گرفته شده است.


وی افزود: در شهرستان‌ها و استان‌ها ناظران پولی جریان گردش پول را رصد می‌کنند و بر اساس آن تصمیماتی اتخاذ می‌شود.


مدیرکل نشر و ریالی بانک مرکزی ادامه داد: همه اقدامات برای اینکه هیچ گونه کمبود نقدینگی احساس نشود، انجام گرفته و بانک‌های ملی و تجارت برای پرداخت اسکناس نو آماده ارائه خدمت هستند و 50 شعبه منتخب این دو بانک این اقدام را انجام می‌دهند.


غیاثوند با اشاره به حجم اسکناس در گردش گفت: هم اکنون هشت میلیارد برگ اسکناس در کشور در حال گردش است که سرانه آن برای هر فرد 105 برگ است که البته اسکناس‌های 100 و 200 ریالی هم در این محاسبات وجود دارد.


وی با بیان اینکه انتشار اسکناس‌های 100 و  200 ریالی توسط بانک مرکزی دیگر صورت نمی‌گیرد، گفت: به جای این دو اسکناس از معادل مسکوک آن استفاده می‌کنیم، به همین دلیل در صورت حذف این دو قطعه اسکناس، سرانه اسکناس در کشور به حدود 90 برگ می‌رسد.


مدیرکل نشر و ریالی بانک مرکزی تأکید کرد: با وجود کاهش سرانه اسکناس در کشور، هنوز فاصله زیادی با استانداردها داریم، به همین دلیل یکی از برنامه‌های ما چاپ و توزیع اسکناس های درشت‌تر است.


غیاثوند گفت: از مجموع اسکناس‌های کشور 20 درصد مربوط به اسکناس‌های تا 100 هزار ریالی، 32 درصد دو تا 10 هزار ریالی، 41 درصد 20 تا 60 هزار ریالی و باقی آن سهم ایران چک است، بنابراین بخش عمده نقدینگی کشور و مبادلات، از طریق چک پول انجام می‌شود.


وی در خصوص ایران چک‌های بانک مرکزی و اتمام مهلت قانونی آن تا پایان سال جاری گفت: بر اساس لایحه بودجه سال 91، امکان تولید و توزیع ایران چک‌ وجود دارد و برای ادامه توزیع آن در سال آینده در قانون بودجه به آن اشاره شده است.


مدیرکل نشر و ریالی بانک مرکزی تأکید کرد: هم اکنون با توجه به سهم عمده ایران چک از مبادلات و نقدینگی، امکان حذف آن وجود ندارد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار