آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۱۰۲۷
پناهیان در بزرگداشت آیت‌الله خوشوقت دانشگاه شریف:

آیت‌الله خوشوقت با مرگ، شعارهمیشگی‌اش «تقوا»را برافراشت / جامعه از مرحله ایمان به تقوا رسیده است

حجت الاسلام پناهیان گفت: جامعه ما از مرحله ایمان و برخی اعمال صالح عبور کرد و رسید به مرحله‌ تقوا؛ موجی که جامعه را فرا گرفته است، تقواست.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» عصر امروز مراسم بزرگداشتی برای استاد اخلاق تهران مرحوم آیت الله خوشوقت در مسجد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد در این مراسم پناهیان به سخنرانی پرداخت.


متن سخنرانی وی به شرح زیر است:

 

اگر ما به روند تکاملی جامعه خودمان نگاه کنیم می‌توانیم در ابعاد مختلف این  ابعاد را ارزیابی کنیم زمانی که این روند را ارزیابی می‌کنیم می‌بینیم همیشه رو به پیشرفت بوده‌ایم چه برسد به اینکه برخی بگویند پس رفت داشته‌ایم.


ممکن است برخی بعضی کاستی‌ها را در نظر بگیرند ولی وقتی روند کلی را می‌نگریم پیشرفت داشته‌ایم به خصوص از نظر معنوی پیشرفت زیادی داشته‌ایم.

 

کسانی می‌توانند ضعف‌هایی را ببینند و تحلیل کنند ما به سمت افول می‌رویم، در دوران اصلاحات حتی یکی از متفکرین اصلاحات با من صحبت می‌کرد و می‌گفت که جامعه دیگر به سمت معنویت نخواهد رفت.

 

من با او بحث می‌کردم و با این حرف او مخالفت می‌کردم او از این مخالفت من بسیار تعجب می‌کرد اما من به او می‌گفتم این روندی که شما پیش گرفته‌اید جامعه با شما همراهی نخواهد کرد اتفاقاً بیش از گذشته به سمت دینداری حرکت می‌کند اگر که نام او را بگویم شما او را خواهید شناخت اما اون چنین تحلیل سطحی می‌کرد.

 

بنده تصور می‌کنم در یک برش کلی اگر روند جامعه خودمان را تجزیه کنیم می‌بینیم برخی فعالیت‌هایی می کردند که نتیجه‌اش این بود که اساساً ایمان، خرافه است در آن دوران مباحث علمی دست مارکسیست‌ها بود، مارکسیست‌ها هم که دین را افیون جامعه می‌دانستند در آن دوران شهید مطهری‌ها به میدان آمدند.


دوران شهید مطهری را باید دوران دعوت به ایمان دانست در آن زمان اگر کسی پیدا می‌شد که مسلمان بود بسیار مورد استقبال قرار می‌گرفت اما مرحله بعدی که با آن مواجه شدیم مرحله خلوص ایمان بود، در زمان دفاع مقدس میزان خلوص ایمان مورد امتحان قرار می‌گیرد بعد از این دوران، دورانی شروع شد سعی می‌کردند ایمان و غرب را با هم تلفیق کنند از این دوره هم عبور کردیم و به مرحله ایمان و عمل صالح رسیدیم دیگر مردم ایمان را همراه با عمل صالح می‌پذیرفتند اما جامعه از مرحله ایمان و برخی اعمال صالح عبور کرد و در مرحله‌ای رسید به نام تقوا، موجی که جامعه را فرا گرفته است، تقوا است مردم در حال حاضر به شدت به سمت تقوا گرایش دارند.


این تقوا تمام سطوح جامعه و زندگی را در بر گرفته است، یک وجهه این ماجرا صحبت‌هایی است که مقام معظم رهبری چند ماه قبل در مورد سبک زندگی داشتند یعنی تقوا در جزئی‌ترین رفتار انسان‌ها نیز اثرگذار باشد.

 

من نمی‌دانم اگر آیت الله خوشوقت زنده بود باز هم این مقدار علم تقوا برافراشته می‌شد یا نه. مؤمنین هم در زمان حیات و هم در زمان مرگشان برکت دارند. آیت الله خوشوقت با مرگش شعار همیشگی‌اش برافراشته شد که تقوا بود.

 

این امر گذری نیست یعنی تقوا دیگر امری نیست که گذرا باشد، تقوا الان به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است البته تقوا کار ساده‌ای نیز نیست و سختی‌های خودش را دارد.

 

اهمیت تقوا را از این موضع در نظر بگیرید که هم هدف را نشان می‌دهد و هم راه رسیدن به هدف‌را، من فکر می کنم این جلسه و اینگونه جلسات می‌توانند شعار آیت الله خوشوقت را در جامعه نهادینه کنند یکی از ابعاد اهمیت تقوا این است که شما می‌توانید از اخلاق عبور کنید، در یک دوره‌ای که اگر نخواهم نامشان را بگویم، باید بگویم دگراندیش بودن در اواخر عمر خود از جامعه مدنی عبور کرده و به اخلاق در جامعه اخلاقی رسیدند، چرا، چون اخلاق بهترین وسیله است تا از تقوا بگذرند و مانع رسیدن جامعه به تقوا شوند.

 

حضرت امیرالمومنین (ع) نسبت به خلیفه دوم خطابه‌ای دارند که خیلی مهم است، حضرت می‌فرمایند امر دین و توجه به دین نصرت و خُذلانش به کثرت و قلت نیست این دین خداست که بر باقی ادیان پیروز می‌شود و ما وعده‌ داده شده‌ایم و خدا هم به وعده‌اش عمل می‌کند، امام علی(ع) این خطبه را زمانی ایراد فرمودند که عمر به جبهه‌های جنگ برای نبرد با ایرانیان رفته بود، کسانی که ایمان داشته باشند نیازی ندارند از وسایل عجیب و غریب استفاده کنند.


ما در انتخابات آینده نیاز به تقوا داریم، ما می‌توانیم انتخاباتی داشته باشیم که تقوا را رعایت کنیم.

 

یاد کسانی که تقوا را رعایت می‌کردند، به خیر، قبل از آنکه بحثم را تمام کنم یک نکته را یادآوری کنم روی کمک خدا حساب کنید.

 

وقتی کسی می‌خواهد در انتخابات شرکت کند باید بگویم فلانی تقوا را رعایت می‌کند پس خدا کمکش می‌کند، البته سخت است که بفهمیم چه کسی متقی است همچنین جالب این است که حتی نمی‌توانید به راحتی بفهمید که چه کسی متقی نیست اما روی این امر حساب بازکنید که تقوا انسان‌ها را کمک می کند ما در بین دو دوران هستیم، دوران مظلومیت امام معصوم و دورانی که امام از مظلومیت درخواهند آمد.

 

امام علی(ع) در عین اینکه مقتدر بود، مظلوم نیز بود، اما در آینده‌ای که حضرت صاحب زمان(عج الله) خواهند آمد در عین اینکه مقتدر است، انشاء الله مظلوم نخواهند بود.

 

لازم به ذکر است، مراسم بزرگداشت آیت الله خوشوقت با حضور حجت الاسلام آقا تهرانی، پناهیان، آیت الله مصباح یزدی و جمعی از علاقه‌مندان ایشان در مسجد دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار