به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، مقامات هندی با اعلام اینکه، برای روشن شدن وضعیت بیمه ای نفت کش های حامل نفت ایران با تحریم های اتحادیه اروپا، با این اتحادیه مذاکراتی انجام داده اند گفتند: برای واردکنندگان نفت از ایران پوشش بیمه ای در نظر می گیرد.
خبرگزاری رویترز طی گزارشی می نویسد که «ویوک رایی» یک از سخنگوهای وزارت فدرال نفت هند به خبرنگاران گفته است که برنامه دولت برای اختصاص بودجه برای پشتیباتی از پوشش بیمه ای نفت ایران به این خاطر است که شرکت ها پالایشگاهی دولتی مانگلور و شرکت خصوصی «اسار» اعلام کرده اند که بخاطر مشکلات تامین بیمه نامه احتمالا مجبور به قطع واردات نفت از ایران شوند.
هفته گذشته دولت هند که چهارمین وارد کننده بزرگ نفت در دنیا است، مذاکراتی را با اتحادیه اروپا برای روشن کردن موضع و قوانین اتحادیه در رابطه با بیمه و خرید نفت ایران توسط شرکت های داخلی هندی آغاز کرده بود.
شرکتهای بیمه و بیمه مجدد (اتکایی) اروپا که حدود ۹۵ درصد از بیمه نامه های نفتکش های جهان را پوشش می دهند، از اول ژوئیه سال گذشته بخاطر تحریم های نفتی این اتحادیه علیه ایران ارائه بیمه نفتکش های حامل نفت ایران را قطع کردند.
آقای رایی گفته است که وزارت دارایی هند در آستانه تصمیم نهایی برای اختصاص بودجه برای بیمه اتکایی نفت ایران است. بر اساس پیشنهاد ارائه شده، بیمه گران محلی و «هیات توسعه صنایع نفت» بعنوان زیر مجموعه وزارت نفت قرار است بودجه مورد نیاز برای بیمه اتکایی شرکتهای دولتی داخلی برای انتقال نفت ایران را تامین کنند.
به گفته وی، هنوز جزئیات اینکه چه مقدار از این پول باید توسط وزارت فدرال نفت هند تامین شود، رقم بودجه مورد نیاز و اینکه آیا برای پوشش بیمه اتکایی کافی خواهد بود یا نه، موضوعاتی است که بایستی مذاکره و حل شود.
در همین حال وزیر نفت و گاز طبیعی هند تاکید کرد که این کشور برنامهای برای توقف واردات نفت از ایران ندارد.
ام ویراپا مویلی در جمع خبرنگاران گفت: استراتژی ما این است که واردات نفت خود را از ایران قطع نکنیم. ما به زودی مشکلاتی را که برای پالایشگاههای نفت هند به وجود آمده برطرف میکنیم.
تا پیش از شروع دور جدید تحریمهای آمریکا هند 55 درصد از پرداختهای خود را به شرکت ملی نفت ایران از طریق بانک هالک ترکیه انجام میداد و مابقی پرداختها نیز از طریق بانک هندی UCO انجام میشد.
هند چهارمین واردکننده بزرگ نفت خام در دنیا است و در عین حال این کشور دومین خریدار بزرگ نفت خام صادراتی ایران بعد از چین نیز محسوب میشود.