به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، چای سیاه به دلیل دارا بودن طبع گرم مناسب همه افراد نیست (چای سبز طبع سرد دارد) و در مصرف آن باید اعتدال رعایت شود، به خصوص انواع چای سیاه که به مواد معطر، آغشته هستند. از اینرو در این مطلب سعی میکنیم به طرز تهیه چند نوع چای سنتی مفید اشاره نماییم که مناسب طبایع مختلف باشد.
چای آویشن
1قاشق سوپخوری آویشن را همراه با 2 لیوان آب سرد و کمی نبات در قوری بریزید. بعد از مخلوط کردن مواد روی حرارت، زمانی که جوش آمد، آن را روی کتری قرار دهید و بگذارید حدود 15 تا 20 دقیقه دم بکشد. سپس چای را میل کنید. هر چه چای بیشتر دم بکشد، بهتر است.
از مهمترین خواص چای آویش میتوانیم به بالا بردن فشار خون، تقویت اعصاب، شستوشو دهنده کلیه، ضد صفرا، ضد زکام، اشتهاآور و ضد غلظت خون اشاره کنیم.
چای بابونه
1 قاشق سوپخوری بابونه به همراه کمی نبات و دو لیوان آب سرد در قوری بریزید. این چای آرامبخش اعصاب، معده و روده و تقویت آنها، ضد یبوست، مقوی اعصاب، اشتهاآور و ضد بلغم و صفرا است که استفاده از آن به صورت روزانه در دو وعده به افراد لاغر توصیه میشود.
چای زنجبیل
1 قاشق چایخوری زنجبیل کوبیده را همراه با دو لیوان آب سرد و کمی نبات در قوری بریزید. از خواص این چای میتوانیم به بالا برنده فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد بلغم و صفرا، خونساز و ضددرد مفاصل اشاره کنیم و باید این نکته را نیز بدانید که چای زنجبیل میتواند شما را کاملا سرحال کند.
چای پونه
1 قاشق غذاخوری پونه را به همراه مقداری نبات در یک قوری (2 لیوان) آب سرد بریزید. از خواص این چای میتوان به طبیعت معتدل و اندکی گرم، ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبوکننده دهان، آرامکننده رودهها، رفع ناراحتی ریوی و آسم، تنگی تنفس و ضد سرفه اشاره کرد.
چای دارچین
چند تکه دارچین آسیاب نشده را به همراه مقداری نبات در یک قوری (2 لیوان) آب سرد بریزید. این چای که البته از دیگر نوشیدنیهای این لیست معروفتر است خواصی مانند طبع گرم و خشک، محرک اعصاب، شستوشو دهنده کلیه، پا دردهای رطوبتی، اشتهاآور، ضد دلهره، ضد بوی دهان و تقویت کبد و معده دارد.