دانشگاهها فعالیتهای پژوهشی پاییندست در رابطه با کهریزک انجام ندهند
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر فریبرز بختیاری صبح امروز در نشست خبری که در موسسه خیریه کهریزک برگزار شد، با تاکید بر محدودیت کهریزک در نگهداری معلولان و سالمندان گفت: حرف ما این است اگر کهریزک نمیتواند تمام معلولان جامعه را بپذیرد و نگهداری کند، حداقل باید فضای جامعه برای زندگی معلولان مهیا شود.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر بیش از 11 میلیون معلول در کشور زندگی میکنند که فقط 600 نفر آنها تحت پوشش آسایشگاه هستند و این مسئله نشان دهنده معلولیت جامعه ما در فراهم آوردن محیط زندگی برای معلولان است.
معاون سلامت و توانبخشی آسایشگاه خیریه کهریزک گفت: معلولان جسمی، حرکتی و حسی آسایشگاه خیریه کهریزک در طول زندگی خود در این آسایشگاه، در فعالیتهای هنری، کارگاههای کاردرمانی، ورزشهای همگانی و حرفهای شرکت می کنند و حتی امکان ادامه تحصیل و حضور در دانشگاه برای برخی از آنها فراهم شده است.
بختیاری با اشاره به لزوم مناسبسازی فضای شهری برای زندگی معلولان گفت: محدودیت در رفت و آمد، شغل، مسائل بیمهای، مسکن و حتی خرید برای معلولان در جامعه وجود دارد و آنها نمیتوانند به راحتی نیازهای خود را رفع کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: باید بیش از آن که به فکر احداث آسایشگاه باشیم، فرهنگسازی مناسبی انجام دهیم تا جامعه برای حضور معلولان آماده شود و شعار «دنیای بهتر برای همه در کنار معلولان» محقق شود.
معاون سلامت و توانبخشی آسایشگاه خیریه کهریزک در پاسخ به سوالی در خصوص میزان یارانه دریافتی کهریزکیها گفت: 1220 نفر از مددجویان آسایشگاه یارانه می گیرند که مبلغ آن 200 هزار تومان است.
بختیاری در ادامه بیان داشت: این در حالی است که هزینه نگهداری یک سالمند و معلول در آسایشگاه ماهانه حدود یک میلیون تومان است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر 70 معلول حسی، 550 معلول جسمی و حرکتی و 800 سالمند که دچار معلولیتهای مختلف هستند، در آسایشگاه زندگی میکنند.