به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، علی زیار در ادامه نشست های مربوط به هجدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که صبح امروز در وزارت نفت برگزار شد، گفت: در حال حاضر 14 هزار کیلومتر خطوط لوله و همچنین 186 تلمبه خانه در کشور وجود دارد که زیر نظر این شرکت فعالیت دارند.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: روزانه 314 میلیون لیتر فراورده های نفتی از طریق این لوله ها جا به جا می شوند و از مجموع 9 پالایشگاه کشور، خوراک مصرفی هفت پالایشگاه از طریق خطوط لوله انتقال می یابد و دو پالایشگاه دیگر نیز از طریق نفتکش ها انجام می شود.
وی افزود: تعمیرات توربین ها و برخی ادوات دیگر سال های گذشته در خارج از کشور انجام می شد، ولی هم اکنون با تلاش متخصصان و تولیدکنندگان داخلی، این کار انجام می شود.
زیار افزود: عملیات سواپ نفتی نیز با کشورهای خارجی در یک سال گذشته به طور کامل متوقف شده است.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: خطوط مخابراتی نیز در طول سال گذشته چندین بار مورد حمله سایبری قرار گرفت، اما با کمک متخصصان هیچ یک از این حمله های سایبری آسیبی به شبکه مخابرات صنعت نفت وارد نکرد.
وی با اشاره به خط لوله نکا، ساری و ری که ظرفیت انتقال 500 هزار لیتر مواد نفتی را دارد، گفت: از این خط لوله می توان برای سوآپ نفت استفاده کرد، اما در سال 90 و 91 به طور کلی هیچ گونه عملیات سوآپ نفت خام از طریق خطوط لوله انجام نشد.
لازم به ذکر است، عملیات سوآپ عمدتاً در بازار معاملات فرآورده های نفتی صورت می گیرد و با دریافت فرآورده از یک کشور خارجی معادل آن به کشور ثالث فروخته می شود.
طبق آمار، فروش نفت و فرآورده های نفتی از طریق سوآپ برای ایران صرفه اقتصادی دارد؛ طی سال های 84 تا 88 ، یک میلیون و 434 هزار تن انواع فرآورده های نفتی از مسیر ایران سوآپ شده است. در سال 89 و 90 نیز این عملیات با نظم کمتری انجام می شده که در سال 91 به طور کامل متوقف شده است.