کد خبر:۲۳۴۶۷۸
در برنامه پایش عنوان شد؛

برنامه؛ مهمترین ملاک مردم برای انتخاب رئیس جمهور آینده

شرکت کنندگان در نظرسنجی شب گذشته برنامه پایش، مهمترین ملاک خود برای انتخاب رئیس جمهور آینده را برنامه عنوان کردند.
برنامه؛ مهمترین ملاک مردم برای انتخاب رئیس جمهور آینده

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، مسعود نیلی به عنوان مهمان ویژه برنامه پایش، دولت بعدی را دشوارترین دولت دانست و گفت: ما دوره های سختی بعد از انقلاب سپری کردیم اما دوره دولت بعدی به خاطر تعدد مسائل و عمق آن‌ها دوره دشواری خواهد بود.


وی افزود: وضعیت بازار ارز و تلاطم ارزی ، موضوع یارانه‌ها ، بودجه و کاهش حجم آن را مهم‌ترین چالش دولت آینده عنوان کرد .


نیلی در این برنامه مهم‌ترین مسائل اقتصادی پیش روی دولت آینده را این‌گونه عنوان کرد : 1. وضعیت بازار ارز ( تلاطم ارزی ، نظام چندگانه نرخ ارز ) ، 2. یارانه‌ها و اصلاح قیمت انرژی ، 3 . بودجه ( کمیت و کیفیت خدمات دولتی ، کسری بودجه ) ، 4. نظام تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی (وضعیت سیستم بانکی ، وضعیت بازار سرمایه ) 5. شیوه اداره بنگاه‌های اقتصادی (محیط کسب و کار ، واگذاری‌های انجام شده ) ، 6. محیط زیست و تنگناهای منابع طبیعی 7. تعامل با دنیا 8 . تورم 9 . اشتغال


وی ادامه داد: ما اکنون بالاترین تورم دنیا را داریم و این خیلی مسئله مهمی است ، اکنون سه تورم بالای 20 درصد در دنیا داریم که ما در کنار ونزوئلا و بلاروس این سه کشور را بیشترین نرخ تورم تشکیل داده‌ایم . نرخ تورم علاوه بر این که اثر کاهنده بر تولید دارد نرخ تورم دهک اول دو الی سه درصد بیش از دهک نهم و دهم است . تورم نقطه به نقطه در برای دهک اول 45 درصد است.


نیلی با بیان اینکه مهم‌ترین موضوع، موضوع اشتغال است افزود: نامزدها نباید اختلاف نظر روی صورت مسئله داشته باشند بلکه اختلاف نظر باید بر روی راه حل‌ها باشد. در این 9 عاملی که در به آن‌ها اشاره کردم ، مهم‌ترین آن‌ها اشتغال است که علاوه بر جنبه اقتصادی جنبه سیاسی داریم.


این اقتصاد دان گفت: ما افزایش قابل توجهی از جمعیت را در دهه شصت داریم و این باعث شد که ما مشکلات زیادی را مانند تغذیه و مدرسه روبرو بشویم . اکنون این جمعیت به مرز اشتغال رسیده و برای آن‌ها باید اشتغال ایجاد شود . در سال‌های 85 تا 90 خالص اشتغال ما تقریباً صفر بود.


وی ادامه داد: اگر آمار مرکز آمار را مد نظر بگیریم سالانه 14 هزار شغل ایجاد شده که این عملاً یعنی شغلی به میزان قابل توجهی ایجاد نشده است. این درست در زمانی اتفاق افتاده که آن موج جمعیتی به مرز اشتغال ایجاد شده است. از سال 38 تا سال 90 به قیمت‌های ثابت سال 90 کشور 2 میلیارد هشتصد هزار درامد ارزی داشته است . هزار میلیارد این رقم مربوط به سال‌های 38 تا 56 است که متوسط ان تقریباً 30میلیارد دلار می‌شود.


نیلی تصریح کرد: فاصله سال‌های 57 تا 67 تقریباً 550 میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم ، 68 تا 1383 در مجموع شانزده سال تقریباً 550 میلیارد دلار داشتیم، در فاصله سال 84  تا 90 درآمد ارزی ما 750 میلیارد دلار بوده است. یعنی نزدیک دو و نیم برابر کل شانزده سال قبل درآمد داشتیم و این بدان معنی است که در آمد سالانه ارزی ما در این فاصله 107 میلیارد دلار بوده و در آن سال‌های قبل حدود سی میلیارد بوده است.


این استاد اقتصاد افزود: با این درآمد و نیروی جوان تحصیل‌کرده‌ای که در این سال‌ها وجود داشته، اشتغالی ایجاد نشده است و درآمد حاصل از شغل نیز در سال‌های اخیر روند نزولی داشته و موجب شده تعدادی از شاغلان نیز وارد آموزش عالی شوند، بنابراین در سال‌های آینده موجی از بیکاران تحصیل‌کرده خواهیم داشت.


پیش بینی می کنم لایحه بودجه در صحن تصویب شود


جعفرقادری عضو کمسیون تلفیق مجلس نیز در گفتگوی تلفنی با برنامه پایش، ضمن اعلام نظر فوق گفت: سال گذشته نیز کلیات بودجه در کمسیون تلفیق رد شد ولی با رایزنی رئیس مجلس مجدد کمسیون تلفیق در رای خود تجدید نظر کرد و کلیات بودجه را تصویب کرد.
 

این نماینده مجلس ادامه داد: امسال اشکالات زیادی در بودجه وجود داشت و ایرادات جدی متوجه لایحه بودجه بود که در نهایت با توجه به این اشکالات کمسیون تلفیق بودجه را رد کرد، کمسیون تعیین تکلیف این بودجه را به صحن مجلس و دولت محول کرده است.


قادری بیان اینکه دلیل رد کردن لایحه بودجه لج بازی نبود گفت : اشکالات و ایرادات این بودجه بحث عدم تحقق در شعار حماسه اقتصادی که این بودجه این شعار را محقق نمی‌کرد، تشدید وابستگی به نفت بر خلاف ادعای دولت، مغایرت با اسناد بالا دستی و اصول 52، 53 و 55 قانون اساسی، مغایرت با قانون هدفمندی یارانه‌ها، عدم اختصاص سهم تولید، مغایرت با دیوان محاسبات، مغایرت با سند چشم انداز، مغایرت با اصل 44، عدم توجه به رشد اقتصادی و... بود.


وی در پایان افزود: سه شنبه لایحه بودجه در صحن مجلس مطرح می‌شود و پیش بینی می‌شود صحن مجلس بودجه را تصویب کند. دلایل این امر نیز این است که اولا در ماههای پایانی دولت هستیم و دولت انگیزه ای برای اصلاح بودجه ندارد، دوم اینکه همواره دیدیم که دولت بر مواضع خود پافشاری می‌کند و احتمال می‌رود که دولت این بودجه را اصلاح نکند، در مجلس نیز قانونی وجود دارد که به دولت سه ماه فرصت می‌دهد که لایحه بودجه را اصلاح بکند با توجه به اینکه این مدت زمان کم است پیش بینی می‌شود لایحه بودجه تصویب شود.

 

برنامه؛ مهمترین ملاک مردم برای رئیس جمهور آینده


برنامه پایش شبکه یک در یک نظرسنجی مهمترین ملاک مردم برای انتخاب رئیس جمهور آینده را به قضاوت بینندگان گذاشت. در این برنامه حدود 60 درصد از شرکت کنندگان برنامه را ملاک انتخاب رئیس جمهور اینده عنوان کردند.


سؤال نظر سنجی این برنامه به این شرح بود: مهمترین ملاک شما برای انتخاب رئیس جمهور اینده چیست ؟ 1. برنامه 2 . سابقه 3. همکاران


در پایان این نظرسنجی که بیش از نیم میلیون شرکت کننده داشت  حدود 345هزار نفر به گزینه یک یعنی برنامه رای دادند، 145هزارنفر گزینه دوم و 82هزار نفر گزینه سوم را انتخاب کردند.


برنامه پایش اخیرا به موضوع انتخابات ریاست جمهوری متمرکز شده و قصد دارد تا زمان برگزاری انتخابات، روش های ارزیابی شعارها و نامزدها و تشخیص شعارهای اصولی از توخالی را طرح کند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار