عضو ائتلاف پیشرفت گفت: هرگاه جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به یک تصمیم مشترکی برسند ما از آن تبعیت می کنیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر ولایتی، عضو ائتلاف پیشرفت و یکی از کاندیداهای احتمالی انتخابات که عصر امروز در نشستی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی در جمع دانشجویان سخن میگفت، ابراز عقیده کرد: وضعیت کشور به قدری به هم ریخته است که هر روز منتظر وخیمتر و بدتر شدن شرایط هستیم.
وی هدف خود را از ورود به عرصه انتخابات «احساس تکلیف» خواند وگفت: ممکن است اولینبار هم نباشد که کسی چنین حرفی را میزند اما مراحل مختلفی را در طی سالهای طولانی حکومت پشتسر گذاشتم و بسیاری از مواقع از این فرصتها برایم وجود داشته اما به میدان نیامدم.
عضو ائتلاف پیشرفت با بیان اینکه از سال 75 مکرراً از سوی کارگزاران به او مراجعه و اصرار میشد داوطلب ریاست جمهوری شود، گفت: در انتخابات دوم خرداد هم با وجود اعلام حمایتها، به خاطر ناطق نوری وارد میدان نشدم.
ولایتی خاطرنشان کرد: در آن زمان نظرسنجیها حدود 25 درصد آراء را به من اختصاص داده بود و احتمال پیروزیام میرفت ولی من مصلحت ندیدم دو نماینده از سوی اصولگرایان حضور داشته باشند و به همین دلیل 20 روز مانده بود به انتخابات کنار رفتم و حتی در برنامهای از کاندیداتوری ناطقنوری دفاع کردم و از سوی کارگزاران سازندگی به من گفته شد اگر از پخش این مصاحبه خودداری کنم همچنان وزیر امور خارجه آنها باقی میمانم ولی با اصرار من مصاحبه پخش شد.
وی با اشاره به اینکه در سال 60 اولین بار مقام معظم رهبری او را به عنوان نخستوزیر معرفی کرده بودند، گفت: در آن زمان تلاش زیادی نکردم و رای هم نیاوردم، همچنین در سال 64 نیز باز من به عنوان نخستوزیر معرفی شدم اما امام(ره)صلاح دیدند چون درگیر جنگ بودیم و تغییر نخستوزیر امکان داشت بر جبههها اثر بگذارد، تغییری صورت نگیرد.
عضو ائتلاف 2+1 در پاسخ به این سوال که الگوی شما در کار سیاسی و اقتصادی چیست گفت: امروز بعد از ترسیم چشم انداز 20 ساله و سیاست های کلی نظام و برنامه 5 ساله تکلیف برای تمام بخش های سیاسی و اقتصادی روشن است و دولت نیز باید بودجه اش براساس مصوبات مجلس باشد. لذا بهترین الگو توجه به قوانین بالادستی و سیاست های کلی نظام برای تصمیم گیری است.
وی جلوگیری از وجود «تفرقه» را مهمترین دلیل ائتلاف خود با دیگر کاندیداها اعلام کرد وگفت: به دلیل جلوگیری از وجود تفرقه بود که در سال 76 کاندیدا نشدم چرا که می دانستم این امر موجب تفرقه میان اصولگرایی خواهد شد و به اصل وحدت خدشه می زند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما باید کاری می کردیم که در جریان اصولگرایی به وحدت نزدیک شویم و از اینکه هر کس یک سازی بزند جلوگیری کنیم البته به دنبال آن هم بودیم که دیگران هم به این ائتلاف بپیوندند و انتخاب اصلح صورت بگیرد.
وی افزود: به هر دری زدیم این در بسته شد و درهای جدیدی مقابل ائتلاف سه گانه باز شد و ائتلاف های متعددی را مقابل ما درست کردند و این انتخابات تبدیل شد به مبارزه ائتلاف ها.
ولایتی با بیان اینکه مخالف صرف کردن هزینه های عجیب و غریب برای تبلیغات ریاست جمهوری هستم گفت: کسانی که برای تبلیغات شان هزینه های عجیب و غریب می کنند را نه می پسندم و نه تایید می کنم.
وی تاکید کرد: هدف اصلی ائتلاف سه گانه ایجاد وحدت بوده است و ما یک کاری را شروع کردیم و امیدواریم انتخاب نامزد نهایی نیز عقلانی باشد.
وی مهمترین مشکل کشور را مشکل اقتصادی دانست واظهار داشت: ما در حوزه سیاست دفاعی، علمی و فناوری حرف اول را در منطقه می زنیم و تنها مشکل امروز جامعه ما مشکلات اقتصادی و عدم به کارگیری افراد متخصص و بیکاری های بی جهت است که این مشکلات با تدبیر قابل حل است.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره چرایی انصراف خود از انتخابات ریاست جمهوری 84 به نفع هاشمی اظهار داشت: من در سال 84 برای کاندیداتوری در انتخابات از سوی آیت الله مجتبی تهرانی تکلیف شدم. ایشان به من گفتند که من شما را کاندیدای مناسب و اصلح می دانم و باید وارد رقابت ها شوید و ما نیز از تو حمایت می کنیم اما این کار یک شرط دارد.
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افزود: شرط آیت الله مجتبی تهرانی این بود که اگر هاشمی کاندیدای انتخابات شد من به نفع ایشان کناره گیری کنم چرا که شکست هاشمی را به عنوان یک عالم دینی به مصلحت نمی دانست و زمانی هم که یک مجتهد حکم می کند بقیه هم باید از آن تبعیت کنند.
ولایتی ادامه داد: آیت الله مجتبی تهرانی هم بیکار ننشستند و برای متقاعد کردن هاشمی و اینکه به صحنه نیاید رایزنی هایی داشتند اما شرط هاشمی این بود که هیچکس به جز ولایتی نباید از جریان اصولگرایی کاندیدا می شد.
وی با بیان اینکه در آن زمان علمای بزرگ یک منشوری امضا کردند و اختیار تام به آیت الله مجتبی تهرانی دادند گفت: آیت الله تهرانی همه کاندیداها را قانع کردند که وارد صحنه نشوند همه این را پذیرفتند به جز یک نفر بنابراین آن چه که آیت الله مجتبی تهرانی می خواست اتفاق نیفتاد.
وزیر اسبق خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص تشکیلاتی اداره کردن جامعه همچون جامعه لبنان گفت: در زمانی که وزیر امور خارجه بودم طی یک سفری به لبنان رفتم و در آن سفر سید حسن نصرالله به افتخار من تمام روسا و فرماندهان حزب الله را دعوت کرد و در آن جا به صراحت گفت: فلانی به عنوان یک مجاهد کبیر از پایه گذاران حزب الله لبنان بود.
وزیر اسبق امور خارجه افزود: من از نقطه صفر تشکیلات حزب الله در کنار آنان بودم ما موافق تشکل هستیم به شرطی که کلمه حزب همان حزبی باشد که در قرآن آمده است اما اگر به معنای پولتیک باشد از فرهنگ غرب آمده که با فرهنگ ما همخوانی ندارد و اعتقاد ما هم این است که بدون تشکل امکان اداره کشور نیست.
وی در ادامه به بیان نظرات خود درباره آیت الله هاشمی به در خواست یکی از دانشجویان پرداخت وگفت: شاهد بودم امام(ره) و مقام معظم رهبری نظر مثبتی نسبت به هاشمی داشتند و مقام معظم رهبری امروز هم نظرشان حفظ احترام به ایشان بوده و خودشان چندین بار هاشمی را به عنوان رییس تشخیص مصلحت نظام نصب کردند. الگوی ما نیز مقام معظم رهبری است و همانطور که ایشان مصلحت بدانند عمل میکنیم، در هر صورت هر فردی از بنیصدر و هاشمی گرفته تا خاتمی و احمدینژاد هم نکات مثبت دارند و هم منفی، اگر قرار باشد یکسره نقد کنیم که دیگر کسی نمیماند.
وی تاکید کرد: قرار نیست که وقتی بخشی از کار یک فرد را نمی پسندیم شروع به تخریب آن فرد کنیم. اگر بخواهیم تمام روسای جمهور گذشته از بنی صدر، موسوی، هاشمی، خاتمی تا احمدی نژاد را نقد کنیم بعد دشمنان می گویند اصل این حکومت همه اش منفی شده است. بالاخره انسان جایزالخطاست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این نکته که امام بارها فرموده بودند ملاک حال کنونی افراد است خاطر نشان کرد : نظر رهبری این است که آرامش کشور را بر هم نزنیم و سیاه نمایی نکنیم.
وی با بیان اینکه هر یک از روسای جمهور گذشته به اندازه خود برای نظام کار کرده اند گفت: موسوی هم در دوران جنگ کارهای مختلفی برای نظام کرد و توانست کشور را به خوبی اداره کند و الان می بینیم که این وضعیتش است بنابراین نباید همه را نفی و نقد کنیم اگر این کار را بکنیم چیزی باقی نمی ماند.
دبیر کل مجمع بیداری اسلامی همچنین در پاسخ به این سوال که نقاط قوت دیپلماسی شما در مدت وزارت تان چه بوده است گفت: قبل از من 7 نفر وزیر امور خارجه بودند اما امام از عملکرد همه آنان شاکی بود و فرموده بودند که هیچ یک از آنان نتوانسته بودند تحولی در وزارت خارجه انجام دهند.
وی تاکید کرد: یکی از بزرگترین افتخاراتم در وزارت امور خارجه این است که یک وجب از خاک ایران را در طول 8 سال جنگ تحمیلی از دست ندادیم و توانستیم قرارداد 1975 را حفظ کنیم.
عضو ائتلاف پیشرفت در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه شما هدف از 1+2 را وحدت دانستید آیا تشکیل چنین ائتلافی موجب مرزبندی و ایجاد شکاف درون جریان اصولگرایی نشده است و این یک ائتلاف از بالا به پایین است و نه از پایین به بالا گفت: این طور نیست که ببینید اکثریت چه می گویند و شما عمل کنید. شهید بهشتی زمانی خدمت امام رسید و از برخی نامردمی ها گله کرد البته شهادت ایشان را از زیر بار تهمت هایی که به وی می زدند نجات داد و شهید بهشتی همیشه اعتقاد داشت اگر اینها علیه من شعار می دهند من دست از رسالتم بر نمی دارم.
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افزود: ائتلاف سه گانه از پایین به بالاست چرا که عاقبت مردم هستند که رای می دهند و کاندیدای این ائتلاف را انتخاب خواهند کرد. ما تنها یک پیشنهاد می دهیم و تصمیم گیرنده اصلی مردم هستند.
ولایتی با اشاره به تشکیل جبهه متحد اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم گفت: در آن انتخابات سعی کردیم از جامعتین تبعیت کنیم و نماینده ای از جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به عنوان داور در این جبهه حضور داشتند و هر کدام از احزاب هم یک نفر را به عنوان نماینده معرفی کردند و کمیته داوری تشکیل شد. در این انتخابات هم گروه های مرجع بیایند تصمیم گیری کنند ما تبعیت خواهیم کرد.