به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، نتایج بررسی های رویترز نشان می دهد که میزان صادرات نفت اوپک در ماه آوریل نسبت به ماه مارس که بیشترین کاهش ماهیانه در بیش از یک سال اخیر به دلیل اختلال در صادرات نفت عراق و لیبی اتفاق افتاده بود، مجدداً افزایش یافته و فروش نفت ایران نیز بیشتر شده است.
بر اساس این گزارش که منبع تهیه آن اطلاعات مربوط به حمل و نقل کشتی ها و منابعی در شرکت های نفتی، اوپک و موسسات مشاوره ای بوده، صادرات نفت اوپک در ماه آوریل به طور متوسط به 30.46 میلیون بشکه در روز رسید که بیش از صادرات روزانه 30.18 میلیون بشکه ای اعضای این سازمان در ماه مارس بوده است.
کشورهای عراق، لیبی و ایران از عوامل افزایش صادرات اوپک در ماه آوریل بوده اند.
بر اساس این گزارش، صادرات نفت ایران در ماه آوریل نسبت به ماه گذشته 70 هزار بشکه در روز افزایش یافت و به 1.10 میلیون بشکه در روز رسید؛ صادرات نفت ایران در ماه مارس 1.03 میلیون بشکه در روز بوده است.
به گفته منابع آگاه، در ماه آوریل، برخی از مشتریان آسیایی نفت ایران، از جمله کره جنوبی نفت بیشتری از این کشور خریداری کردند. تایوان نیز که در ماه های اخیر از ایران نفت خریداری نکرده بود، احتمالاً در این ماه از ایران نفت وارد کرده است.
در این تحقیق خاطرنشان شده که عرضه نفت به دلیل کاهش اختلالات در صادرات افزایش یافته و نه به دلیل اتخاذ استراتژی جدید برای افزایش صادارت نفت.
عربستان، بزرگترین صادرکننده نفت عضو اوپک که صادرات خود را در پایان سال 2012 کاهش داده بود، همچون سایر اعضای عرب اوپک، همچنان به این کاهش عرضه وفادار باقی مانده است.
بهای نفت که در ماه فوریه به 120 دلار در هر بشکه رسیده بود، در حال حاضر به دلیل نگرانی از چشم انداز نه چندان مثبت اقتصاد جهانی در حدود 101 دلار در هر بشکه معامله می شود. بهای فعلی نفت همچنان بالاتر از بهای ترجیحی عربستان یعنی حدود 100 دلار در هر بشکه است.
میزان صادرات نفت اوپک در ماه مارس به پایین ترین میزان از اکتبر 2011 یعنی 29.81 میلیون بشکه در روز رسیده بود. در ماه آوریل اعضای اوپک روزانه 460 هزار بشکه بیشتر از سهمیه تعیین شده 30 میلیون بشکه ای به بازارهای جهانی تزریق کرده اند.
قرار است اعضای اوپک در نشست بعدی سازمان که 31 ماه می برگزار خواهد شد، در مورد سیاست صادراتی خود برای نیمه دوم سال جاری میلادی تصمیم گیری کنند.
تقاضا برای خرید نفت معمولاً در ماه آوریل به دلیل افزایش فصلی، نیاز جهت تولید برق بیشتر بالا می رود، هر چند که به گفته منابع مطلع در بازار نفت، میزان تقاضا در آوریل امسال افزایش محسوسی را شاهد نبوده است.