جلیل دارا در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص سامانه جامع نشریات دانشجویی گفت: این سامانه برای افزایش کیفیت نشریات دانشجویی و رتبه بندی این نشریات راهاندازی خواهد شد.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم گفت: بر اساس این سامانه اگر نشریه لغو مجوز شود، سریعاً شورای مرکزی اطلاع پیدا میکند؛ همچنین آمار نشریات در این سامانه آنلاین خواهد بود؛ چون هیچ نشریهای بدون کد رهگیری نمیتواند وارد این سامانه شود.
وی درباره اعضای این سامانه گفت: این سامانه مجموعه ای از مسئولان فرهنگی دانشگاه و دانشجویان هستند.
دارا در خصوص مزایای این سامانه گفت: اگر انتشار نشریهای متوقف شود باید دلیل توقیف آن در این سامانه ثبت گردد، وگرنه دانشگاه باید توضیحات لازم را ارائه کند.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم ادامه داد: دلیل وجود این سامانه این است که ما را با فراوانی اطلاعات نشریات مواجه و نقاط ضعف را برطرف میکند.
وی با اشاره به اینکه بیش از 5000 نشریه دانشجویی در کشور فعال هستند، گفت: در سالهای اخیر آمار نشریات سیر صعودی داشته و علت آن هم این است که حوزه های مختلف مانند دانشگاه آزاد و دانشگاه پیامنور را نیز درگیر این موضوع کرده ایم.
دارا گفت: رتبهبندی نشریات دانشجویی پس از راهاندازی سامانه جامع نشریات اجرایی خواهد شد و حمایت از نشریات بر اساس رتبهبندی در دانشگاهها صورت میگیرد.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم درباره لغو مجوزهای نشریات دانشجویی گفت: در سال 91 در شورای مرکزی گزارشی به عنوان لغو مجوز نداشتیم، البته شاید در دانشگاهها لغو مجوز بوده، ولی به شورای مرکزی گزارش داده نشده است.
وی تصریح کرد: هر نشریهای باید مطابق ضوابط کار کند، در غیر این صورت دانشگاهها میتوانند با اختیار خود مجوز آن را لغو کنند.