به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمدباقر قالیباف در حاشیه مراسم افتتاح فاز نخست دریاچه چیتگر که به عنوان «شهدای خلیج فارس» نامگذاری شده است، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در حوزه صنعت آب و آب خیزداری و سدسازی جزو کشورهای به نام دنیاست گفت : بر این اساس مطالعات مربوط به دریاچه چیتگر با توان متخصصان داخلی به روز شده است بنابراین با اطمینان میگویم که این پروژه پشتوانه قوی و علمی تحقیقاتی دارد و مجموعه ماندگاری برای 50 سال آینده تهران خواهد بود.
وی ادامه داد: شهر بزرگ تهران با جمعیت بیش از 10 میلیون نفر نیازمند فرصتهایی برای گذران اوقات فراغت است و به همین خاطر توسعه فضاهای تفرجگاهی منطقهای و فرامنطقهای در دستور کار شهرداری تهران قرار داشته است .
قالیباف افزود: در منطقه چیتگر و در مجموعه دریاچه شهدای خلیج فارس ، علاوه بر فضاهای فراغتی طبیعی ، محیط ورزشی و فرهنگی نیز تدارک دیده شده و در عین حال این مجموعه در تلطیف هوای شهر تهران نیز موثر است .
وی با بیان این که دریاچه چیتگر یک فرصت عمومی برای تمامی خانوادهها محسوب میشود ، گفت : شاید بسیاری از خانوادههای با کرامت امکان مسافرت به شمال کشور را نداشته باشند اما میتوانند به راحتی با خانواده خود از این دریاچه استفاده کنند و با هزینه ناچیزی از فرصتهای آبی این مجموعه برخوردار شوند.
قالیباف در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه دریاچه چیتگر تنها پنج سال عمر میکند، اظهار کرد: این اظهارات شایعه است. این پروژه به صورت علمی و با انجام فاز مطالعاتی اجرا شده است؛ بنده تصمیم نگرفتهام که در این نقطه دریاچهای ایجاد شود بلکه مطالعات آن مربوط به چهار دهه گذشته بوده است.
شهردار تهران خاطرنشان کرد : جمهوری اسلامی ایران در حوزه صنعت آب و آبخیزداری و سدسازی جزو کشورهای بنام دنیاست و بر این اساس مطالعات مربوط به دریاچه چیتگر با توان متخصصان داخلی به روز شده است بنابراین با اطمینان میگویم که این پروژه پشتوانه قوی و علمی تحقیقاتی دارد و مجموعه ماندگاری برای 50 سال آینده تهران خواهد بود.
قالیباف درباره زمان افتتاح فازهای بعدی دریاچه شهدای خلیج فارس، توضیح داد: کار ساخت و بهره برداری از دریاچه به اتمام رسیده و از این پس مراکز و محوطه اطراف دریاچه توسعه خواهد یافت که غالبا توسط سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام میشود. تنها کار باقی مانده شهرداری تهران ، ساخت مسجد و مرکز فرهنگی بزرگی در جزیره ابوموسی است که قطعا انجام خواهد شد اما بقیه کارها در طول سالیان متمادی انجام خواهد شد و توسعه فضاهای اطراف دریاچه در سالیان بعدی ادامه مییابد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا به جای ساخت دریاچه چیتگر حل مشکل خشکسالی اراضی کشاورزی اطراف تهران نباید در اولویت قرار میگرفت، اظهار کرد: این دو مسئله ربطی به هم ندارند. آبگیری دریاچه چیتگر در فصل زمستان انجام شده و 150 هکتار اراضی دریاچه و مجموعه 400 هکتاری که در این منطقه تملک شده ، از گذشته هم حقآبه داشته است. حتی در تابستان نیز این اراضی حقآبه دارد .
قالیباف خاطرنشان کرد: با این وجود آبگیری دریاچه چیتگر در فصل زمستان انجام شد که آب رود کن به سمت جنوب تهران سرازیر میشد و در آنجا استفادهای نداشت. بنابراین آبگیری هم اکنون متوقف شده است.
شهردار تهران بار دیگر تاکید کرد که آب گیری دریاچه چیتگر یک کار منطقی و اصولی بوده که با هماهنگی کامل وزارت نیرو انجام شده است.
وی در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره سرانجام افزایش نرخ کرایههای تاکسی و حمل و نقل عمومی اظهار کرد: شورای شهر باید مصوبه خود در این باره را به شهرداری ابلاغ کند شورا مصوبهای در این باره داشته که فرمانداری میتواند برابر قانون آن را تایید یا رد کند؛ اگر شورای شهر اعلام کرده که شهرداری میتواند افزایش نرخ را اجرا کند، باید مصوبه خود را به ما ابلاغ کند.
قالیباف ادامه داد: البته من به رانندگان تاکسی حق میدهم و معتقدم حداقل باید برابر نرخ تورم میزان کرایههای تاکسی افزایش یابد اما این میزان افزایش در اتوبوسرانی و مترو را قبول نداریم و معتقدیم که افزایش نرخ بلیت در این دو حوزه باید کمتر باشد تا به مردم فشار کمتری وارد شود.
شهردار تهران تاکید کرد که منتظر ابلاغ مصوبه شورای شهر درباره افزایش کرایههای تاکسی است تا آن را اجرا کند.